söndag 11 oktober 2009

Politiker, vänner eller fiender i FRA-frågan?

Jaha du, Svennebanan, snart är det dags för ytterligare inskränkningar i din frihet men det skiter du väl i bara du får några fler kronor i plånboken i skattelättnader.
Jag tror ta mig tusan att man kan genomföra vad fan som helst i det här landet bara man lindar in det i en skattelättnad eller något liknande.
Och medan gammelmedia är upptaget med att rapportera om grymt viktiga saker som ledarskapet i landslaget i fotboll eller ledarskapet i fotboll och struntar i sådana trivialiteter som FRA-lagen, så har riksdagen att ta ställning till den i nästa vecka, om 3 dagar. En lag som bara är den senaste egentligen i den drös med lagar som alla syftar till att inskränka vår frihet.
Varför vill politikerna införa sådana här lagar? De säger att de är för att skydda oss men vi vill inte ha lagar som dessa. Varför envisas då dessa människor i riksdag och regering med att ändå försöka genomföra dessa, de är ju för tusan våra ställföreträdare och inte motståndare men de agerar som om de är verklighetens folk (hej Kd) och vi medborgare bara är i vägen.
Frågan man kanske skulle ställa sig, vid valet nästa år kanske, är om de är vänner eller fiender?
En som agerar som om vi vore motståndare som inte begriper något är centerriksdagsledamoten Stefan Tornberg. Han är verkligen urtypen för husbondens röst. Vad än partiledningen kommer med så nickar han och säger att det är mumma för alla och bara sååå bra. Som då att FRA-kritiken är sekteristisk.
Inte bara jag är kritisk mot Stefan, även opassande bland många andra har surnat till på Stefans attityd. Själv skrev jag om Tornbergs märkliga åsikt om FRA tidigare i mitt inlägg där jag undrar om politiker egentligen behövs.
Men centerpartisten Stefan Tornberg är som sagt inte ensam om sina åsikter bland politikerna. Kolla in sajten Riksdagssvar.nu där man samlar in riksdagsledamöternas svar (intetsägande eller inga alls, suck) på ett antal viktiga frågor om FRA-lagen och kolla samtidigt sajten
Under tiden tassar politikerna på i ullstrumporna medan journalisterna, med enstaka undantag, i gammelmedia sysslar med annat. Varför? Inser de inte att deras eget arbete blir lidande? Men de är väl mätta och belåtna med sitt. Får de bara frottera och gnugga sig med makten så blir de gärna megafoner för densamma och tittar ner på medborgarna i Sverige från sin parnass medan bloggossfären kämpar förtvivlat. För ni måste tänka på att man försvarar inte demokratin genom att avskaffa den! Det är nämligen det som genomförs med FRA.

PS. Läs igenom piratpartiledaren Rick Falkvinges inlägg om signalspaning och FRA. Det är verkligen lärorikt. DS
Läs även igenom d'Anais analys om likheterna mellan The Pirate Bay-rättegången och Dreyfus-affären. Ni kommer att häpna, knäppa med fingrarna och utropa: Javisst är det så! :)

Inga kommentarer: