onsdag 17 juni 2009

Homofoblag i Litauen och demontering av Norrbotten

Måste säga att parlamentet i Litauen gör sig gansk löjligt i och med att de antagit en lag som förbjuder "gaypropanganda" eller främjande av homosexualitet, vad det nu är? Ni kan läsa om det i DN. Verkar på mig som om de förföljer homosexuella i landet med en fermitet som inte står den gamla sovjettiden efter. Det är nästan så man misstänker att halva parlamentet är gay. Ni vet omvänd psykologi, fönekande och allt det där.

Undrar hur Sacha Baron Cohens nya film "Bruno" kommer att gå där? Den handlar som bekant(?) om en gay modejournalist som trasslar till det ordentligt.

På hemmafronten, närmare bestämt Norrbotten, ligger regeringen i med att lägga ner denna del av landet verkar det som. Nu ska SÄPO, ingen favorit men ett nödvändigt ont, flyttas från Luleå till Umeå i Västerbotten. Det skriver NSD idag.
Jag har skrivit om det förr och kommer förmodligen att få skriva om det igen. Jag misstänker att statsmakterna helt enkelt vill avfolka Norrbotten så att allt som blir kvar är renskötare, några som jobbar med tillsyn av vattenkraft, LKAB och några turistguider.

Inga kommentarer: