måndag 14 september 2009

Black Internet överklagar och

Enligt SR så har äntligen Black Internet fått ändan ur vagnen och överklagat tingsrättens dom nyligen som tvingade företaget att klippa linan till The Pirate Bay som därmed släcktes ner för några timmar.
Domen väckte berättigat uppseende och bland andra har en forskare vid Stockholm Universitet uttalat sin oro för de principiella problem som tingsrättens dom för med sig.
Ja, förutom det problem som ytterligare en tingsrättsdomare i underhållningsindustrins ledband utgör. Sedan tidigare har vi The Pirate Bay -rättegångens domare som ett skinande exempel på hur rättvisan har korrumperats i Sverige.
- - - -
Ser nu att flertal bloggare tar upp ECPATS oblyga försök att klippa vingarna på Piratpartiet. Bloggen Jan "PiratJanne" Lindgren rapporterade om ett möte mellan PP och ECPAT samt Rikskrim för någon vecka sedan och nu har Oscar Swartz, tillsammans med bland andra Scaber Nestor reagerat på det. Bland annat handar det om att Rikskrim godtyckligt censurerar nätet med benäget bistånd av ECPAT, bevekelsegrunden är naturligtvis (frestas jag säga) de hemska pedofilerna vars sajter fullkomligt skullle översvämma internet om inte ECPAT och Rikskrim stod vakt för att försvara allas vår mentala hälsa...

Tänkte fortsätta här med de föreslagna neddragningarna av underhållet på 400 mil väg i Västerbotten och Norrbotten. Men det orkar jag inte just nu även om man blir upprörd för det visar på den monumentala okunskap som råder hos de högre beslutfattarna i landet. Det finns faktiskt industri här i norr som är beroende av god infrastruktur. Jag återkommer i ämnet även om jag förstår att pengarna till Förbifart Stockholm måste komma någonstans i från.

Inga kommentarer: