torsdag 30 juli 2009

"Facebookrektorn" talar ut

Just när jag skrivit klart om landshövdingen på Gotland och hennes krattande i manegen för rika kändisar och byggnationer trots strandskyddet så ser jag att den så kallade "Facebookrektorn" skrivit vad som hände när han blev känd som just det och hur han upplevde det hela. Mycket välskrivet och ger en och annan tankeställare, kanske, till de journalister som aldrig just tänker på hur "andra sidan" reagerar och får stå ut med på grund av deras ibland obetänksamma skriverier.

Anders Karlsson har fått plats för sitt inlägg hos bloggaren Murveln funderar som tog strid för Anders tämligen omgående och skrev flera krönikor med avstamp i denna om saken.

Även om jag personligen inte känner Anders Karlsson så känner man ju igen slaskjournalistik och jag hatar infantila journalister som med noll empati försöker göra karriär på att karaktärsmörda och dra vanliga personer i smutsen.
För bara några dagar sedan skrev jag om den senaste händelseutveckligen i den här "affären"
Jag tycker ju att den som startade det hela med att tipsa nyheter24.se om detta bör ta sitt ansvar och kliva fram. Men det får vi väl aldrig se. Den sortens karaktärer brukar sälla krypa fram från sitt gömställe under stenen.

- - - -
På tal om karaktärer som borde krypa sin väg och han har gjort det en hel del i sina dagar, så tycker jag nog att Kent Ögren (ö)känt landstingsråd i Norrbotten, borde krypa till korset och avgå. Det är nog nu med takpannefabriksaffärer, tvättaffärer och nu storregionplaner mot folkets vilja. Det ena debaclet efter det andra och han bara fortsätter. Jag begriper det inte.

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Angående vår landshövding på Gotland så måste jag säga att maken till inaktiv galjonsfigur för ett län har jag aldrig skådat!
Men jag är ju bortskämd med landshövdingarna i Norrbotten, med Ragnar Lassinanti i spetsen,som verkligen GÖR något av sitt ämbete.
Marianne Samuelsson kan göra en bra sak för Gotland nu - AVGÅ!