söndag 19 juli 2009

Abortregister nej tack

Just som jag skulle stänga ner råkade jag titta i Svd och vad hittar vi väl där om inte ett förslag om abortregister, nytt sådant alltså, från läkaren och utredaren Anders Milton.
Låter väl inte så farligt, tänkte jag och säger ni, tills jag kom till föjande: "Genom att ange kvinnans personnummer i statistiken skulle det bli möjligt att följa upp komplikationer....."
Men förstår ni, koppla ett abortregister till personnummer. Vad i hela fridens dar, utropar jag, människan kan inte mena allvar! Jodå det är sant, kolla här.

Naturligtvis finns det, som alltid, goda föresatser (vägen till helvetet är som bekant stensatt med dylika) eftersom syftet med rapporten, eller ide'promemorian, är att förebygga oönskade graviditeterer och därmed minska antalet aborter. Det finns en del bra saker i rapporten men det överskuggas av detta med registrering.
Kristdemokraten i socialutskottet, Chatrine Pålson Ahlgren, är positiv. "Register väcker alltid lite olustkänslor men jag tycker ide'n är värd att pröva"

Vad vi i det här landet inte behöver är ytterligare ett register kopplat till personnumret. Vad kvinnorna i det här landet inte behöver är ett abortregister kopplat till personnumret. Vad det landet inte behöver är ytterligare en politiker som tycker att register kopplat till personnummer och som kan samköras med andra register är en bra ide'.

Vad det här landet behöver, verkar det som, är färre Kristdemokrater.


2 kommentarer:

Lotte Jensen sa...

Skrämmande och oroväckande!

Murveln funderar sa...

Hörde detta på morronnyheterna och trodde det var ett dåligt försenat april-skämt, men då nämndes kristdemokraterna och jag förstod att galenskaperna var på riktigt!
Nu har det partiet legat vid fyra procentsspärren länge nog - Ut ur riksdan med dom nästa år!