fredag 9 oktober 2009

Obamas fredspris suger, det gör Dole också

Där gick luften ur fredspriset för gott. Barack Obama fick det i år. Men vad tänker norrmännen på? Visserligen har ju märkligare saker hänt, Kissingers -73, men ändå Obama har ju inte gjort något ännu för att förtjäna det. Man skakar på huvudet.
Jag kunde lika väl ha fått fredspriset. Man har ju i alla fall mäklat fred några gånger i pubkön eller liknande på den tiden det begav sig.
- - - - -
Idag har filmen Bananas premiär i Sverige. Filmen handlar om fruktjätten Doles och dess behandling av några arbetare på en bananplantage i Sydamerika i samband med giftbesprutning och annat.
Dole har försökt stoppa filmen på alla möjliga sätt bland annat genom att stämma filmaren Fredrik Gertten (vars filmbolag för övrigt stämt tillbaka).
Hamburgerkedjan Max har slutat sälja produkter från Dole.
- - - - -
Nu på eftermiddagen får gubben i månen huvudvärk. Nasa kraschar en sond mot ytan (ungefär samtidigt som jag skriver detta) för att kunna analysera om det finns tillräckligt med vatten för en framtida månbas.
- - - - -
edit: läste ju Rick Falkvinges blogg om vad signalspaning innebär egentligen och vad FRA sysslat med. Gack ni och gör sammalunda (läsa om det inte signalspana)

Inga kommentarer: