söndag 23 augusti 2009

Israelkritik tecken på antisemitism?

Jag måste säga att jag häpnar mer och mer över Israels, eller rättare sagt israels regerings, reaktion, på artikeln i Aftonbladet som handlade om påstådd organplundring av döda palestinier.

Ja, jag häpnar inte över att man reagerar, det tror jag nog att vi alla till mans kan hålla med om att man kan göra. Men sättet de reagerar på .

Man kräver att den svenska regeringen skall ta AB i hampan och säga fy fy sånt publicerar man inte.

När då svenska regeringen låter förstå att vi faktiskt har en grundlag här i landet som inte tillåter förhandscensur och efterhandsdito av vad som publiceras i svenska medier då flyger valda delar av israeliska regeringen i luften och kräver att svenska regeringen skall fördöma AB:s publicering.

När detta då inte sker så börjas det. Utrikesministern Avigdor Lieberman jämförde det med vårt agerande under andra världskriget. Visserligen var kanske de åren inte de stoltaste i vår nations historia men vad har det med saken att göra? Dessutom verkar herr Lieberman inte ha rent mjöl i påsen enligt vad som påstås i israelisk media (affärer med ryska maffian och vapen) och i den här bloggen. Lieberman skall även ha kopplats bort från diskussionerna om fred i mellanöstern med USA.

Yuval Steinitz, finansministern, hotar med att Carl Bildts besök om några veckor kan vara i farozonen.

Vad ska de göra om han ändå kommer. Göra som förr kanske och mörda en svensk representant. Kan tänka mig att delar av isrealiska regeringen inte bangar för sådant. Sternligan någon?.

Chefen för israeliska regeringens pressbyrå, Daniel Seaman lovar motarbeta AB:s reporter och fotograf när deras ansökan om att få passera Gazaremsan ska behandlas. Kan ta flera månader att bedöma säger han.

Hur kan det vara att varje form av israelkritik tas som ett tecken på antisemitism av känsliga israeler? Antisemitismkortet spelas ut för jag vet inte vilken gång i ordningen. Inte en sekunds kritik av Israel accepteras utan att det viftas bort med att den som kritiserar är:

a) antisemit eller

b) agerar i antisemitiska syften eller

c) är påverkad av någon annan som har...ni gissar rätt, en antisemitisk agenda.

Det får i alla fall mig att må illa när ett gäng rasister i Israels regering kallar svenska regeringen för antisemiter.

Denna våldssamma upprördhet från israelisk sida får mig att börja ana ugglor i mossen. Jag satte väl ingen större tilltro till artikeln om att israels arme´ skulle hålla på att plundra döda palestinier på organ men nu efter denna veritabla tsunami av känslor från Israel får mig att börja fundera...allvarligt...

3 kommentarer:

Murveln funderar sa...

Utan att vara insatt i ämnet måste jag säga att det var hårda ord från allas vår "gapiga jycke", men jag tror att du slog huvudet på spiken här!
Länge leve tryckfriheten i Sverige!
Men vissa tycks vilja avskaffa den och få oss bloggkrönikörer att hålla käften, ingen nämnd och ingen glömd...

Anonym sa...

Pinsam focusförskjutning!
Självklart att kärnan måste fram
- den organiserade brottsligheten!

Klart han har sina rådivare i syfte att skapa kaos/ negativ stress..
syns inte= finns inte=fältet är fritt.

Vad som är mest skamligt är att en del media går på det
- eller finns det demsomvill skydda detta även i vårt land?

Naiv om man inte tror det..

Eduronflux sa...

hmm,kanske det :)