onsdag 28 oktober 2009

Dyslexi ett påhitt?

Två grejer i dag som får mig att gå i taket. Det första handlar om en idiot till rektor som skrivit en krönika i lokala gratistidningen Spegeln i Staffantorp. Det är inledningen av krönikan som får mig och andra att gå i taket.
Om det var ett försök till att vara rolig skulle jag inte vilja vara vän med den mannen. Då kan man lika gärna köpa en färgburk och läsa innehållsförteckningen eller något sådant. Garanterat roligare.
Vad handlar då upprördheten om, jo han kallar ADHD, allergier, damp och dyslexi bland annat för handikapp uppfunna på -80 talet.
Som sagt, skulle det vara ett skämt är det misslyckat, är det det inte så har herr rektorn vid Sundsgymnasiet, Gert Åkesson, en bildningsnivå som är så låg att Titanic vilar på en bergstopp i jämförelse.
Byt yrke Gert eller sluta åtminstone skriva krönikor så att vi slipper bli exponerade för din pinsamma okunnighet.
Det andra som får mig att gå i taket är en forskare, en "expert" som menar att om vi slopar övergångarna mellan sommar och vintertid utan har samma året om så slipper vi en massa hjärtinfarkter och liknande. Det kan inte vara sant?
Jodå, enligt Rickard Ljung ökar antalet infarkter med fem procent när vi går över till sommartid.
Vanvetttigare får man ju leta efter, hahahaha.
Det är ju så jävla dumt att man svimmar. Då skulle ju folk få hjärtinfarkt varenda gång de tvingas kliva upp extra tidigt någon gång eller kanske när de får sova ut extra på helgerna.
Ja! Om vi slopar ledigheterna och folk måste kliva upp samma tid hela veckan så kanske folkhälsan får en extra skjuts.
Ja jösses. Nåja, det finns ju vettigt folk också som inte alls håller med. Överläkaren Lena Leissner säger i samma artikel att det tvärtom är nyttigt att ha sommar och vintertid.

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Kul och intressant som vanligt!
Två synpunkter kort. Den där rektorn? Hur f-n har han fått jobbet???
Den andra "experten"? På vadå, inte logik i alla fall. Vi som klivit upp halv 4 på morgonen för att börja jobba halv fem på radion, skulle ju vara absolut stendöda hundratals gånger om, enligt denna dumerjöns!
Men det är vi ju faktiskt inte...