lördag 14 november 2009

Regeringen Reinfeldt oduglig

Jag skrev tidigare i bloggen om vår käre försvarsministers inlägg i FRA-debatten. Naturligtvis är Tolgfors inlägg bara svammel som så mycket annat som man hör från den här regeringen. Ska jag vara ärlig har jag inte sett och hört en sådan samling odugliga lögnare och okunniga ordbajsare i hela mitt liv som regeringen Reinfeldts medlemmar. De tar hemmasnickrade teorier om det mesta som sanningar och fattar beslut om detta i rasande takt utan någon som helst aktning för hur det går för de människor som hamnar i kläm på grund av dessa korkade åtgärder som också ställer till en oherrans oreda i samhället överhuvudtaget.

Ta bara den senaste akten i det pågående drama som kallas jobblinjen, där Försäkringskassan hystar över sjuka till Arbetsförmedlingen som anställer coacher. Låt mig ta det igen:

Försäkringskassan utför inte det de ska göra, nämligen att:

a) i vissa fall rehabilitera korttidssjuka,

b) se till att sjuka och arbetsoförmögna får sina pengar.

Nej, FK ägnar sig åt, enligt regeringens instruktioner, att sparka ut människor från trygghetssystemen och dessutom kasta över dem till Arbetsförmedlingen som, hör och häpna, ska rehabilitera människor, från dödsskuggans dal till och med, vilket egentligen ligger på FK:s bord och landstingens.

Därför har AF anställd arbetscoacher som skall fixa jobb medelst hypnos till i många fall desperata människor. Tyvärr är det ju så att det finns inte så mycket jobb nu, knappast några alls.

Fast det är ju inte regeringens problem eftersom det är de arbetslösas eget fel att de är, just det, arbetslösa. Åtminstone är det regeringens uppfattning.

Nej, får bara alla som redan har pengar och makt lite till av bådadera så kan alla de andra lämnas åt sitt öde.

För den som inte arbetar han skall heller inte äta, eller hur Reinfeldt? Det från en man som var tvungen att besöka en industri för att få veta hur det går till att arbeta och se hur det ser ut när någon gör det.

Till er andra som stämmer in i ovanstående (dvs regeringens åsikt/åsikter) kan jag bara säja, ni säljer ut solidariteten och medmänskligheten för 30 silverpenningar i plånboken.


2 kommentarer:

Rose-Marie Sandelius sa...

Bästa inlägget hittills
Försäkringskassan och arbetsförmedlingen är rena lekstugorna nu där lekmän ska bedöma människors arbetsförmåga.
Vår tid nya läkare verkar det som...vi kan lika väl avveckla vården
Tack vare regeringen så kommer massor av människor att falla mellan stolarna..sakramentiska skithögar.
Det gör mig sååååå förbannad att man mobbar sjuka..
Bra liknelse det där att sälja ut för 30 silverpenningar :)

Eduronflux sa...

En får tacke :)