fredag 5 juni 2009

Upphovrätt, EU-val med höga siffror för PP

Är lite efter alla andra med att pusha för läroboksförfattaren Henrik Brände'ns mycket klarsynta inlägg om upphovrätts och om varför försvaret av den är, tja, gammalmodigt? Men nu gör jag det och läs här

EU-valet närmar sig med stormsteg så glöm för all del inte att gå och rösta på söndag. Vad jag tycker ni ska rösta på är väl självklart. Vill man ha sitt privatliv i fred och att internet förblir fritt och inte ytterligare en betalTV-kanal ja då. ..
Och bara av en ren tillfällighet kan jag ju nämna att Piratpatiets siffror rakar i höjden. Sifos senaste mätning publicerad idag i bl a Aftonbladet ger PP 8,2% av väljarsympatierna. Det ni!

Förhandlingarna i hovrätten blev klara i går i det så kallade Carolinfallet. Dom kommer torsdag 18 juni. Leif Silbersky vill ju att livstidsdomen för den i tingsrätten dömde, Toni Allde'n, skall ändras. Vi får väl se. En gammal journalistkollega och vän bloggar alldeles utmärkt om fallet här.

Vill i det här sammanhanget gnälla på både SR Norrbotten och SVT Norrbotten som konsekvent undviker att nämna den dömde Toni Allde'ns namn. Varför de inte gör det är svårt att förstå faktiskt. Har mailat ett antal gånger för att får reda på policyn bakom det men ingen på någon av redaktionerna har nedlåtit sig till att svara. Det är ju nämligen så att alla andra medier i Norrbotten publicerar namnet. Det handlar ju om ett oavvisligt allmänintresse.

Tänkte fortsätta gnället med att, just det, gnälla, på landstinget, de senaste turerna och dess ekonomiska situation men ids inte idag. Lovar att återkomma, under tiden nöjer jag mig med att lämna ett kort förslag om snabb förbättring av ekonomin: Låt landstingsrådet Kent Ögren lämna sin post så blir siffrorna i bokföringen mindre färgglada.

2 kommentarer:

Murveln funderar sa...

Ögren är faktiskt en rejäl färgklick i sammanhanget.
En stor svart plump i protokollen!
Men behöver du "låtsas-takpannor" så är han din man! Be om ETT(1) varuprov först bara...

Eduronflux sa...

Hahaha