onsdag 10 juni 2009

Typiske PP-väljaren är ung och arg

Jahapp. Då är det klart. Enligt AB:s artikel som bygger på SVT:s vallokalundersökning inför EU-valet i söndags så är Piratpartiets typiske väljare en ung arbetslös obildad man under 30. Det var väl fint. Eftersom denne unge man (enligt tidigare nämnd sakkunskap) velar fram och tillbaka och dessutom inte gillar politiker så röstade denne unge man på PP och inte på Sverigedemokraterna.
Men hallå!
Jag vet inte om jag skall bli förbannad (är själv 50+ och röstade PP) eller ledsen. För så jävla enkelt är det inte.
Man röstar inte på sådana viktiga saker som frihet och integritet på nätet och en förändrad upphovsrätt bara för att man är förbannad på politikerna (om det var så skulle PP ha fått 90 % av alla röster). När jag läser artikeln verkar det som om skribenten försöker få till att dessa unga män är någon form av lågpannad röstboskap som brölande givit upp SD:s mindre välsmakande valtuvor och slumpmässigt tuggat i sig Piratpatiets i stället.
Så är det naturligtvis inte. Men den försåtliga och underliggande tonen smakar illa.
Nej, jag ger inte mycket för analyser av detta slag. Framförallt inte från AB:s sida. För övrigt har jag svårt att se var SVT:s analys slutar och AB:s börjar.
Oj, glömde tillägga, vår typiske PP väljare är av allt att döma agnostiker också. Ja, herregud :)

- - - - - -
Idag kräver jag, hör och häpna, landstingspolitikern Kent Ögrens avgång (Norrbottens landsting)!
Skälet är förstås hans, ska vi säga, alltför liberala hantering av sanningen när han säger sig inte förstå vad krisen inom psykiatrin i länet beror på. Kan ju inte bero på att han drev iväg de få läkare som var kvar, eller?
- - - - - -

3 kommentarer:

Murveln funderar sa...

Precis vad jag trodde om PP:s väljare...
Men intressant analys där man alltså utgår från att denna "valboskap" endast finner alternativet PP eller "politisk ohyra" som möjliga alternativ(?)
Jag gläds givetvis åt att de valde PP och inte andra onämnbara alternativ, men sätter ett stort frågetecken för ananlysens objektivitet?

Murveln funderar sa...

Ps: Denna Kenta Ö är det hans som kränger världens dyraste imaginära takpannor?
Ds

Eduronflux sa...

Hehe högst densamme och genom hans försorg har landstinget i BD även världens dyraste tvätt...