söndag 2 augusti 2009

Lulekalaset fick kanonväder

Ojojojoj söndagseftermiddag och lulekalaset lider mot sitt slut. I vanlig ordning har folket festat, skrålat, lyssnat på musik, druckit öl och haft allmänt kul misstänker jag. Vädret har som vanligt, frestas jag småskryta, varit fantastisk med solvärme å det värsta på dagen och lagom kyligt fram mot natten för att det värsta fylleexcesserna ska lysa med sin frånvaro. Kanonväder helt enkelt. Hoppas att besöksantalet var tillräckligt så att kalaset inte gick back.
Själva har vi, hustrun och jag, inte deltagit i den allmäna yran eftersom vi fick utomsocknes besök av min bror och hans fru. Dessutom tycker vi att lägga ut nästan en tusenlapp för privilegiet att kryssa mellan öltält, mattält och trängas med tiotusentals andra som har samma beteende helt enkelt inte är lockande. Men vi kanske är tråkiga som bara den :)
Men som sagt för alla andra har det varit rena karnevalen. Tjo och tjim, tivoli och helikoptrar, civil för stadsturer (på dagen) och polisdito halva natten, för spaning, som surrat, luftballong som var ljudlös, hurra, fick sedan nödlanda tydligen, hundratals småbåtar som kryssar fram och tillbaka här i Norra hamn etc etc.
Det enda som stört oss om man nu skall skälla på något och för att leva upp till bloggnamnet, måste jag ju det, så är det fylleriet. Ja, inte det allmänna om man säger så, är det fest så är det, det är inte det, utan fylleriet som pågick i båtarna. Återigen säger jag, festa som ni vill, det struntar jag i men inte med barnen!
Åtskilliga båtar vid bryggorna hade antingen mamma eller pappa dyngraka, ibland bägge, medan barnen var med. Jag måste säga jag har svårt för det. Om man nu måste festa när man har småbarn kan man väl leja barnvakt och inte ha ungarna med i båten. Hur svårt kan det vara?
Det andra som jag vill skälla på är nedskräpandet. Vuxna människor, både nyktra och inte, verkar tro att skräp typ pappersförpackningar, plastditon, ölburkar, spritflaskor och plastkassar försvinner av sig självt. Det är bara att lämna på plats. NEWSFLASH!. Det gör det inte.
Ooops här har jag suttit och skrivit bort tiden. Dags att dra iväg för lite ärenden. Vi syns. Jag kommer förmodligen att redigera lite grand när jag kommer tillbaka.

2 kommentarer:

Murveln funderar sa...

Behövs ingen redigering, den satt perfekt! Angående fylleriet så har jag som utflyttad märkt att detta är utmärkande för arrangemang i Luleå med omnejd, dvs Norrbotten.
Här står nu Medeltidsveckan för dörren och där saknas nämnda företeelse nästan helt. Inte ett öltält så långt ögat når, inga fyllegäng på gräsmattorna som super och slåss etc.
Jag uppskattar faktiskt detta mycket numera och njuter av den fantastiska arrangemanget hela veckan! Kan det ha med åldern att göra?

Eduronflux sa...

Ja det kan det