onsdag 7 oktober 2009

Warner värsta fildelarna

Jahapp, nu har det visat sig att underhållningsindustrin med Warner i spetsen är lika goda kålsupare som den värsta fildelare eller The Pirate Bay, TBP.
En kille som heter Edwyn Collins och hans fru (och manager) Grace Maxwell och som har den exklusiva upphovsrätten till sina låtar fann till sin förvåning att Warner Brother, bland andra, helt fräckt lagt beslag på hans låtar, säljer dom och låtsas som att de är deras egna. Och det har de mage till efter att industrin har släpat TPB (som aldrig tagit betalt för sin tjänst) och diverse hemmafruar inför domstol och krävt miljontals dollar i böter för brott mot upphovsrätten. Det är så man vill spy. Men Grace och Edwyn tror inte att de kommer att dra det hela till domstol eftersom Warner har lika många advokater som en mindre lands arme´ och det skulle innebära åratal av arbete för deras del. Ni kan läsa om det här, här och här + här då.

Edwyn Collins har bland annat gjort den här låten:
Egentligen borde Antipiratbyrån eller dess engelska motsvarighet i anständighetens namn göra likadant som de gjort tidigare. Hota med kolossalböter i halvmiljardklassen om inte Warner omedelbart:
a) slutar med att ta betalt för musik de inte äger
b) ersätter Edwyn med liknande fantasibelopp de försöker pungslå vanliga människor på.

Inga kommentarer: