fredag 10 juli 2009

Piratpartiet och Stockholmssyndromet

Nu behövs Piratpartiet mer än någonsin för att stoppa de allt mer oförtäckta övervakningstendenserna mot befolkningen inom EU. Det handlar bara inte om Sverige där vi för övrigt ses som föredöme av den franska upphovsrättsindustrins förgrundsgestalt Pascal Nègre. Han drömmer om att vara svensk och hänvisar till Ipredlagen. Det skriver Anaïs i sin utmärkta blogg Le domaine d'Anais.

PP behövs även när det nu handlar om Stockholmsprogammet (länk till HAX) som EU:s justitieministrar skall prata igenom under nästa vecka. Partiet behövs som en samlande kraft för att motverka det Stockholmssyndrom, som Daniel Scythe skriver, lite ordvitsigt om men ändå ack så sant, som svenska folket verkar ha drabbats av i samband med alla övervakninglagar. Vi har blivit kidnappade menar Daniel.

En tredje orsak till behovet av PP är det som bland andra Zac skriver om idag. Det faktum att en helt oskyldig person blev utsatt för husundersökning misstänkt för barnpornografibrott. Polisen hade fel IP-nummer. Hur ska det gå när medialobbyns bandhundar släpps lösa om inte ens brottbekämpande proffs klarar detta, frågar sig Zac. Piratpartiet behövs, menar han om Sverige ska bli ett säkrare ställe att leva i.

Höll så när på att glömma dagen absolut roligaste. Höll på att skratta byxorna av mig när jag läste Badlands Hyenas drapa om anonymitet på nätet. I den förekom följande del av texten, kraftig beskuret nu men jag hoppas andemeningen går fram:
"...och stölden av andras egendom frodas medan de spretiga skäggen växer till islamistiska proportioner"
Islamistiska proportioner! Fanns det Nobelpris för uttryck skulle det omgående utdelas till Badlands Hyena. Tack för skrattet. :)

Inga kommentarer: