onsdag 4 november 2009

Ursäkt krävs av Norbottenskuriren och känd vänsterpartist

Kommer ni ihåg den sk "facebookrektorn". Ni vet han som fick sparken som rektor från entreprenörsgymnasiet i Luleå därför att styrelsen fick moralpanik över en sällsynt snaskig artikel i Nyheter24 skriven av en sopa som heter Johan Arvidsson. Hoppas han har slutat som journalist och jobbar med något som passar hans sinnelag, sprida gödsel på åkrarna med bara händerna eller något. Jag skrev om detta här.

Nu kliver Anders Karlssons dotter Anna fram hos bloggaren Murveln funderar som har täckt historien från början och kräver en ursäkt av vänsterpartisten Börje Lööw som hon anser har smutskastat familjen och Norrbottenskuriren som i princip såg till att Anders förlorade jobbet, sitt livsverk faktiskt och det på grund av medlemskap i några grupper på Facebook och några fotografier, som dottern med kompisar tagit av Anders. Läs om ni inte redan gjort det.

Men om ni inte är insatta i det hela så kommer en snabbresume' nedan och sedan läser ni Annas inlägg ok? Håll i er så åker vi:

Hela affären är skev som tusan.
Någon tipsade uppenbart Nyheterna24 om att Anders var med i ett stort antal grupper på facebook, vara några då av sexuell natur men eftersom vi snackar facebook så förstår ni hur utmanande det var.

Norrbottenskuriren hakade på och skrev en löst hållen sak baserad på Nyheterna24:s slaskjournalistik och gjorde en ond sak värre.
Nåja det tog ju hus i helsike förstås och moralens väktare på skolan, VD:n Majvor Müller, såg till att Anders fick sparken.

Samtidigt passade Luleås med kände vänsterpartist, Börje Lööw, passar på att skjuta sin gamle kompis i sank med att gå ut i en artikel med hög moralisk svansföring plus då att Lööw försäkrade allmänheten att han minsann inte längre var facebookkompis med Anders. Tvi, säger jag!
I det här läget hakar bloggen Murveln funderar på, eller på och på, Murveln har ju rapporterat om fallet från början( läs hela juni här, det orkar ni, så långt är det inte) och rör om i getingboet med att nämna att en politisk pajas står bakom terrorn mot Anders. Börje Lööw tar givetvis åt sig och gråter ut i Norrbottenskuriren och vill polisanmäla. Ett litet bloggkrig bryter ut kan man säga.
Men sedan har det varit i princip tyst till nu då när Anders dotter kliver fram hos Murveln funderar och kräver ursäkt av både Lööw och Norrbottenskuriren.
Det är inte för mycket begärt faktiskt.
Ser fram emot ursäkten faktiskt.

Inga kommentarer: