tisdag 4 augusti 2009

Odell sparkar landshövding

Noterar att Gotlands landshövding Marianne Samuelsson numera är före detta landshövding på ön efter sitt möte idag med kommunminister Mats Odell.
Förlåt men: muahahahahahahaha....
Äntligen någon rättvisa i landet. Jag skrev ju om hennes blatanta åsidosättande av rättvisa inför lagen tidigare och ansåg att hon borde avgå för egen hand respektive att regeringen kickar henne. Det blev det senare. Odell har gett henne ett jobb på regeringskansliet i stället.
I slutet av förra veckan framkom i en hemlig inspelning från ett möte på länsstyrelsen att Samuelsson ville ge Payexägaren Max Hansson i princip carte blanche för sitt strandnära bygge eftersom han är rik och viktig och gräddfil är bara såå rätt.
När det blev offentligt menade hon på att hon blivit lockad i en fälla av en medarbetare med egen politisk agenda. Så skrev hon i alla fall i ett brev till TT. Fast det har hon nu tagit tillbaka.

Själv saknar hon, likt andra höjdare som gottat sig vid köttgrytorna, självinsikt och menar att allt det som hon sagt och lastats för är ryckt ur sitt sammanhang. Det skrev hon i alla fall i sitt brev till TT tidigare idag. Men hur jag än vrider och vänder på det hela så kan jag inte få hennes bandade uttalande att bli annat än vad det är: Makten ska ha sitt och vanligt folk bör stå på sidan av och vara tacksamma för att de får göra just det.
Jag undrar, i likhet med statsvetaren i SvD, hur f*n tänkte hon?


1 kommentar:

Lotte Jensen sa...

... staten och kapitalet...