söndag 14 juni 2009

Nog med 1984, jag får huvudvärk och ogina militärer

Det får vara nog med 1984 utropar PJ Anders Linder på ledarsidan i SvD idag
Han skriver alldeles utomordentlig om detta med politiker och övervakningsraseriet och manar borgerligheten, ja eller moderaterna med Reinfeldt i spetsen, till en attitydförändring.

Den här debatten om övervakningssamhället och alla integritetskränkande lagar kan ge vem som helst huvudvärk och då passar fabrikanterna på minsann för ni har väl lagt märke till att huvudvärkstabletterna blivit dyrare och färre i förpackningarna. Ja, de med paracetamol som verksam ingrediens då.

Orsaken till prishöjningen sägs vara att det är dyrt att ställa om tillverkningen. Det kan jag i och för sig köpa (häpp!) men en 40 procentig höjning? Det är nog för att ge vem som helst huvudvärk.

Varför då ställa om till en förpackning med färre tabletter, från 30 till 20?
Jo, hör och häpna, man skyller på att myndigheterna begärt detta. Det säger i alla fall informationschefen på Glaxo Smithkline till SvD idag . Men vilken myndighet? Det undrar jag.
Är det Giftinformationscentralen, som också gått ut med info om att ungdomar köper storförpackningarna i syfte att överdosera av en eller annan anledning? Eller är det någon annan myndighet? Kanske folkhälsoinsitutet varit framme igen?

Men vilket skitsnack. Vilken förnuftig människa som helst begriper ju att det hela är båg. Jag menar det är bara att köpa fler förpackningar då. Skulle det vara så illa att någon myndighet nu beärt detta skulle man väl ändå ha tänkt till och påbjudit 18-års gräns eller något liknande,
Att sedan företaget, som efter köpet av Alvedon från Astra, nu har monopol på paracetamolbaserade värktabletter i Sverige har ju ingenting med höjningen att göra. Suck.
Nä, jag går och tar en Ipren i stället, den är utan paracetamol.

Jag noterar också att ett femton år gammal samarbete mellan amerikanska militären och vetenskapmän av skilda slag nu är slut. Det kan man läsa antingen på siten Space.com eller i DN där Clas Svahn skriver om det på svenska. Militären släpper inte längre data från spionsatelliter om meteorer, meteoriter, bolider och kometer.
Det blir ett avsevärt avbräck för forskningen.
Orsaken till att man inte längre släpper data är höljt i dunkel men klart är att det blir svårare att värja sig för hot från himlen i framtiden eftersom värdefulla forskningsdata inte längre är tillgängliga.

För er som är intresserade kan jag nämna att solvindhastigheten detta dygn ligger på 332 km/sek och tätheten är 3,6 protoner per kubikcentimeter. Det ni! Detta är hämtat från den utmärkta Spaceweather.com
- - - - - -
Till sist kan jag meddela att hugade intressenter av imaginära takpannor med fördel kan vända sig till landstingrådet i Norrbotten, Kent Ögren. Han har stor erfarenhet av dylika köp efter att ha slösat i runda slängar 27 millar på en en fabrik som aldrig blev av enär den tilltänkte fabrikören föredrog att blåsa Ögren och norrbottniska skattebetalare på summan i stället för att bygga fabriken. Kent Ögren, vis av missen för nu en ekonomisk försiktig politik i landstinget numera. NOT! Karln har inte lärt sig ett dugg utan sprätter landstings/skattepengar som om det vore hans egna. AVGÅ Ögren!
- - - - - -

2 kommentarer:

Murveln funderar sa...

Förbluffande! Enligt mina instrument ligger solvindshastigheten på dryga 335 km/sek med en täthet på 3,9 protoner per kubikcentimeter. Kuriöst på min ära, eller är det solen och vindarnas ö som spelar mig ett spratt nu igen?
Jag vill här också varna spekulanter på imaginära takpannor!
De är urusla, och syns inte ens på taket! Och priset får ni en jämra massa lyxkåkar i Spanien för istället. MED TAKPANNOR!
Ögren borde inte ens ha hand om kaffekassan på jobbet!

Eduronflux sa...

Förbluffande. Dina instrument måste vara okalibrerade. Haha

En fördel med imaginära takpannor finns och det är att man kan få dem i vilken färg som helst. Vilken som helst!