måndag 21 december 2009

Vulkanutbrott på Filippinerna och andra klimathot


Jag noterar att vulkanen Mayon i Filippinerna tydligen kommer att få ett utbrott enligt en artikel i Aftonbladet idag.
Flera tusen personer har redan evakuerats inför hotet. Under senaste utbrottet 2006 spydde Mayon lava i flera veckor.
Naturligtvis passar också klimatet på att jäklas för fullt runt om i Europa med tågkaos och annat som följd. Även USA får sin beskärda del av kakan.

Vad beror det på och varför är jag inte förvånad?
Jo, klimatmötet i Köpenhamn har ju blivit ett fiasko och det vet vi ju alla att de enda som kan rädda världen är våra politiker och en fast klimatpolitik där de rika länderna drar ner på koldioxidutsläppen och betalar ett antal miljarder för att utvecklingländerna antingen ska sluta med sina koldioxidutsläpp alternativt aldrig börja med dem.
Ni vet typ att den fattiga befolkningen i ett flertal av Afrikas länder slutar att hugga ner skogen till bränsle och därmed ger jorderosionen fritt fram. För övrigt är ju det ditt och mitt fel, nåja, jag skall inte gå in skuldbördan just nu.
Det räcker med att konstatera att bara för att vi i lilla Sverige med den store statsmannen med hundögonen, Fredrik Reinfeldt och hans vapendragare miljöministern, Andreas Carlgren, inte lyckade sy ihop toppmötet så har nu klimatet skenat iväg och förmodligen går världen under 2012.
Hahaha och under tiden fram till dess får vi betala för det på det ena eller andra sättet med ökade miljöskatter eller pålägg av annat slag för det vet vi alla att sådana saker som ett vulkanutbrott stoppas effektivast med en skattepålaga eller en underskrift från ett klimatmöte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaha, så bra.