fredag 16 oktober 2009

Politiker vill styra klädmodet?

Det är ingen ände på politikernas lust att pilla på medborgarnas frihet. Listan kan göras hur lång som helt och den sittande regeringens partimedlemmar utgör inget undantag trots att de kallar sig liberaler. Förutom att driva igenom en lång rad frihetsinskränkande och kränkande lagar, FRA är bara den sista, så ger man sig nu på vad vi ska ha på oss och varför.
Jepp, hur vi ska klä oss är nu inte längre något du bestämmer på morgonen utan det är bestämt av politikerna. Ja, det är ju inte genomfört än förstås men centerpartisterna Staffan Danielsson och Lennart Pettersson motionerar friskt om detta riksdagen och debatterar detta i dagens SvD.
Naturligtvis handlar det ju i första hand inte om svennebananmodet, än frestas jag tillägga, utan om burka och varför det bör förbjudas och man drar på med en massa snömos för att dölja det faktum att man vill sno ytterligare en punkt från Sverigedemokraterna för att neutralisera det hotet.
Men vad är det som säger att det stoppar vid burka? De debatterar ju om att ansiktet inte ska döljas. Får man då ha en handduk för ansiktet, får man egentligen ha integralhjälmar?
Uppriktigt sagt så skiter jag i om några tokar vill kuta omkring i burka. Så stort problem är det inte så att man behöver lagstifta. Skulle jag möta någon burkamänniska när jag går till affären, banken, eller någon annanstans så "byter" jag person. Mer än så är det inte. Förresten så har ju de flesta företag en dresskod så jag ser faktiskt inte problemet.
Men politiker kan förbaske mig inte låta något område vara och nu vill de alltså styra klädmodet.

Dagens garv kom när jag läste Badlands Hyena och inlägget Nytt om nakna barn. Sedan skyndade jag mig att kontrollera om det verkligen stämmer att Rädda Barnen byter typsnitt därför att skaparen av typsnittet Gill Sans, Eric Gill tydligen har begått sexuella övergreppp mot sina barn, incest med sin syster och tidelag med sin hund.
Men hur skitnödigt är inte det? Det måste vara någon form av rekord från Rädda Barnens sida. Borde de inte ändra namnet till att bara heta Rädda?

3 kommentarer:

Bengt Held sa...

Hej!

Jag menar centerpartisterna har fel. I ett fritt samhälle borde man inte förbjuda burka generellt.

Men nog är det besynnerligt att så många männniskor som säger sig vara för jämställdhet inte problematiserar att det tydligen bara är kvinnor som använder burka, varför inte män?

Folk som vanligen säger sig vara emot reaktionära åsikter accepterar dem utan problem om de är "från en annan kultur". Och samma feghet var det i debatten om Muhammedkarikatyrer. Varför är det så få som idag försvarar rätten att "häda" - när det är emot muslimer. Men kristna ska få acceptera vad som helst.

Hycklare!

Bengt

Eduronflux sa...

Jag håller helt med dig. Om politikrna får hållas blir det till slut uniform som i Nordkorea ungefär med statlig reglering av hårlängd mm :)
Men vi ska inte vika oss för religiösa konservatismer för det.

Per Åke Carlsson sa...

Hej Rude kontakta mig
perakecarlsson@hotmail.com