tisdag 19 januari 2010

Umeå kommun Stasis nya hem?


Alltså, jag kollar upp vad som händer på nätet lite grann och vad får jag till min bestörtning läsa? Jo, att en herre i Umeå som Mikael Nordfeldth har fått sitt kontor i Hamnmagasinet raidat av polisen efter en anmälan från kommunen IT-avdelning.
Orsaken är enligt IT-avdelningen: "mycket trafik mot ett IP-nummer (krypterad VPN-tunnel)"

Sagt och gjort, Stasidårarna på kommunen (har IT-avdelning anställd gammalt säkerhetsfolk från DDR eller vad?) polisanmäler det hela och som ett brev på posten beslagtar polisen alla datorerna på kontoret. Ni kan läsa Mikaels egna ord om detta här (inlägget är speglat eftersom Mikael N av ovannämnda skäl inte kommer åt sin blogg) .

Men vad i hela fridens namn är detta? Först Luleå kommun som vill förbjuda västar i kommunen, jaja, mc-västar som har koppling till organiserad brottslighet men kommunen ska väl ändå inte bestämma klädseln på folk, och så nu då Umeå kommun som tydligen är Stasis nya hem när DDR inte längre finns. Har kommunfolket i norr fått spatt, är det något i vattnet?
Anmäla bara för att det är mycket trafik på ett IP-nummer och polisen kommer sättandes i språng (förlåt Cornelis W).
Jag menar, man får faktiskt inte göra husrannsakan hur som helst. Det måste finnas misstanke om allvarligt brott för en sådan även om åklagarna alltid lägger till det i efterhand för att hålla ryggen fri.
Och ingen från kommunen hade ens bekvämat sig till att kolla vad och varför det är så pass mycket trafik.

Nej, samhället blir allt rättsosäkrare och bara för att Stefan Granberg på IT-kontoret verkar ha något emot (jag misstänker att Granberg surar över VPN-tunneln som gör att han inte ser vad det är för trafik) Mikael Nordfeldth ska väl inte kommunen utnyttjas för privata vendettor eller på så lösa grunder polisanmäla bara för att det förekommer mycket trafik på ett visst IP-nummer.

Nästa gång är det din tur och kom inte dragande med "har man bara rent mjöl i påsen så-snacket" för det har/hade Mikael.2 kommentarer:

Murveln funderar sa...

Tack för att du löste den eviga frågan för oss gamla murvlar!
Alltså: Vart tog alla gamla Stasi-agenter vägen?
Jag menar, de var ju ändå var tredje innevånare i DDR, så många var dom.
Jaha, Umeå är med andra ord: "Out of bounds"!(stod det på för fn-soldater förbjudna ställen på Cypern när jag var där)

Anonym sa...

Sjuk historia. vpntunnel.se är en bra VPN-leverantör som INTE lämmnar ut uppgifter.