måndag 15 juni 2009

nyheter24.se ger journalistiken dåligt rykte

Hölll jag inte på att trilla av pinn när jag kollade in nyheter24.se. I ett anfall av akut moralpanik har publikationen dammsugit facebook efter något smaskigt. Och vad hittar man.
Jo, en kille som är med i ett flertal grupper. Inte så konstigt med det. Många av facebookmedlemmarna är med i grupper hit och dit. Men den här killen är med i några som nyheter24-journalisten, Johan Arvidsson, med ordbehandlaren kokande av indignation kallar för sexgrupper. Därmed vore väl allt frid och fröjd. Men killen i fråga är rektor. Och det är nu som bröst(haha!) tonerna från nyheter24 börjar låta som ett mullrande åskväder plus det faktum att artikeln gör väldigt obehagliga och insinuanta kopplingar.

Förutom att nämna de olika "sexgrupperna" vid namn passar journalisten (vill inte ta hans namn i min mun något mer) på att nämna att rektorn minsann paraderar med dessa grupper inför många av sina elever.

På. Facebook. Inte. I. skolkorridoren.

Men det bekymrar inte den käcke reportern som är ute efter att totalt tillintetgöra rektorn. Reportern lyckas få in att det minsann pratas i korridorerna om rektorns ohämmade sexuella engagemang (har han gruppsex i korridoren eller runkar han på rektorsexpeditionen med öppen dörr?). Och det inför eleverna som i många fall även de är med på Facebook och hör och häpna, är vänner med rektorn där.

Att rektorn också är med i ett par antipedofilgrupper får vår moralens riddare att verka misstänkt.

Gör man lite research kan man även notera att rektorn i fråga använder en applikation på facebook som heter Mafiawars. Ett tips lilla reportern. Rektorn kanske är maffiakung i Luleå?
Sedan har han (reportern) naturligtvis varit i kontakt med rektorns överordnade som ju inte annat kan säga än att det här står vi minsann inte för. Nej självklart inte. Vem säger så inför en reporter med moralisk indignation löddrande från mungiporna.

Som grädde på moset så har artikeln ett litet bildspel med bilder på rektorn (?) med små pikanta redaktionella antydningar. En bild finns där ett antal mogna män med bara överkroppar verkar dansa i avslappad miljö med bildtexten: "När eleverna gått på lov festar han loss på varmare breddgrader".
Fruktansvärt! Här har man trott att rektorer satt klädda i säck och aska på rektorsexpeditionen under elevernas lov. Så får man veta att de har semester. Oacceptabelt!

Till sist, som en sista spik i kistan för den karaktärsmördade rektorn, finns ett antal hänvisningar till andra artiklar. Dess artiklar handlar om pedofiler och dömda sexbrottslingar. Ytterligare ett exempel på en obehaglig koppling.
Jag skäms över att ha varit journalist (ja, eller är, ränderna går inte ur).
Redaktionen på nyheter24.se borde skämmas. Var rekryterar man sina skribenter ifrån?Närmaste gödselstack?
Journalisten i fråga skäms nog inte. Det visar hans skrivande men han borde omgående byta yrke till kloakrensare eller något liknande. Han har med all önskvärdhet tydlighet visat var hans talanger ligger.

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Förbannad, är bara förnamnet när jag läser din krönika bäste broder!
Det handlar om en nära vän till mig, och att han hamnat i skottgluggen för ett osnutet journalistyngel är ju bedrövligt!
Men detta bekräftar det vi sagt länge. Riktig journalistik finns inte längre i Norrbotten, utom på vissa bloggar då!
Vad de s k redaktionscheferna sysslar med vej inte. Men INTE är det då riktig journalistik!
Kass, uruselt men en jävla bra krönika av dig som vanligt!