måndag 23 november 2009

Ta på er reflexer!

Den här tiden på året är den tid då man som bilist kör med hjärtat i halsgropen. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt...men för faaan ta på er reflexer! Jag syftar på alla gångtrafikanter därute som tror att bara för att man är i stan så syns man....wakey wakey..det gör ni INTE!
Alla tror väl till mans att det bara är på landet som man behöver fånerier som reflexer..i stan finns ju ljus av alla de slag. Tyvärr mina damer och herrar. I det väder vi har nu så syns ni inte alls.
Jag är uppriktigt förvånad över att inte fler blivit överkörda.
Bara härom dagen höll jag på att få in ett gående par i bilen via stötfångare och vindruta. De klev ut mellan två bilar, visserligen på ett övergångsställe men ändå. Det regnade så gatan var mörk och svalde strålkastare från alla bilar, regnet gjorde att att det ljus som fanns reflekterade in i någon sorts mörk likgiltighet, en av bilarna skulle svänga tvärs över min körbana, stod framför övergångsstället, en bakom och paret bara gick ut och eftersom de var mörkklädda, det var sent, så det var mörkt överhuvudtaget, plus alla de andra parametrarna, så såg jag dem inte inte alls. Som tur var såg hustrun och ropade till. Tvärnit, och ett par klarade sig undan en sjukhusvistelse som inom parantes sagt blir allt svårare att få tack vare landstingsrådet i Norrbotten, Kent Ögrens, härjningar.
Men det är ju inte den enda incidenten. Otaliga gånger så har man med nöd och näppe undgått att köra på dessa mörkklädda människor, vars fullkomliga likgiltighet för den egna personens välbefinnande är legio tydligen. Bara för att man är i staden så är det inte självklart att man syns tydligt för det är så att ingen har en egen personlig spotlight på sig vart man än går. Ta på er reflexer för guds skull innan ni blir en ofrivillig siffra i statistiken.

1 kommentar:

biggex sa...

Så sant som det är sagt, men du, det är skönt att ha en "Hyacint" bredvid sig ibland.