torsdag 10 september 2009

Veckans snurrighet är förslag om civilkuragelag

Veckans snurrighet I:
Justitieminister Beatrice Ask gör verkligen vad som helst för att slippa uppmärksamhet kring FRA och höstens strid om denna (HAX skriver om den stundande bataljen här).
Saken är den att idag så har hon nylanserat förslaget om att vi ska tvingas ingripa om exempelvis man bevittnar ett våldsbrott. Ja, ni läste och fattade rätt. Hon vill alltså ha en civilkuragelag. Inte för att jag begriper hur det skall gå till att få den att fungera...skall polisen kolla först vilka som inte ingripit innan de ingriper själva eller ska man kasta sig in ett slagsmål med frejdigt humör och hoppas att man inte blir ihjälslagen själv eller hur ska det gå till..nej jag tror på rödridåer från Alliansens sida.
Förresten, kanske man skall göra det som bloggen opassande funderar på och anmäla regering och riksdag för brott mot medmänsklighet eller något sådant, om den blir verklighet alltså?
Herregud, det går ju inte att lagstifta in mod i enskilda individer eller omvänt lagstifta bort feghet...jösses

Veckans stollighet II
...står A Non Smoking Generation för som går ut med krav på säljförbud för tobak och snus i mataffärer. Kan ingen förbjuda stollar som den organisationen eller vänta jag har en idé..låt dåren på Folkhälsoinstitutet ta över organsiationen, ni vet han som ville förbjuda glassen Nogger för att den...ja ni kommer säkert ihåg. De båda passar ju varandra som hand i handske. Sätt honom och ANSG-medlemmarna på en öde ö så kan de ju hitta på idiotförbud dagarna i ända utan att de stör någon annan.

Men på tal om förbud så har jag ändå två förslag om vad man kan förbjuda: Grästrimmer bör förbjudas eller åtminstone utrustas med en kåpa som dämpar detta vanvettsirriterande vrooom vroom vromm...
Få se det var förbud 1 det...nummer 2 är enkelt. Förbjud Kent Ögren (landstingsråd i Norrbotten) från att fortsätta med sina storregionplaner. Det förorsakar skattebetalarna i länet enorma kostnader. Inte för att herr Ögren bryr sig om det, jag menar, han sprättar ju landstingspengar som om det fanns en outsinlig källa att ösa dem ur. Men jag säger förbjud hans dumheter nu!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för regler gällande grundlagsbrottslingar, eller illegala krig med massmördare i ledningen ? Regeringen är visserligen bara i början på sin karriär för Nurnberglagarna, men bättre stämma i bäcken än i ån.

Murveln funderar sa...

Bra ämnen att skriva om herr Bandhund, som vanligt ska tilläggas. Alliansens rödridåer gäller väl numera som regel och inte undantag. Lagstifta om civilkurage är ta mig fan bland de dummaste dom kommit på, och det vill inte säga lite det! Är inte Ask ett träd förresten?
Grästrimmer+alla tvåtaktsmotorer bör förbjudas ur miljösynpunkt!
Ögren bör också förbjudas av samma skäl = Rädda Norrbotten!

Väderkvarnen sa...

I en förvånansvärt föga uppmärksammad nyhet går hälsokämparna i A Non-Drinking Generation ut med kravet på att förbjuda all försäljning av lättöl och lättcider i matbutiker. Jag lovar. Det är säkert.

Eduronflux sa...

Nä, är det sant, jag baxnar