tisdag 14 juli 2009

"Tokövervakning" och Stockholmsprogrammet


I morgon smäller det. Då samlas justitieministrarna för att gå igenom Stockholmprogrammet. Detta det senaste försöket att "tokövervaka" medborgarna i allmänhet och asylsökande i synnerhet. Jag vet inte vad det har blivit för fel på västvärldens regeringar. Det ena bisarra förslaget efter det andra på övervakning, kontroll och ja, kontroll läggs upp på borden och godkänns.
Nätmedborgarna har fullt sjå med att hänga med för att varna för tilltagen medan gammelmedia, med vissa undantag, kniper käft. Varför? (edit 21:51) Fast Expressen försöker ser jag samtidigt som vår populistiske justitieminister Beatrice Ask upprepar sitt barnporrmantra som en enögd papegoja i TV4:s morgonprogram. Kolla hos Oscar Swartz. (slut edit)

Vad innebär då Stockholmsprogrammet mer konkret? Ja, det är en femårsplan för EU:s arbete inom frihet, säkerhet och rättvisa" som det så vackert heter.
Eller varför inte ta en titt på innehållet (det här har jag snott av Scaber Nestor)

* Nationella anti-terroristcenter i alla EU-stater, som skall rapportera in till Bryssel.
* Alla EU-stater skall dela sin underrättelseinformation med alla andra medlemsländer.
* Mer, och mer effektiv, "data-mining".
* Realtidstillgång till uppgifter om till exempel medborgarnas resor, bankaffärer, mobilpositioner, internetanvändning samt till fingeravtryck och porträtt.
* Effektiviserad övervakning genom aktiv insamling av enskilda medborgares elektroniska fotspår.
* EU-standardisering av övervakning.
* EU-harmonisering för att undanröja legala hinder för övervakning och avlyssning.
* Analys på EU-nivå av material från medlemsstaternas övervakning och massavlyssning.
* En utökad EU-byråkrati för övervakning, avlyssning och analys, kallad SitCen
.

Verkar det för jobbigt att läsa igenom så kan ni ju få en aning om innehållet i denna video eller om ni känner er verkligt lässugna gå till Alliansfritt Sverige där också videon finns.


Ni som bor i Stockholmområdet kan ju demonstrera i morgon, vi andra som bor lite långt bort får följa i tanken. Läs gärna HAX om det viktiga i att demonstrerar och gå inte på Beatrice Asks svammel om att det är för att stoppa pedofiler och annat som man vill genomföra alla dessa begränsningar av vår frihet. Har ni inte tid att klicka över till HAX kan ni ju alltid kolla videon där orsakerna till varför det är viktigt att demonstrera visas.För övrigt noterar jag att det är frankrikes nationaldag och det firas förstås med pompa och ståt skriver Le domaine d'Anais

Dettta sista får väl avsluta dagens skriverier där ni kanske har märkt att jag inte på något sätt har krävt Kent Ögrens (landstingsråd i Norrbotten) avgång. Ni vet han som ivrigt säljer ut Norrbottens framtid för egen snöd makt och vinnings skull. Tvii! skulle jag ha skrivit då. Men det gör jag alltså inte.1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Börjar allvarligt misstänka att du fått en leverens av tokbilliga imaginära takpannor från en viss, inte helt okänd,"leverantör"? Eller har du nött ut udden på pennan?
Och apropå K Ögren så finns väl inget mer att tillägga...