måndag 27 juli 2009

Talibankrigare, terrorregler och Kalle Anka som pirat

Såg att Aftonbladet har publicerat talibankrigarnas regelbok. Där står att de inte får döda fångar utan mulla Omars order och att själmordsbombare skall undvika spränga civila i luften plus en massa andra regler då. Tydligen handlar det om, enligt AB, ett försök att centralisera rörelsen.
Nå, jag läste igenom reglerna men ingenstans stod det något om internet eller email. Konstigt tycker jag. Nog borde väl mulla Omar komma med lite regler där också åtminstone om hur terrorkrigarna skall förhålla sig till kommunikationerna.
Jag blir lite deprimerad å Reinfeldts vägar nu när regeringen har ansträngt sig så med FRA och allting. Nog kunde väl mulla Omar sagt något.
- - - - -
Att Kalle Anka skulle försöka göra sig en hacka sig på piratkopiering kändes ju lite oväntat men det har han dock gjort. Det berättar Svenskan idag tillsammans med Aftonbladet och Pezter har uppmärksammat samma sak. Det var i förra numret han försökte sig på det med hjälp av brorsönernas nedladdade musikfiler men Farbror Joakim dyker upp som en annan Henrik Ponte'n och hotar Kalle med både böter och annat.
Egmont som ger ut Kalle Anka försäkrar att man inte tar ställning i den aktuella debatten men menar att avsnittet ska ses som att man alltid ska stå på rätt sida av lagen.
Jo jo.

- - - - -

PS Är det något i luften eller vad? Både jag och hustrun har känt oss osedvanligt trötta hela våren och sommaren. Hustrun talade nyss med sin mor som även hon känt sig trött. Kanske något i luften kanske för alla de andra i det hus tvärsöver Luleå från oss som svärmor bor har också känt sig ovanligt trötta detta år. Utsläpp från SSAB kanske nej företaget har ju gått ned i produktion så det kan inte vara det. Lite av ett mysterium är det. DS

Inga kommentarer: