torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Jag ser fram emot det nya året på grund av att det kan inte bli mycket sämre än 2009. Vi har helt enkelt hamnat på botten och ni vet alla varför jag anser det. Det är bara att kolla gamla blogginlägg. Hur som helst. Kvällen har varit mycket trevlig. Middag hos svärföräldrarna (mycket gott!) och nu när vi är tillbaka i hemmets lugna vrå ska jag ta tillfället i akt att tillönska alla ett

RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

Lat som jag är ids jag inte fara runt på alla bloggar jag kollar i vanliga fall och önska gott nytt år så jag tar tillfället att göra det från mitt alldeles egna elfenbenstorn.
Så var det gjort.

En nyårskrönika till, så förvånande!

Alla skriver nyårskrönikor om årtiondet som gått. Ja, det ska jag också göra. Nu blev ni allt överraskade va?
Om detta årtionde tycker jag inte, på det offentliga planet alltså. Det har varit en misslyckad dekad som helst bör kastas på historiens skrothög. Det började med 9/11 och fortsatte med att alliansen vann valet och slutar med att regeringen skiter i industrin men låter som om de brydde sig.
Allt är bara lögner och svek och jag hoppas verkligen att Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Göran Hägglund och Jan Björklund, eller de fyras gäng, inser att de låter som utslitna grammofonskivor allihop. De bara maler och maler och maler på om i stort sett samma saker med i stort sett samma nyord. Senast i dag ljuger Reinfeldt i SvD.
Finns det någon sort hjälp att få? Jag har nämligen fått klåda i öronen och jag misstänker att det beror på att jag är allergisk mot de fyras lögnaktiga retorik.

Men nog om mörkermänniskorna i svensk politik. Det måste väl finnas något positivt att säga om detta årtionde? Ja, det gör det, åtminstone när det gäller det personliga.
Jag gifte mig med med världens underbaraste kvinna 2000 och det var ju tur att det skedde så att man hade en ordentligt positiv upplevelse i bagaget när resten av dekaden kastade sig över en. Ja, jag har också, äntligen får man väl säga, etablerat en bra kontakt med resten av släkten, jag har varit dålig på det tidigare. Så det har det ändå varit positivt.
Naturligtvis finns det dåliga saker här också, sjukdomar och elände men jag tänker inte dra det för det har vi nog av själva tycker jag och skall inte belasta läsarna med det. Det räcker med mina verbala spyor över alliansen, haha.

Det får räcka som avrundning på det årtionde som gått. Väldigt, väldig ytligt analysmässigt sett och framförallt kort. Kanske för kort? Misstänker att många ruskar på huvudet där ute. :)
Skulle gärna velat gå djupare men det här får räcka så länge. Jag skriver ju detta i väntan på att tvätten ska bli klar och det är den nu...


måndag 28 december 2009

Ledarskribenter är alliansmegafoner utan egna tankar och verklighetsfobi


Så här i mellandagarna tänker jag skälla på ledarskribenter som har omvandlats till megafoner för allliansregeringen oavsett vad den (regeringen) hittar på. De ledarskribenter vars tankebanor antagligen inte hunnit ifatt deras ålder eller ja...jag kan inte riktigt hitta en bra metafor för ignorans och verklighetsfobi.

Bland många andra, vi drar en i högen, har vi Norrbottenskurirens ledarskribent Gustaf Blomberg som i flera fall har visat på en häpnadsväckande okunnighet i många frågor. Ta nu dagens inlaga som försvarar regeringens stupstockspolitik vad gäller de sjuka. Den visar att herr Blomberg inte har begripit ett dugg vad gäller debatten utan han hänger entusiastiskt med i regeringens nyspråk.
GB skriver bland annat att "någon stupstock väntar inte...många sjukskrivna kommer faktiskt att få högre ersättning än tidigare".

Nu är det så att "många" som GB skriver, inte alls får högre ersättning utan tvärtom mister många tusenlappar därför att alla som haft tidsbegränsad ersättning blir av med sjukersättning och eventuella tjänstepensionen plus att ytterligare drygt 16 000 som kastas ut riskerar bli beroende av socialbidrag oavsett de nya förändringarna. Vill ni läsa mer om konsekvenserna så läs gärna bloggen Ett hjärta RÖTT. Där får ni reda på konsekvenserna av regeringens politik vad gäller sjukförsäkringarna.
Så vad GB och andra mörkermän i Reinfeldts fanclub skriver är bara trams, nyspråk i Orwellsk anda som till intet förpliktar egentligen.

Men vad kan man vänta sig av en 32 -åring som gjorde avstamp i moderaternas ungdomförbund och sedan utbildat (?) sig till journalist och sedan jobbat som det och debattredaktör. Hur som helst så har denne man inte särskilt mycket arbetslivserfarenhet, något som han visserligen delar med en majoritet av sveriges journalistkår, och det visar sig i hans ledare. Det är ju inte bara idag han visat upp en monumental okunnighet för mycket för att upprepa här men han retar då gallfeber på de flesta och det är väl ändå inte meningen.

Bo Östman, kom tillbaka, allt är förlåtet. :)

Nä, Norrbottenskurirens ledning borde ta konsekvenserna och göra som centern föreslår, utnyttja flexibel arbetsrätt (också en idiotgrej som jag skall återkomma till senare) i hans fall och fota honom helt enkelt. Jag har ett förslag som är betydligt billigare.
Prenumerera på Moderaternas veckobrev eller liknande, stycka upp det i 6 delar och publicera dem som ledarinlägg. Betydligt billigare och där finns samma verklighetsfrånvända svammel.

torsdag 24 december 2009

God Jul

Är ganska sparsam idag med skriverierna.
Önskar bara er alla en riktigt

GOD JUL!

och vill ni spåra jultomten så gör det via NORAD

onsdag 23 december 2009

Önskelistan där Reinfeldt ångrar sig grymt

Dags att klämma fram en liten önskelista så här på sluttampen mot julafton. Inget stort eller märkvärdigt faktiskt utan bara en liten lista med en post bara faktiskt i all enkelhet.

1: Fredrik Reinfeldt kommer plötsligt på att han har fastnat i sitt tänkande sedan han var en okunnig yngling som aldrig haft ett riktigt arbete men ändå skrev sin famösa pamflett (jag vill inte kalla det en bok) "Det sovande folket" och i ett överraskande tal till svenska folket meddelar han att han:
a) avgår omedelbart och ber alla arbetslösa och sjuka om ursäkt.
b) sparkar alla i regeringen och meddelar: "från och med nu ska jag öpppna ögonen för verkligheten och överge min fascistiska modell arbetslinjen, jag ångrar mig grymt, förlåt mig svenska folket"
I bägge dessa scenarion meddelar även Reinfeldt att han inser att svenska folket kan tänka självt och att landets väg ur krisen inte är att skapa kadrar av lågutbildade ungdomar som ska jobba för skulor utan vägen är mera grundforskning, mera utbildning och att grunden för ett välmående land är att man har en regering som respekterar folket, litar på det och inte övervakar det i parti och minut.

Oj, jag kom på att detta aldrig kommer att infrias, tja det var ju en önskelista men jag hoppas verkligen att svenska folket kommer till sans och röstar bort denna fruktansvärda regering nästa år som sedan sitt intåg till taburetterna har fått mig att gå i taket i medeltal varannan dag.
Det är en regering med en ledare som anser att vi (svenska folket) är mentalt handikappade och bara har förakt till övers för oss.
Det är och jag har sagt det förut, en ministär som är ond, ja just det, ond. En sorts krypande ondska som sakta smyger sig över oss till dess att det är försent. Sanna mina ord.

Nå , nog med skäll, även en bandhund firar Jul så från mig till er som följer min blogg en riktigt God Jul.
Till min hustru säger jag God Jul och min kärlek till dig är gränslös. Det räcker bra även om civilisationen skulle krackelera runt om oss :)

måndag 21 december 2009

Vulkanutbrott på Filippinerna och andra klimathot


Jag noterar att vulkanen Mayon i Filippinerna tydligen kommer att få ett utbrott enligt en artikel i Aftonbladet idag.
Flera tusen personer har redan evakuerats inför hotet. Under senaste utbrottet 2006 spydde Mayon lava i flera veckor.
Naturligtvis passar också klimatet på att jäklas för fullt runt om i Europa med tågkaos och annat som följd. Även USA får sin beskärda del av kakan.

Vad beror det på och varför är jag inte förvånad?
Jo, klimatmötet i Köpenhamn har ju blivit ett fiasko och det vet vi ju alla att de enda som kan rädda världen är våra politiker och en fast klimatpolitik där de rika länderna drar ner på koldioxidutsläppen och betalar ett antal miljarder för att utvecklingländerna antingen ska sluta med sina koldioxidutsläpp alternativt aldrig börja med dem.
Ni vet typ att den fattiga befolkningen i ett flertal av Afrikas länder slutar att hugga ner skogen till bränsle och därmed ger jorderosionen fritt fram. För övrigt är ju det ditt och mitt fel, nåja, jag skall inte gå in skuldbördan just nu.
Det räcker med att konstatera att bara för att vi i lilla Sverige med den store statsmannen med hundögonen, Fredrik Reinfeldt och hans vapendragare miljöministern, Andreas Carlgren, inte lyckade sy ihop toppmötet så har nu klimatet skenat iväg och förmodligen går världen under 2012.
Hahaha och under tiden fram till dess får vi betala för det på det ena eller andra sättet med ökade miljöskatter eller pålägg av annat slag för det vet vi alla att sådana saker som ett vulkanutbrott stoppas effektivast med en skattepålaga eller en underskrift från ett klimatmöte.

söndag 20 december 2009

Polar Bear Blues eller en isbjörns klagan


Nu börjar ju julstämningen göra sig gällande och julrim och annat släpps lös över en intet ont anande allmänhet och jag tänker inte vara sämre. Den här lilla betraktelsen om en isbjörns funderingar gjorde min hustru och jag tillsammans för några år sedan men den har ju inte blivit sämre för det. Den är på engelska visserligen men jag litar på att många kan läsa den med behållning ändå. Den som gillar den kan alltid använda den på sin egen sida men glöm inte credda den som gjort den
Håll till godo:

Polar Bear Blues

Well isn't it strange that once a year
things get a bit confusing for a polar bear
When I poke my head through the ice
seeing all those elves running around like mice

The big old man with his beard so white
get real pumped up about this christmas night
Suddenly he and his elves are running in a frantic race
When otherwise things are rolling by at a leisurely pace

I can only watch in sharp toothed wonder
while the ice is nearly torn asunder
by tiny elves all night filling the fancy sled
meeting up to the demands of the man in red

All those wonderful gifts and toys
distributed to all the girls and the boys
by Santa the man of benevolent deed
sweeping through the air with amazing speed

But who will come to me and be nice,
me sitting humbly, by the north polar ice?
To give a gift to an old polar bear,
but then again, perhaps no one would dare?

by Rose-Marie Sandelius
Copyright ©



Dödslägerskylt stulen


Såg i SvD att någon eller några har snott skylten som satt ovan ingången andra världskrigets dödsläger Auschwitz i Polen. Ni vet den där där det står: Arbeit Macht Frei eller Arbete ger frihet.

Belöningen är utfäst till 115 000 zloty, 285 papp i svenska pengar.
Polska myndigheterna har skärpt gränsbevakningar och annat.

Men de behöver inte leta längre än till närmaste Reinfeldtbeundrare som förmodligen har den i sin ägo för att sätta upp den vid lämplig tillfälle vid någon av Försäkringskassans kontor.



fredag 18 december 2009

Se upp och håll koll på temperaturen


Ah,tänker ni, ytterligare ett band som spelar någonting som Bandhunden gillar och inte jag. Fel!
Detta simpla åskådningsexempel visar hur det går i ett samhälle om man inte ser upp som vi har gjort i Sverige alltså. Inte. sett. upp.
FRA, IPRED etc någon?

(edit) Sedan att någon knasboll senare har omrubricerat är jag ledsen för men eftersom HAX själv har filmen på sin blogg antar jag att det går an men vackert är det inte...(end edit)


Via Zac, via HAX och hoppas ni sprider det. Ni hittar det på Youtube.
Frid och le åt kameran :)

pssst: fast jag tvivlar på det där med grodan förstås men som exempel är det ok.

torsdag 17 december 2009

Julklassiker

Den börjar närma sig, dopparedagen och juklappshetsen ökar så för att ni skall komma i stämning så bjuder jag på en riktig klassiker. Anders F Rönnblom och "Det är inte snön som faller"


mmmm

onsdag 16 december 2009

En skön låt

Tycker den här låten, Around The Bend är så jäkla skön. Bandet, The Asteroids Galaxy Tour.
Enjoy!


mmmm.

tisdag 15 december 2009

Sjukhus eller AF?

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag läste dagens om inte veckans, nej, årets bästa kommentar till en artikel i NSD. Artikeln eller notisen om ni så vill handlade om en man som skadades i en krock vid SSAB i Luleå idag kring 10-tiden. Ni kan ju alltid följa länken men för er som inte ids kommer den här nedan:

"Tack och lov att han fick komma till sjukhus! Men om Reinfeldt och svenska regeringen fått bestämma fullt ut så hade ambulansen kört honom direkt till arbetsförmedlingen. Antagligen måste han anmäla sig på AF i morgon"
(signatur) Kalle

Så klockrent. Så på spiken. Så jämra rätt. Tugga på den, Reinfeldt och Husmark-Pehrson!

söndag 13 december 2009

Årets dummaste debatt enligt Expressen

Hade tänkt att lägga ut en vacker betraktelse denna söndag om 3:e advent och att det är lucia och så men så råkade jag läsa vad Expressens ledarskribent, Anna Dahlberg, snott ihop om debatten kring sjukförsäkringarna.

Dahlberg har träffat en analytiker på försäkringskassan, Bertil Thorslund, som hade svaren minsann, observera att karln inte är vare sig doktor eller en handläggare på FK utan analytiker.
Nå, enligt Bertil Thorslund så har Norrlands inland traditionellt försörjts genom sjukförsäkringarna som ett traditionellt sätt att lösa sysselsättningen.

Mums för Dahlberg som glatt lallar med i den företrädesvis borgerliga kör som gastar om att svenska folket hellre ligger på sofflocket än arbetar och därför ska sparkas ut utan sjukförsäkring vare sig de är sjuka eller inte.

Dahlbergs ledarskriverier når rent lyriska höjder när hon prisar regeringen för att den i det närmaste halverat sjukskrivningarna, att tusentals människor sparkas ut i en ekonomisk misär struntar hon i eftersom kostnaderna för staten minskat med 40 procent.
I den änden ja, någonstans måste ju kostnaderna tas för Dahlbergs och hennes körmedlemmars penninglyft i form av skattelättnader.
Att då en debatt kommer som handlar om just människor som hamnar i kläm på grund av denna illa genomtänkta politik kallar hon för dum.
Jepp, ni hörde rätt, Anna Dahlberg anser den rent av ytlig och som sagt, årets dummaste debatt.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men jag väljer nog det sistnämnda. Med en total okänslighet, som inte står regeringen och Christina Husmark-Perhson efter, så väljer hon dessutom att misstänkliggöra deltidsarbetande kvinnor i Jämtland, som är sjukskrivna för stress. Hon skriver det inte själv rent ut utan hon låter analytikern på FK, Bertil Thorslund tala för sig när hon låter honom säga:
-Vi har runt 30-35 000 som i princip är sjukskrivna för att de är trötta och ledsna.
Alltså, de är lata egentligen, åtminstone i Anna Dahlbergs värld, där man på sin höjd sliter på nagellacket när man knackar på ordbehandlarens tangentbord. Där existerar inte landstingsanställdas jämmerdal av att jobba med för få arbetskamrater, daglig oro för vårdtagarnas väl och ve plus en för låg lön, för det är oftast kvinnliga landstinganställda som råkar ut för detta. Men som sagt denna värld existerar inte i Dahlbergskans sinne.

Nej, där är den bara årets dummaste debatt och medias fel eftersom man fokuserar på några få fall det gått illa för.
För hör och häpna, regeringens "rehabiliteringskedja" är en snillrik reform, ja ett genidrag av sällan skådat slag. Varför? Jo man använder den i Storbritannien och på andra ställen i Europa.
Tja, vad ska man säga. Flera fel gör inte ett rätt eller något sådant.

Till sist, låt oss dessutom en gång för alla få bort det här fåniga uttrycket om att människor tvingats in i "utanförskap" och förtidspensionering. Det är bara löjligt. Själv tror jag nämligen att människor hellre arbetar och tjänar pengar än lever i den ekonomiska tvångströja som både sjukförsäkring och/eller förtidspension innebär.

torsdag 10 december 2009

Juklappstips


Det här är en kampanj som går just nu. Så se detta
som en sorts julklappstips :)
Hittade detta hos OlofB[eta]

Teaterbiljetter istället för DVD-skivor

onsdag 9 december 2009

Utförsäkring medias fel?

I dag skriver ministrarna Husmark-Persson och Littorin i SvD att syftet med den så kallade reformen av sjukförsäkringen inte alls handlar om att straffa de sjuka och tvinga dem tillbaka till arbetet oavsett.
I en enda lång drapa drar de samma vaggvisa som de gjort hela tiden nämligen att regeringens förnedrande behandling av de som inte besitter järnhälsa är rena motsatsen, det vill säga att det bara handlar om att hjälpa de sjuka och sjukskrivna till ett bättre liv.

Det är inget nytt som kommer fram ur ministrarnas inlägg. Samma gamla snömos som tidigare. Att man staplar en massa ord på varandra gång efter annan gör inte en lögn till en sanning även om Husmark-Persson och Littorin tror att vi ska gå på det...igen.

Förut hette det att de som drabbades av regeringen politik missförstod vad som hände och att de inte alls blev bestraffade och tvungna att betala för skattesänkningarna till de besuttna genom att själva bli av med sin försörjning under en svår tid i livet.
När då folk envisades med att må dåligt över denna behandling ovanpå sin egen sjukdom så går nu ministrarna ut med samma gamla skit igen men talar nu om för alla att det är medias felvinkling som gör att folk blir drabbade av utförsäkring eller vad menar de?

Det är bara bortom allt förnuft. Det är så långt bort från verkligheten att jag undrar om regeringen alls befinner oss på samma planet som oss andra?

Eller är det så helt enkelt att de alla är samma andas barn som statsministern. Ni vet han med hundögonen som ljuger så fort han öppnar munnen nu när han sitter vid makten.
Han ljög förstås inte förut om sin uppfattning (att svenska folket är mentalt handikappade) och vad han skulle göra (folk som inte arbetar skall bara få ett bidrag som håller dom på svältgränsen) innan han blev partiledare och statsminister.
De där uppfattningar kan man naturligtvis inte ge ord för offentligt nu när man sitter vid köttgrytorna men det är grunden till politiken och lakejerna i regeringen gör som statsministern säger.

Här finns en ondska som är förrädisk. Det är en ondska som långsamt sipprar fram och förgiftar hela landet. Sanna mina ord och minns 30-talets historia i Europa, där fanns en annan regering som också föraktade människorna.



fredag 4 december 2009

Förbjud miljötalibaner och ordet klimatsmart, jag skiter i miljön

Jag blir så jävla trött på alla miljötalibaner. Ärligt.
Vart man än vänder sig sig, öppnar en tidning, slår på radion, eller ser på TV så nog fan finns där en miljötaliban som beskäftigt bräker ur sig: Har du handlat klimatsmart, har du tankat klimatsmart i bilen, har du gjort ditten och datten på ett klimatsmart sätt?

Men för bövelen kan inte någon förbjuda ordet. Jag blir galen snart.
Klimatet tas som intäkt för vilket jäkla vanvettigt påhitt som helst. Förbjud det, minska på det. Har du torkat dig i röven på ett klimatsmart sätt, inte det? Då ska vi lägga på en liten miljöskatt på det så ska du snart se att du blir...just det..klimatsmart där bak också...
Gnnnnnnnngggg!
Kan inte någon tala om för alla dessa miljödårar att vi i Sverige är åtta (8!) miljoner människor av Europas 495!. Vad vi gör eller inte gör har ingen som helst betydelse.

Och bara för att jag nu skrivit detta så kommer någon miljötaliban att skrika:
-Men vad fan tänker du inte på klimatet?
-Näe, jag skiter snart i det jävla klimatet för ni har tjatat sönder mitt engagemang. Jag har sopsorterat sedan sjuttiotalet men jag börjar snart ge upp. Ni har totalt förstört mitt intresse för det här och det på grund av fel anledning. Det är inte koldioxiden som förstör vårt väder och planet. Det är den ohämmade nedskräpandet som gör det och allt skit som slängs både på landbacken och till sjöss och inte korna som andas ut koldioxid och skiter ut metan eller något annat lika dumt!

Fast det finns en sorts koldioxid jag skulle vilja få bort och det är den som kommer ut när alla miljötalibaner öppnar käften. Stäng igen!
Ni vill backa in i framtiden med era jävla vindsnurror. Men gör det då men inte får ni hjälp av mig!

tisdag 1 december 2009