lördag 19 september 2009

Gräddfri mat i Luleå kommun

Smaka på det här uttalandet:

-Skulle vi lägga till mer pengar finns risken att man börjar använda en massa grädde i maten.

Dessa ord står att läsa i dagens (lördagen 19/9) Norrbottenskuriren och kommer från Marie-Louise Lindström, kostchef i Luleå kommun.

Men är det inte så man smäller av. Inte underligt att våra skolbarn har det kämpigt med att orka i skolan och skiter i skolmaten.

Bakgrunden är att skolmaten i Luleå kommun kostar 8,38 per portion. Då ska ni veta att riksgenomsnittet är 11 spänn.

Föreningen Skolmatens vänner tycker att summan är alldeles för låg för att man ska kunna erbjuda mat med näringsriktigt innehåll men kostchefen tycker det är alldeles tillräckligt.

Hon anser som sagt att om man lägger på någon spänn till så kommer någon att hälla grädde i maten så att det står härliga till.

Får jag då fråga vad det är för fel på det?

Förutom att grädden inte alls är farlig så finns ju risken att det kanske smakar gott! Men då kanske eleverna äter mer och det i sin tur kostar mer för kommunen.

Det är kanske där skon klämmer?

-- - -

För övrigt noterar jag att Maud Olofsson, ministern som inte gör någonting, vare sig för småföretagarna eller annan industri för den delen och har mage att slå sig för bröstet (brösten?) för det nu säger sig värna fildelning, stå på FRA och ipredmotståndarnas sida (för vilken gång i ordningen?).

Förlåt om jag inte tror ett ord på vad hon säger. Hon är medlem av en regering och ett parti som gjort till skön konst att lova saker utåt och sedan göra tvärtom inåt.

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Angående skolmaten - Ha,ha,ha...!!!
Kärringen var garanterat packad när dom intervjuade henne(?) Luleå...suck.
Maud Olofsson säger nu rakt ut att visst fan vill hon bli statsminister, och vem fan blir förvånad? Kärringen styr ju och ställer ALLT redan titeln är väl en skitsak. Vid en PK i förra veckan satt hon i mitten(!) och stod för alla uttalanden!
Matriarkat modell skruvat, enligt mig, som bloggat om detta för drygt ett år sedan f ö.