måndag 22 juni 2009

Utrotningshotad av pirater

Ronnie Sandahl, kolumnist vid Aftonbladet, offentligör nu sin rädsla att bli av med jobbet pga fildelning. Han påmindes om hotet efter att ha besökt Hälleforsnäs där järnbruket är nedlagt och han drar paralleller med andra gamla orter där produktion en gång funnits men fått ge vika för nyare tider.
Jag citerar:
"Över hela Sverige finns de, platserna som Gud glömde, industriorterna som försvann från kartan.

Det är kapitalismens spelregler. Utbud och efterfrågan. De gäller även min yrkeskår.

Jag har vacklat i fildelningsfrågan. Försökt finna kärnan i Piratpartiets logik.

Men jag förstår fortfarande inte vem som i framtiden ska skriva böcker, filmer och låtar – om ingen vill betala för det."


Ja, jag kan tala om vem som skriver böcker i framtiden. De nittionio komma nio, 99,9 procent som skriver böcker för att de har något att berätta. De som skriver en bok för att tjäna pengar knackar fram en berättelse utan passion, för att löst citera Stephen King, och utan det, ingen roman som fängslar och utan att fängsla så köper ingen boken.
Så Ronnie Sandahl kann vara lugn, ingen kommer att läsa hans romaner i framtiden heller.
Däremot köper och läser vi svenskar böcker så det står härliga till.
Och vad gäller filmbranschen så har den väl aldrig gått så bra som nu. Men det har väl den gode Sandahl inte brytt sig om att kolla. Han är ju stor kolumnist och författare gu'bevars som är orolig för att pirater skall utrota hans framtid. Ronnie Sandahl tävlar i okunnighet tillsammans med Jan Guillou.
Vem tar täten? Vem skall vinna loppet? Nej ingen, det blir dött lopp i mål!
Okunnigheten har åter segrat!
Bloggaren Zac's åsikter på ett fat skriver om samma sak.
- - - - -
På tal om okunnighet så kommer jag osökt in på landstingsrådet i Norrbotten, Kent Ögren. Han borde avgå. Hans okunnighet om hur människor i länet reagerar på hans floskler är frapperande. Nej, avgå innan du störtat Norrbotten i fördärvet med dina storvulna regionplaner.

Inga kommentarer: