måndag 31 augusti 2009

När tränger sig Aschberg in i ditt hem?

När jag råkade se reklamen för TV8:s nya program, med Lars Adaktusson och Robert Aschberg där den sistnämnde ståtar med ett basebollträ i näven och lagom aggressiv min, kom jag att tänka på när sagde Aschberg tillsamman med ett filmteam saboterade en lägenhetsförsäljning i Luleå häromleden. Saboterade, undrar ni, hur gick det till?

Jo, sätt er in följande situation. Du har en insatslägenhet som du har lagt ut för försäljning hos en mäklarfirma. Du har fejat hela veckan, du har bilder på din lägenhet utlagda och har öppet för visning mellan vissa klockslag en viss dag.

Till en början verkar det hela gå bra. Intresserade spekulanter anländer för att kika på objektet och mäklaren finns där för att besvara frågor. Det hela flyter på tills helt plötsligt Robert Aschberg med ett team anländer.

Oj, har Aschberg intresse av en insatslägenhet i Luleå?
Funderar han på att flytta eller kanske en övernattningslägenhet står på agendan för sagde TV-profil?
Nej, han är intresserad av att intervjua mäklaren!

Därför tränger sig Aschberg in i lägenheten, stänger in mäklaren i ett hörn i hallen och ignorerar en spekulant som diskuterar lägenheten med mäklaren, i det närmaste skuffar han undan den gamla damen som förövrigt blir mäkta förgrymmad. Under tiden står teamet i trapphuset och blockerar lägenhetsdörren så att spekulanterna varken kommer ut eller in.
Sedan när Aschberg fått som han ville försvinner han likt morgondimma och kvar finns en samling inte så hugade spekulanter längre.

Diskussionerna går höga: "Är det något skumt med lägenheten eftersom Aschberg var här? Ja, det verkar ju så eftersom han intervjuar mäklaren mitt under visningen, eller är stämningen så illa i föreningen att TV-programmet Grannfejden är här?"

Ja så där gick alltså snacket efter visningen och pensionärsparet som ägde lägenheten är förtvivlade och kränkta, framförallt kränkta eftersom det filmades samtidigt. Dessutom undrar de, har försäljningen lidit men nu?

Kontakt togs med produktionsbolaget Strix som efter många om och men hörde av sig till paret med en halvhjärtad ursäkt.
Som gammal journalist skäms man över sådant buffligt beteende av Aschberg. Så jävla bråttom att få tag på mäklaren kan det inte ha varit att Aschberg var tvungen att tränga sig in i en privat lägenhet.

Mig veterligt har jag aldrig i min 20 åriga gärning som journalist intervjuat någon hos en tredje privat part utan tillstånd.

I reklamen för Robert Aschbergs talkshow står det till sist: "Ingen kommer undan Aschberg". Så sant men måste han gå till sådan överdrifter. Snudd på olaga intrång skulle jag vilja säga.
Ingen kommer undan, tänk på det, snart kanske du får in någon som intervjuar en tredje i ditt kök. Vafan, det är ju bara Aschberg!

3 kommentarer:

Murveln funderar sa...

Jag förutsätter att det återgivit här är med sanningen överrenstämmande och kan då konstatera att Robban A tydligen ramlat ner på någon bottenlös amatörnivå i "journalistikträsket"!
Jag gillar annars hans effektiva och raka "bulldozerjournalistik" som är verkligen underhållande för oss tittare. Men lite jävla vett och etikett får även Robert Aschberg visa!

Eduronflux sa...

Jodå det stämmer och stämningen var upprörd kan jag garantera och jadå jag gillar även jag Robbans "stil" men det får fan i mig inte gå ut över "vanligt folk"

Rose-Marie Sandelius sa...

Jo då...detta är dagens sanning.
Aschberg sjönk i värde i mina ögon sätt...för såhär beter man sig inte..det är inte seriös journalistik...utan utan jag vet bäst ,är bäst och gör vad jag vill stil.