lördag 3 oktober 2009

Vad är viktigt?

Jag vet, har inte skrivit något på en vecka, beror på att hustrun och jag har haft besök av dottersonen (tyvärr inte min men ni förstår), och man blir bara så utpumpad, inte bara fysiskt utan även mentalt. Bara ett par dagar men det räcker och blir över.

Hur som helst, tanken gick vad ska man skriva om så här en lördag kväll efter en liten middag med svärföräldrarna, mågen och grabbarna( tvillingar i 30 års åldern, jag vet, men man säger ju så, grabbarna hahaha). Är ni nyfikna kan jag nämna ordet plankstek a la Eduronflux, dvs alla jämra tillbehör man bara kan tänka sig.

Alltså: kött + pommes duchesse + sparris inlindad i bacon + halva tomater med ost + färska champinjoner, låter gott eller hur?

Nå, det här var ingen skällning a la bandhunden men var inte oroliga, den kommer! Bara för att kunna skälla på något så kollade jag igenom löpen på våra 2 kvällstidningar denna afton nådens år 2009 den 3/10 22:13 och vad finner den nyfikne på vad som verkligen är viktig på den här planeten just nu!

Jo: detta är bara de tre översta löpen i nätupplagan, vi börjar med

Aftonbladet:

Det handlar bara om löpen, vill ni kolla artiklarna se länkarna:Prästen full i kyrkan (handlar om en präst som eventuellt tafsade på barn på en begravning) Vrakdykare fast på botten (dykare saknas efter gruppdyk) Stina ville inte gästa Oldsberg (på bästa sändningstid ställde Stina upp på sång , och oj den innehöll något med sex, gasp, fast hon inte ville, obs, sätt plus på vad du tyckte om Stina och Oldsberg).

Expressen: Stina berättar om sonen Ivans olycka (klämdes av lastbil för 13 år sedan).

Zlatan mållös, sviten bruten (någonting om fotboll) och sedan någon form av ekonominyheter, svårt att välja vad som är minst viktig (man behövde dock inte rösta om något).

Ja, det var de tre topprubrikerna just då i våra kvällstidningar. Jag vet inte om det säger något om tidningarna i sig eller om det svenska folket, jag noterar dock att det inte var något om idoljuryn eller att någon av deltagarna kände sig förfördelad, alltid en framsteg eller?

Är det så att majoriteten i detta land verkligen är intresserad av sådana saker eller är det en följd av televisionens förlamande inverkan på tankeprocesserna? Jag vet inte. Jag har faktiskt lyckats frigöra mig från TV. Men till min fasa jobbar underhållningsindustrin (med aningslösa politiker/köpta dito) på att förvandla Internet till samma sak som TV.

HELP!

Jag kan bara ruska på huvudet och vänta på att någon kommer på någon form av spacewarp så att man kan byta planet och börja om där man slipper sånt här.


sen edit: råkade läsa Alex Schulmans drapa om Aschberg och Anna Anka. Läs den säger jag bara. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle applådera något av Alex S men här kom det :)

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Mycket och bra, som vanligt. Dock lite förundrad över din dragning åt "Mat-Tina-hållet(?) Angående skrivandet om tv-program så är det botten på journalistiken - eller returinformation i kubik!
"Reportrarna behöver inte ens ut på jobb utan tittar bara på tv och skriver istället...
Förlorarna är givetvis VI!!!