onsdag 9 december 2009

Utförsäkring medias fel?

I dag skriver ministrarna Husmark-Persson och Littorin i SvD att syftet med den så kallade reformen av sjukförsäkringen inte alls handlar om att straffa de sjuka och tvinga dem tillbaka till arbetet oavsett.
I en enda lång drapa drar de samma vaggvisa som de gjort hela tiden nämligen att regeringens förnedrande behandling av de som inte besitter järnhälsa är rena motsatsen, det vill säga att det bara handlar om att hjälpa de sjuka och sjukskrivna till ett bättre liv.

Det är inget nytt som kommer fram ur ministrarnas inlägg. Samma gamla snömos som tidigare. Att man staplar en massa ord på varandra gång efter annan gör inte en lögn till en sanning även om Husmark-Persson och Littorin tror att vi ska gå på det...igen.

Förut hette det att de som drabbades av regeringen politik missförstod vad som hände och att de inte alls blev bestraffade och tvungna att betala för skattesänkningarna till de besuttna genom att själva bli av med sin försörjning under en svår tid i livet.
När då folk envisades med att må dåligt över denna behandling ovanpå sin egen sjukdom så går nu ministrarna ut med samma gamla skit igen men talar nu om för alla att det är medias felvinkling som gör att folk blir drabbade av utförsäkring eller vad menar de?

Det är bara bortom allt förnuft. Det är så långt bort från verkligheten att jag undrar om regeringen alls befinner oss på samma planet som oss andra?

Eller är det så helt enkelt att de alla är samma andas barn som statsministern. Ni vet han med hundögonen som ljuger så fort han öppnar munnen nu när han sitter vid makten.
Han ljög förstås inte förut om sin uppfattning (att svenska folket är mentalt handikappade) och vad han skulle göra (folk som inte arbetar skall bara få ett bidrag som håller dom på svältgränsen) innan han blev partiledare och statsminister.
De där uppfattningar kan man naturligtvis inte ge ord för offentligt nu när man sitter vid köttgrytorna men det är grunden till politiken och lakejerna i regeringen gör som statsministern säger.

Här finns en ondska som är förrädisk. Det är en ondska som långsamt sipprar fram och förgiftar hela landet. Sanna mina ord och minns 30-talets historia i Europa, där fanns en annan regering som också föraktade människorna.2 kommentarer:

sLars sa...

Roy Anderssons ord "godtyckets herravälde" stämmer än. Han myntade det för tio år sedan.

Rose-Marie Sandelius sa...

Visst är det såhär..helt rätt.
Statsminister Reinfeldt vill helst se att alla sjuka åker ut i ränn stenen..dom som inte bidrar får gärna dö så dom inte ligger samhället till last.
Konstigt är att vanligt folk ofta har samma åsikt...skrämmande utveckling.
Politiker ljuger och snirklar och media vrider sanningarna...med andra ord ett oärligt samhälle..tragiskt.