tisdag 6 oktober 2009

Behövs politiker?

Jag tycker att frågan i rubriken är berättigad. För handen på hjärtat, behöver vi verkligen dessa bidragstagare som är i den lyckliga positionen att de själva kan bestämma storleken på sitt bidrag och dessutom, dessutom har de en massa fringisar när de inte blir köpta rakt av men det förekommer väl inte? Jag menar svenska ärliga politiker, oj höll på att vomera där, ursäkta mig.

För inte kommer de med ett enda vettigt förslag egentligen? Jag menar var och varannan person blir ju dagligdags bara förbannade på vettvillingarna i Rosenbad och riksdagen. Och inte spelar det någon roll egentligen vilka färgschatteringar som har makten. Idiotierna är legio vare sig de kommer från höger eller vänster eller för den delen mitten där alla verkar ha samlat sig dessa dagar ivrigt påhejade av spindoctorer och pr-byråer. Och vi ska ju egentligen inte tala om riksdagen. Det heter ju att all makt utgår från folket och att vi därför har en riksdag. FAIL!
Varenda kotte vet ju att riksdagledamöterna bara har att rätta in sig i ledet när partipiskan viner. Inte för att den behöver vina särskilt hårt, riksdagledamöter är sällsynt ivriga att vandra i flock och bräker glatt med när Storebror har talat.

Har ett eget exempel på det när jag gått i polemik med en lokal centerpartist som sitter i riksdagen. Varje gång partiledningen kommer med påbud svänger han sin egen åsiktsflöjel snabbare än vinden hinner kantra. Just nu försvarar han FRA med näbbar och klor. Han till och med menar att utan avlyssning hade Sverige aldrig blivit en demokrati.
Mannen menar alltså på fullt allvar att, nuvarande lagförslaget (som olyckligt vis kommer att klubbas den 14/10) och ger FRA rätt till att
1) samla in och lagra all information som vanligt folk skickar mellan varandra
2) och att FRA kan sälja/skänka den informationen vidare till andra länder
är en gudi behagelig gärning och kommer att skänka tröst och integritet till människorna i Sverige. Ja, till och med bevara demokratin även om den måste naggas ordentligt i kanten.
Eller för att vara rakt på sak. För att försvara demokratin måste vi tyvärr avstå från den. Klara ut det cirkelresonemanget om ni kan.
Ursäkta, men jag blir bara så...
- - - -
En bra grej idag är i alla fall att Socialstyrelsen inte har något att anmärka mot den läkare som överåklagaren vill sätta dit för barnamord. Men läkarförbundet drar en lättnadens suck tillsammans med läkarna på Karolinska och funderar nu på att stötta läkaren "på alla möjliga sätt". Oj, lutade hårt mot SvD där :)

Det finns så mycket mer att skälla på men jag håller upp för idag....


Inga kommentarer: