måndag 28 december 2009

Ledarskribenter är alliansmegafoner utan egna tankar och verklighetsfobi


Så här i mellandagarna tänker jag skälla på ledarskribenter som har omvandlats till megafoner för allliansregeringen oavsett vad den (regeringen) hittar på. De ledarskribenter vars tankebanor antagligen inte hunnit ifatt deras ålder eller ja...jag kan inte riktigt hitta en bra metafor för ignorans och verklighetsfobi.

Bland många andra, vi drar en i högen, har vi Norrbottenskurirens ledarskribent Gustaf Blomberg som i flera fall har visat på en häpnadsväckande okunnighet i många frågor. Ta nu dagens inlaga som försvarar regeringens stupstockspolitik vad gäller de sjuka. Den visar att herr Blomberg inte har begripit ett dugg vad gäller debatten utan han hänger entusiastiskt med i regeringens nyspråk.
GB skriver bland annat att "någon stupstock väntar inte...många sjukskrivna kommer faktiskt att få högre ersättning än tidigare".

Nu är det så att "många" som GB skriver, inte alls får högre ersättning utan tvärtom mister många tusenlappar därför att alla som haft tidsbegränsad ersättning blir av med sjukersättning och eventuella tjänstepensionen plus att ytterligare drygt 16 000 som kastas ut riskerar bli beroende av socialbidrag oavsett de nya förändringarna. Vill ni läsa mer om konsekvenserna så läs gärna bloggen Ett hjärta RÖTT. Där får ni reda på konsekvenserna av regeringens politik vad gäller sjukförsäkringarna.
Så vad GB och andra mörkermän i Reinfeldts fanclub skriver är bara trams, nyspråk i Orwellsk anda som till intet förpliktar egentligen.

Men vad kan man vänta sig av en 32 -åring som gjorde avstamp i moderaternas ungdomförbund och sedan utbildat (?) sig till journalist och sedan jobbat som det och debattredaktör. Hur som helst så har denne man inte särskilt mycket arbetslivserfarenhet, något som han visserligen delar med en majoritet av sveriges journalistkår, och det visar sig i hans ledare. Det är ju inte bara idag han visat upp en monumental okunnighet för mycket för att upprepa här men han retar då gallfeber på de flesta och det är väl ändå inte meningen.

Bo Östman, kom tillbaka, allt är förlåtet. :)

Nä, Norrbottenskurirens ledning borde ta konsekvenserna och göra som centern föreslår, utnyttja flexibel arbetsrätt (också en idiotgrej som jag skall återkomma till senare) i hans fall och fota honom helt enkelt. Jag har ett förslag som är betydligt billigare.
Prenumerera på Moderaternas veckobrev eller liknande, stycka upp det i 6 delar och publicera dem som ledarinlägg. Betydligt billigare och där finns samma verklighetsfrånvända svammel.

1 kommentar:

Rose-Marie Sandelius sa...

Kunde inte ha sagt det bättre ;)
Gustaf Blomberg är allt annat än kunnig..måtte han få lite lärdom om hur verkligheten ser ut när man är sjuk..

I Gustaf har moderaterna sin guldkalv kan man säga...