lördag 6 juni 2009

Jobbcooacher hahahahahahahahaha....

Det dröjde inte länge innan mitt någorlunda letargiska tillstånd denna lördagkväll efter att ha skrivit inlägget nedan förbyttes till, tja, ilska, ja efter det att jag sånär skrattat ihjäl mig förstås.
Jag syftar till detta att regeringens svar på krisen är att Arbetsförmedlingen skall anställa 740 coacher till en kostnad av 300 miljoner. Läs hela artikeln här.
Det är inte sant, tänker jag för mig själv!
Coacher för 300 miljoner...
Haha, alliansens arbetslinje är alltså inte att skapa nya jobb utan man anställer coacher som ska skaffa arbete till dem som blir utan. Lysande ide'. Då kan ju coacherna liksom coacha coacherna till coachade jobb. Eller vänta nu....vi börjar om.
Vilka nya jobb skall de arbetslösa lotsas till och framförallt, hur skall de arbetslösa fixa nya jobb med hjälp av de snabbutbildade coacherna?
Jo så här (betänk att dessa råd kostar 300 miljoner). Jag har snott detta från SvD:s artikel:

"Jobbcoachens tre tips:

1. Sök brett - Kom ihåg att många jobb aldrig utannonseras.

2. "Knacka dörr" – gå ut till arbetsgivarna.

3. Lägg tid på personligt brev och CV – det är din chans att marknadsföra dig".Men vad fan är detta? Är detta vad en coach (kostnad, 300 miljoner) klämkäckt kan häva ur sig till en vuxen arbetslös? Jag skulle bli så grymt förolämpad att få sådana självklarheter i ansiktet att jag ta mig %&"!!&(/% nästan skulle fundera på att gå loss med en rak höger. Det är säkert.

Jag tänker för mig själv, detta kan inte vara sant. Jag nyper mig i armen. Ajjjj! Det är sant.
Å herregud!

edit 9 november: Regeringen och arbetsförmedlingen har kastat ut 3 miljarder på 952 jobbcoacher, en hel del oseriösa.1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Eftersom jag har praktisk erfarenhet av dessa coacher så kan jag helt klämkäckt avslöja att vad de ska uträtta är precis de alla handläggare på AF BORDE ha gjort från början. Dvs hjälpa arbetslösa att få ett jobb!
Tyvärr har bla AF I Visby tappat bort denna arbetsuppgift och de anställda vill överhuvudtaget beblandas med arbetslösa! Skiter i att svara på mail, oanträffbara pga diverse diffusa skäl etc...
"Jobbcoacher" är alltså en ren jävla bluff för att dölja en generande ineffektiv byråkrati!
That´s it!