torsdag 30 juli 2009

Strandskydd, korruption och röda jättar

Nu känner man att man blir förbaskad ut i fingerspetsarna. Jag menar landshövdingen på Gotland, Marianne Samuelssons agerande.
För den gamla miljöpartisten, hon har till och med varit språkrör för partiet i sju år där hon bland annat talat sig varm för strandskyddet, gäller inte likhet inför lagen när man väl kommit fram till köttgrytorna. Nåja, det vet vi ju alla att det alltid hetat Svea Rikas Lag etc, men så här ogenerat öppet uppvisande av skillnaderna tar ju ändå priset.
Saken är den att i ena ringhörnan har vi Payexägaren Max Hansson som redan tidigare byggt ut vid stranden och nu vill bygga ut ännu mer och i andra ringhörnan har vi ett 70-årigt pensionärspar som ville bygga ett nytt hus i anslutning till den gamla släktgården i Gammelgarn från 1600-talet och ansökte om dispens.
Som ringdomare ser vi landshövdingen, Marianne Samuelsson, som för övrigt tidigare gjort sig (ö)känd för att favorisera kända personer. ABBA:s Björn Ulvaeus ville hon skulle få bygga hus i naturrreservat, ärendet ligger hos miljööverdomstolen och så har vi förstås den sorgliga följetongen Nordstream med gasledningen där mistankar om mutor och annat florerat.
Så gissa då hur hur det gick i länsstyrelsen där landshövdingen Marianne Samuelsson tycker att viktiga och rika människor skall gå före?
Självklart nekades pensionärerna. Fattas bara annat. Vanligt folk som dessutom är pensionärer. Pfuii säger makten.
Men Max Hansson, välkommen till gräddfilsriket som övervakas av Marianne Samuelsson, mutkolv extraordinaire*, visserligen aldrig fälld och anklagad för just det men man behöver inte ta emot pengar för att vara den falaste av tjänstepersoner och som åskådare behövs inga speciella glasögon för att upptäcka sådant, får bygga. Fast någon på länsstyrelsen tog med sig en bandspelare till mötet och spelade in. Det är för sorgligt att sådant ska behöva hända men man är ju inte överraskad precis. Jag har skällt om mutsverige i samband med TPB-rättegången tidigare.
Vad säger vi om sådant?
Jag säger att nu går ta mig tusan skam på torra land.
Marianne Samuelsson bör avgå och om hon inte gör det frivilligt så bör regeringen sparka henne. Men att hon frivilligt skulle gå håller jag knappast för troligt. Vi pratar ju om en person som kammarrätten fick tvinga att betala tillbaka drygt 100 papp i orättmätig pension från tiden som riksdagsledamot.
- - - -
Och på tal om uppblåsta saker dock inte grön men röd så har vi då senaste snacket om Betelgeuse, röd jättestjärna på 600 ljusårs avstånd i Orion. Forskarna har lyckats ta en skarp bild av den röda jätten skriver SvD. I artikeln står det att Betelgeuse är 1000 gångre större än vår sol. Glöm inte att det då handlar om radien så vi snackar 820 miljoner ggr större volymmässigt. Hoppas jag inte trasslade in mig där. Storlekskillnaderna mellan olika stellära objekt har ni sett tidigare.

- - - - -
Skulle ha krävt att landstingsrådet i Norrbotten, Kent Ögren, bör avgå men det känns lite som kaka på kaka så jag gör det inte den här gången. Det får vänta.

* ren spekulation från min sida.

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

En liten spetsfundighet bara.
Kan det vara så att Länsstyrelsen med MS i spetsen är en aning tveksamma till gasledningen utanför Gotland. Alla andra har sagt ja, och fått en massa miljoner för det!
Regeringen/Nordstream vill alltså ha bort MS snarast möjligt och vad kan väl passa bättre än en skandal?
Konspirationsteori a la mega, men tänkvärt i sammanhanget. För oss öbor börjar Nord Streams agerande kännas allt mer obehagligt!