onsdag 13 januari 2010

Kommunledningen i Luleå måste skärpa sig

Nu får kommunledningen i Luleå verkligen ta och skärpa sig. Sist jag tittade efter bodde vi i ett någorlunda fritt Sverige men nu skall ingen få röka och man får inte vara klädd som man vill heller, i alla fall inte i Luleå.
Vi börjar med renlevnadsivrarna i kommunen som verkar tro att deras agenda skall gälla för alla och envar, jag syftar på rökförbudet under arbetstid för de kommunanställda.
-Vi gör det för minska sjukfrånvaron och öka närvaron. Det är en hälsofråga, säger Ann Christin Nilsson, tillförordnad personalchef i kommunen, till Norrbottenskuriren.
Det kvider hon ur sig utan att rodna och utan att redovisa någon som helst statistikunderlag för det påståendet (alltså om sjukfrånvaro och närvaron).
Det jag vänder mig emot är att andra ska sitta och bestämma om jag får röka eller inte. Det är ju fortfarande lagligt att göra det i det här landet även om hälsofascisterna gör sitt bästa och väljer jag att röka måste jag få göra det. Svamlet om att det tar värdefull arbetstid i anspråk är bara just det, svammel. Om jag väljer att ta ett bloss i 3 minuter eller stirra tomt framför mig i motsvarande tid spelar ju ingen roll.
Trots att vi har en socialdemokratisk majoritet i kommunen så anammas moderattänk i synen på arbetarna som produktionsenheter som bara ska sitta som robotar fastkedjade vid arbetsplatsen och inte göra annat än arbetsuppgifter trots att all tillgänglig forskning pekar på att man behöver sin paus, kreativiteten och arbetslusten ökar exempelvis med en rökpaus eller något annat.

Nej jag röker inte, har slutat för 5 år sedan efter 40 år.

Nog om detta. En annan sak som får luften att kännas mindre fri är uttalandet från kommunalrådet i Luleå, Karl Petersen, om att västklädda medlemmar i mc-gäng med kriminell anknytning inte ska få vistas i kommunens lokaler.
Bakgrunden är att ett mc-gäng med västar besökte en rockkonsert i kommunala Kulturens Hus i Luleå.
-Om de tar av sig västarna är de välkomna säger han.
Men vad är detta? Jag gillar Karl Petersen, en rejäl politiker med klar förankring i verkligheten och en av de bästa kommunalråden som Luleå har haft, men i det här fallet är han ute och cyklar.
Vad är nästa steg, dresskod för alla?
Kanske rent av en kommuniform som alla måste ha på sig så fort man planerar ett besök på Kulturens Hus eller någon annan kommunalinrättning? Kanske en garderob där man får kränga på sig kommuniformen? Om vi kopplar detta till rökförbudet så ser vi en oroväckande tendens.
Nej, Karl Petersen, ta ett steg tillbaka och begrunda förslaget ditt och stoppa det där det hör hemma, i papperskorgen.

Sedan kan jag inte låta bli att kommentera just artikeln eller notisen om mc-västarna. Den var införd i Norrbottenskuriren, Karl Petersen uttalar sig i notisen för Norrländska Socialdemokraten och notisen är tagen från TT. Haha, snacka om samarbete.

PS. Jag skäller på både NK och NSD. Era sökmotorer i onlinetidningarna suger verkligen. Man hittar ingenting med hjälp av dem. DS

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Mitt i bulls eye som vanligt käre bandhund! Rökförbudet är ju rena diktaorfasonerna, alt kommunist-dito! Staten har ju för fan genomdrivit att man inte får ta ett bloss när man krökar på krogen - DET räcker väl! OM jag drack bers nu för tiden så skulle jag aldrig besöka en krog för att göra det pga av rökförbudet!
"Kommununiform", ha,ha obelabart!
Sök patent på det innan Petersen gör det!!!