lördag 25 juli 2009

Bloggkrig i Luleå och Visby

Ett litet bråk eller ska vi säga mindre krig har blossat upp i Luleå respektive Visby och kombattanterna är Börje Lööw, känd vänsterpartist i Luleå och Urban Prytz, journalist och bloggare i Visby med rötter i Luleå. Vad handlar det hela om då?

Ja, enligt Börje Lööw, BL, har Prytz i sin blogg Murveln Funderar pekat ut BL som den som tipsat nyheter24 om den så kallade facebookrektorn, läs om det här, här och här, plus att Murveln även i det sammanhanget talat om BL i mindre smickrande ordalag, bland annat detta;”en helgsupande politisk pajas ”. Allt detta tillsamman utgör, enligt BL, grund för en förtalsanmälan.

”Trams”, enligt Murveln, ”jag har inte nämnt hans namn någonstans och ej heller någon politisk hemvist.”

Case closed liksom.

Tja vad ska man säga. Börje Lööw har nu gått ut i media och så att säga outat sig själv. Innan han gick ut i Norrbottenskuriren, så gick han bananas i facebook och meddelade att Prytz minsann låg illa till.

Jag vill nog påstå att det är ingen hejd på Lööws mediahunger. Skall inte dra några andra exempel än de följande men de flesta i Luleå nickar nog igenkännande. I det aktuella fallet är det ju otvetydigt så att Lööw av någon anledning blev intervjuad av nyheter24:as infantile reporter och där gav sin utlopp för sin moraliska indignation och även meddelade att han avslutade sin vänskap med Anders Karlsson, rektorn falskeligen anklagad för sexuella excesser på facebook (ni hör själva hur konstigt det låter, sex och facebook). Vidare blev Lööw intervjuad i Norrbottenskuriren och även där gick han an med samma moraliska brösttoner som i nyheterna24.

Nu spelar Lööw vidare på indignationssträngarna genom att i Kurren gråta ut hur jäkligt det var av Murveln att kalla honom en helgsupande politisk pajas och hur illa det har skadat hans barn. Det kanske han skulle ha tänkt på innan han gick och påstod sig vara påhoppad av Murveln!


1 kommentar:

Murveln funderar sa...

En helt makalös och dessvärre sann komprimering av hela historien om rektor Anders Karlsson! Angåenden den amoklöpande politikern som nu hängt ut mig i pressen, så undrar man stilla, vem blir näste man att få chavottera i pressen?
Han har redan nu pekat ut en reporter på Nordnytt som den som ligger bakom komplotten mot rektor Karlsson! Vad säger månne denne utpekade journalist om detta?