tisdag 22 september 2009

Larmen duggar tätt om Internets farlighet

Aftonbladet älskar verkligen att larma om olika företeelser på Internet och hur farligt det är (nätet alltså). Man kan ju undra vilken agenda som ligger bakom det, ja, om man är konspiratoriskt lagd.
Är det så att AB är ute efter ett Internet som kan liknas vid en kabeltvkanal. Det vill säga, innehållet bestäms av producenter typ AB. Det kan ju vara ett sätt att säkerställa gammelmedias existens som allena rådande distributör av nyheter. Larmen duggar verkligen tätt om nätets (påstådda) farlighet.
Alltnog, efter larmrapporten om de påstådda 750 000 pedofilerna som varje sekund trålade nätet efter barnporr, en larmrapport som inte stämmer ett dugg, Oscar Swartz bland andra, detroniserar rapporten fullständigt, själv trodde jag inte heller på den, kommer då dagens larm om de sociala mediernas , typ facebooks, farlighet. Enligt AB, sitter allt fler framför datorn och facebook och umgås på ett beroendeframkallande vis.
Ja, tjejerna då för enligt AB är killarna redan fast i World of Warcraft.
Tja, var skall man börja?
Nej, jag vet, läs själva och inse hur jävla dumt det är förutom den stereotypa könsindelningen ovan.
Till och börja med, sociala medier och för all del onlinespel, detta exempelvis, tar tid, naturligtvis, men att kalla det för beroende är bara så dumt även om exemplet i artikel håller på varenda ledig sekund men man kan inte ta en extrem och låta det vara norm. Helt sjukt, det är ju rena kvällstidningsstuket...eh förlåt :)
Hur som helst, sociala medier är den nya tidens umgänge helt enkelt. Och om man tillbringar några timmar per dag med det, so what? Jag har inte sett några artiklar eller larmrapporter om ska vi säga någon som ser på TV för mycket eller läser tidningen alltför länge typ "Nisse är tidningsberoende, det är sant! Han läser den regelbundet varje morgon. Du kan inte tro, han har minskat sitt kaffeintag på morgonen bara för det".
Ja ni märker ju själva. Ska sluta skriva er på näsan om det.
Ooops, detta blev längre än jag hade tänkt. Får skippa annat som inlägg om G Hägglund, Kd, fanbärare för "verklighetens folk" och mot kultur så där i allmänhet. Vad jag däremot inte tänker skippa är:
ett inlägg om landstingsrådet i Norrbotten, Kent Ögren. Han borde avgå, det har jag tyckt länge. Nu lägger landstingsledningen igen fram förslaget om att slopa 5 OBS -platser i Haparanda. Senast slutade det hela i rätten eftersom oppositionen tågade ut innan beslutet togs i fullmäktige och ledningen fick ge sig när domstolen tog dem i de kollektiva öronen. Men nu kommer de tillbaka med förslaget.
Det hela luktar Kent Ögren alltigenom. Den karln ger sig aldrig. Han skall ha sin vilja igenom no matter what. Många har liknande symptom fast de får medicin för det. Ögren kanske borde besöka det sorgligt eftersatta vuxenpsyk i Sunderbyn som håller på att avecklas likt allt annat i vårdväg i Norrbotten. Jag är ganska säker på vilken diagnos han skulle få men jag behåller den för mig själv så länge.
- - - -
Till sist: Kolla in Wikipedia om trafikdatabasen Titan och fundera sedan länge.

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Att skriva så mycket skit om internet och alla företeelser där verkar faktiskt vara kvällspressens största uppgift i nuläget. Jag "förstår" dom till en viss del. Det är en konkurrens de int kan hantera och när dessutom folks intresse för B-C-kändisars silikontuttar och andra "världsnyheter" så blir deras beteende rent desperat! Jag vidhåller mitt tips från bloggen att de borde återgå till riktig grävande jounalistik för att möta dalande upplagesiffror.
Ang "visionären" Kent Ögren så tror jag att diagnosen skulle handla om något med en imaginär värld med imaginära saker, tex takpannor...