fredag 22 januari 2010

Homeopatisk sifferexercis

Stötte på en fantastisk rolig uträkning om den verksamma substansen i homeopatiska piller. För de som tror på sånt gör uträkningen inget för att få dem att ändra sig men vi som använder hjärnan till att tänka med får naturligvis en trevlig stund och ett verktyg att slå i skallen på de stackare som tycker att homeopati är något att skriva hem till mamma om.

Nåja, exemplet handlar om att om du skulle försöka få i dig motsvarigheten till en 500mg paracetamoltablett i ett homeopatiskt piller så går inte det eftersom det homeopatiska pillret skulle ha större massa än det kända universum.

Hisnande men biter ju inte på de troende förstås då homeopati handlar om att man späder ut den verksamma substansen med vatten eftersom man påstår att vattnet "minns".

Jag brukar ofta kolla bloggen orsakverkan för att se vad för tokerier personen bakom bloggen har grävt fram om homeopati och liknande och den här gången tipsade han om denna uträkning.
Orginaltexten finns i Times Online och siffrorna kan man verkligen säga är mindboggling :)

tisdag 19 januari 2010

Umeå kommun Stasis nya hem?


Alltså, jag kollar upp vad som händer på nätet lite grann och vad får jag till min bestörtning läsa? Jo, att en herre i Umeå som Mikael Nordfeldth har fått sitt kontor i Hamnmagasinet raidat av polisen efter en anmälan från kommunen IT-avdelning.
Orsaken är enligt IT-avdelningen: "mycket trafik mot ett IP-nummer (krypterad VPN-tunnel)"

Sagt och gjort, Stasidårarna på kommunen (har IT-avdelning anställd gammalt säkerhetsfolk från DDR eller vad?) polisanmäler det hela och som ett brev på posten beslagtar polisen alla datorerna på kontoret. Ni kan läsa Mikaels egna ord om detta här (inlägget är speglat eftersom Mikael N av ovannämnda skäl inte kommer åt sin blogg) .

Men vad i hela fridens namn är detta? Först Luleå kommun som vill förbjuda västar i kommunen, jaja, mc-västar som har koppling till organiserad brottslighet men kommunen ska väl ändå inte bestämma klädseln på folk, och så nu då Umeå kommun som tydligen är Stasis nya hem när DDR inte längre finns. Har kommunfolket i norr fått spatt, är det något i vattnet?
Anmäla bara för att det är mycket trafik på ett IP-nummer och polisen kommer sättandes i språng (förlåt Cornelis W).
Jag menar, man får faktiskt inte göra husrannsakan hur som helst. Det måste finnas misstanke om allvarligt brott för en sådan även om åklagarna alltid lägger till det i efterhand för att hålla ryggen fri.
Och ingen från kommunen hade ens bekvämat sig till att kolla vad och varför det är så pass mycket trafik.

Nej, samhället blir allt rättsosäkrare och bara för att Stefan Granberg på IT-kontoret verkar ha något emot (jag misstänker att Granberg surar över VPN-tunneln som gör att han inte ser vad det är för trafik) Mikael Nordfeldth ska väl inte kommunen utnyttjas för privata vendettor eller på så lösa grunder polisanmäla bara för att det förekommer mycket trafik på ett visst IP-nummer.

Nästa gång är det din tur och kom inte dragande med "har man bara rent mjöl i påsen så-snacket" för det har/hade Mikael.



fredag 15 januari 2010

Förbjud extra hållbar grädde

Tänker bara snabbt skälla på en produkt från alla landets mejeriproducenter som driver mig halvt till vansinne. Det handlar om extra hållbar grädde.

Men vad fan är det för något? Nej, jag tänker inte grotta ner mig i beskrivningar hur man framställer skiten för det vet jag. Jag menar bara, vem behöver en sådan produkt?
Vanlig grädde håller alldeles utmärkt tack även i rumstemperatur. i. flera. dagar!

Vi behöver inte extra hållbar grädde.
Har ni någon gång försökt vispa upp den? Jag har och det är skvatt omöjligt att få den fluffig och fin. Efter en halvtimme med elvispen på turbofart börjar den skumma till sig lite. Man blir svettig och armvek bara att hålla i vispen. Tänk om man inte hade en sådan och blev tvungen att vispa för hand. Om inte ligamenten blir skadade för livet så vet inte jag.
Det blev aldrig vispad grädde till tårtan exempelvis. Huga.

Så, Arla, Norrmejerier och allt vad ni heter. Lägg ner denna produkt.

onsdag 13 januari 2010

Kommunledningen i Luleå måste skärpa sig

Nu får kommunledningen i Luleå verkligen ta och skärpa sig. Sist jag tittade efter bodde vi i ett någorlunda fritt Sverige men nu skall ingen få röka och man får inte vara klädd som man vill heller, i alla fall inte i Luleå.
Vi börjar med renlevnadsivrarna i kommunen som verkar tro att deras agenda skall gälla för alla och envar, jag syftar på rökförbudet under arbetstid för de kommunanställda.
-Vi gör det för minska sjukfrånvaron och öka närvaron. Det är en hälsofråga, säger Ann Christin Nilsson, tillförordnad personalchef i kommunen, till Norrbottenskuriren.
Det kvider hon ur sig utan att rodna och utan att redovisa någon som helst statistikunderlag för det påståendet (alltså om sjukfrånvaro och närvaron).
Det jag vänder mig emot är att andra ska sitta och bestämma om jag får röka eller inte. Det är ju fortfarande lagligt att göra det i det här landet även om hälsofascisterna gör sitt bästa och väljer jag att röka måste jag få göra det. Svamlet om att det tar värdefull arbetstid i anspråk är bara just det, svammel. Om jag väljer att ta ett bloss i 3 minuter eller stirra tomt framför mig i motsvarande tid spelar ju ingen roll.
Trots att vi har en socialdemokratisk majoritet i kommunen så anammas moderattänk i synen på arbetarna som produktionsenheter som bara ska sitta som robotar fastkedjade vid arbetsplatsen och inte göra annat än arbetsuppgifter trots att all tillgänglig forskning pekar på att man behöver sin paus, kreativiteten och arbetslusten ökar exempelvis med en rökpaus eller något annat.

Nej jag röker inte, har slutat för 5 år sedan efter 40 år.

Nog om detta. En annan sak som får luften att kännas mindre fri är uttalandet från kommunalrådet i Luleå, Karl Petersen, om att västklädda medlemmar i mc-gäng med kriminell anknytning inte ska få vistas i kommunens lokaler.
Bakgrunden är att ett mc-gäng med västar besökte en rockkonsert i kommunala Kulturens Hus i Luleå.
-Om de tar av sig västarna är de välkomna säger han.
Men vad är detta? Jag gillar Karl Petersen, en rejäl politiker med klar förankring i verkligheten och en av de bästa kommunalråden som Luleå har haft, men i det här fallet är han ute och cyklar.
Vad är nästa steg, dresskod för alla?
Kanske rent av en kommuniform som alla måste ha på sig så fort man planerar ett besök på Kulturens Hus eller någon annan kommunalinrättning? Kanske en garderob där man får kränga på sig kommuniformen? Om vi kopplar detta till rökförbudet så ser vi en oroväckande tendens.
Nej, Karl Petersen, ta ett steg tillbaka och begrunda förslaget ditt och stoppa det där det hör hemma, i papperskorgen.

Sedan kan jag inte låta bli att kommentera just artikeln eller notisen om mc-västarna. Den var införd i Norrbottenskuriren, Karl Petersen uttalar sig i notisen för Norrländska Socialdemokraten och notisen är tagen från TT. Haha, snacka om samarbete.

PS. Jag skäller på både NK och NSD. Era sökmotorer i onlinetidningarna suger verkligen. Man hittar ingenting med hjälp av dem. DS

onsdag 6 januari 2010

Anna Anka och TV3

Av vissa skäl som jag inte tänker gå in på här kommer jag förmodligen inte att skriva något vare sig i morgon eller i övermorgon. Man kan ju bli lätt mätt på detta med bloggande eller vad man skall kalla det. Fast det är inte det denna gång.
Jag hade tänkt att detta skulle blir en ren upplysning och lilla uppehållet och så inget mer men så kom jag på en liten grej.
Det handlar om TV3 och deras kärlekshistoria med Anna Anka. Jag behöver väl inte gå in på vem hon är men, mina damer och herrar, detta blir första och sista gången jag kommer att skriva om henne i denna spalt.
Fast skall sanningen fram så är det väl inte så mycket om henne som om TV3 och deras, ska vi säga, verkligt låga beteende. Ja, eller TV3 i förlängningen ska vi väl säga eftersom de är de som köper Robert Aschberg och produktionsbolaget Strix alster. De sistnämnda har jag skrivit om tidigare.
Nå, det var en sidspår, det jag egentligen vill ha fram och jag skiter i hur mycket de får snyta ut för att pröjsa fru Anka men saken är den att de utnyttjar att hon orsakar rubriker och rabalder med sina uttalanden och agerande i rutan. Det vore väl inga problem i vanliga fall men saken är ju den att kvinnan är sjuk Det kan ju vem som helst med en smula insikt se.
Kvinnan är ju en mytoman till att börja med och hon lever ju inte i verkligheten. Jag har sett ett halvt program med henne och hört ett helt och min diagnos står fast.

Jag tycker att Aschberg, Strix samt TV3 och för den delen alla skvallertidningar också, borde skämmas ögonen ur sig för att de utnyttjar en människa som uppenbarligen inte är frisk.
Lämna henne och hennes låtsasvärld ifred.
Då kan hon kanske till slut få den vård hon behöver och under tiden kan kanske nyss nämnda media ägna sig och väsentligare saker i vår värld.

tisdag 5 januari 2010

Det går om man håller ihop

Det finns en lärdom i det här klippet så håll ut
även om det tar drygt åtta minuter av ditt
viktiga liv.
Håll till godo, här är Battle at Kruger:




Jag menar egentligen ingenting mer med det här klippet mer
än man alltid har en chans hur hopplöst det än ser ut plus
det faktum att bara man håller ihop så.

måndag 4 januari 2010

Fiasko för vargjakten

Jahapp, ett nytt år som jag inledde med att ta bloggosmester ett par dagar. Det har varit skönt att vila ifrån den för det blir lätt ett "måste" att leverera en inlaga med åtminstone ett modikum av engagemang och förhoppningsvis intressant innehåll.

Ja, jag erkänner, här får ni aldrig läsa vad för märkesbralla, t-shirt, hudcreme och underarmsmedel jag tar på mig innan jag försvinner ut i natten. Mestadels är det väl för att jag tycker att det är fullkomligt ointressant för andra vad jag har på mig av det ena eller andra och sedan har jag sedan många år tillbaka lagt festande och nattröj på hyllan.
Sedan anser jag att den sortens bloggar finns det mer än nog av och fyller väl kvoten för tanketomma noteringar på nätet så "Bandhunden skäller" behöver inte spä på antalet därvidlag.

Så, med anledning av ovanstående tänker jag inte kommentera det som hänt i veckan....tvärnit...jo.kan.inte.låta.bli.

Vargjakten. Ett totalt fiasko för svensk naturvård. Självklart också ett fiasko för regeringen i allmänhet och Andreas Carlgren i synnerhet (på tal om tanketomhet alltså).
Fiasko även för den svenska jägarkåren som nu står naken i all sin ömkliga barbarism och varghat. Ja, jag anser att det är barbariskt det som skett i den svenska skogen och en skam för hela landet. Vargproblemet, om det nu är så stort problem, hanteras i centraleuropa, Spanien och Italien på ett föredömligt sätt men här i Sverige har vi lobbyn Svenska Jägareförbundet och miljöministern Andreas Carlgren.
Undrar just hur mycket betalt och i vad Carlgren har fått för att släppa lös dessa män med små kukar och stora gevär i skogarna?
Jag kan bara konstatera att Andreas Carlgren misslyckas med vad han än företar sig.
Jag tänker inte grotta ner mig i statistik av det ena eller andra slaget, konstaterar bara att miljöministern, i likhet med alla andra i denna regering, sitter på en post långt över kompetensnivån. Jag personligen skulle vilja att hela bunten satte sig på ett avträde någonstans i obygden. Se där en position som är perfekt för kompetensen deras och där de heller inte gör någon skada.

Tja, låter kanske lite övermaga nu då men jag säger i alla fall;
God fortsättning på det nya året!