måndag 1 juni 2009

Antirökmaffian ältar plus hovrättsgiget med Allde'n

Men nu får det snart vara nog. Folk gastar om förbud hit och förbud dit. Nu senast handlar det om rökning på uteserveringar. Räckte det inte med att antirökmaffian fick ihop ett rökförbud inne på krogarna? Nu ska uteserveringarna drabbas också. Men det är väl ändå krogägarnas sak detta?
Antirökmaffian ältar och gnäller om rättigheter hit och dit. Det är min rättighet att slippa få rök i mig där jag går (står, ligger eller...) och sätter mig säger de exempelvis men om rökaren var där först då? Flytta till Kebnekajse säger jag. För passiv rökning på en uteservering eller från balkongen eller från någon i närheten av busskuren eller .....(sätt in lämplig lokalitet här) är väl inte farligare än alla avgaser från bilarna eller parfymerna eller ....(sätt in lämplig hemskdoft här).

Och innan någon säger något. Nej jag röker inte. Slutade för 4 år sedan.

Men som tur är branschen negativ till att förbjuda och det verkar även gälla politikerna. Till min sorg ser jag dock att facket hoppar på det populistiska förbudståget.
Men som sagt, rökförbudsgnället är bara ett förbudsförslag av många många. Vad är det med detta landet numera. Har vi plötsligt blivit fascister alltihop eller vad handlar det om? Kan inte vanligt folk sansa sig lite och tänka efter?
För våra politiker, de förbjuder med förtjusning allt de bara får och kan. Där finns det ingen hejd minsann.

Det går ju nu inte att förbjuda mördare (det förbudet skulle jag dock ställa upp på). Detta med anledning av att hovrättsförhandlingarna om mordet på Carolin Stenvall med mördaren Tony Allde'n startade idag (måndag).
Silbersky går ut stenhårt och vill fria Allde'n från livstidsdomen med hjälp av ett utslag i HD från ett annat fall. Läs om det närmare i NSD. Själv tycker jag det bara är osmakligt men vi har ju nu den här gången i rättsväsendet.
Jag hoppas och tror att hovrätten faställer livstidsdomen. Något annat kan inte komma i fråga eftersom inget väsentligt nytt tillförts som kan ändra i sak. Men förhandlingarna fortsätter i ytterligare 3 dagar. Även fredagen har satts av för förhandlingar om det skulle dra ut på tiden.

- - - - - -
För övrigt anser jag att mannen som har debaclet med takpannefabriken i Vuollerim på sitt CV borde ta sig i kragen och avgå. Jag menar förstås landstingrådet i Norrbotten, Kent Ögren. Han har kostat oss nog nu!
- - - - - -

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Rökhatarna har nu passerat alla tänkbara gränser i sitt fjolleri! JAG röker, och gör jag det utomhus, så ska ingen fan förbjuda mig att göra det! Som du säger är avgaser mm giftiga ämnen betydligt farligare än vad rökning någonsin kan bli utomhus. För att inte tala om vad du får i dig om du får en kallsup vi ett bad utomhus!
Nä, i så fall, förbjud även sjöar, hav, tjärnar, pooler, bilar, bussar, mopeder, flygplan, hela vårt moderna samhälle m a o!