onsdag 6 maj 2009

Har inget jag kan skälla som en bandhund på idag. Ha! Skojar gör jag så klart. Finns massor att skälla på. Men först måste jag meddela att solen är fläckfri (det är inte jag). Det är sant! Inga solfläckar för 6:e dagen i rad, ja ja jag vet, förra gången några fler. Totalt under 2009 104 dagar fläckfria. Vad det har för inverkan vet jag inte direkt mer än att det har med både väder och radiotrafik att göra. Fast nu gissar jag.
Skäller lite gör jag på SVT i Luleå, närmare bestämt Nordnytt. Fisförnäma är de där har jag fått för mig. Väldigt fina människor eller vänta, de är ju journalister, gubevars på Nyheterna, de är finare än vanligt folk minsann. Gör aldrig något fel och gör de det erkänner de det aldrig. Under alla mina år i branschen har det heller aldrig hänt att de svarar på kritik. Inte ens från kollegor...vänta de är journalister på Nordnytt, självklart flyter de ovanpå!
Lyssnade/såg på ett inslag senast idag där den kvinnliga reportern fastslog att Carolins Stenvall sköts i ryggen av ett jaktgevär. Av ett jaktgevär, jösses, se upp för frivandrande gevär i skogen folk o fä! Rätt vad det är kan ni bli skjutna av ett dylikt naturfenomen.
Dessutom lyckas Nordnytts journalister undvika att nämna Carolin Stenvalls baneman vid namn. Varför det? Han är ju dömd i Tingsrätten, även om det är överklagat. Skulle inte förvåna om de gömmer sig bakom integritetsbegreppet. Stackars Toni Allde'ns familj typ. Men hallå! Skänker "höga hästar gänget" på Nordnytt en integritetstanke åt CS familj? Inte en meter integritet där inte. Där kan man låta advokat Silbersky spekulera i hjärndöd innan skott i ryggen med jaktgevär och annat snaskigt. Då sparas det inte på detaljer minsann. Hyckleri!
- - - - -
För att tala om något helt annat så verkar det som om Europaparlamentet har tagit sitt förnuft tillfånga och inte säga ja till hela telekompaketet. Men det hela är komplicerat. För komplicerat att låta ut plats i detta forum men SvD har en utmärkt sammanfattning tillsammans med en blogglista om det här.
Lite förvirrande är skeendet inom Eu vad gäller detta men min åsikt är klar. Internet skall vara fritt och inga privata bolag skall diktera villkoren. Helst inga politiker heller. Frankrikes president och och några andra verkar ju vara rena mörkermännen vad gäller just Internet. Fast det vet vi ju sedan tidigare att politiker är otroligt klåfingriga vad gäller frihet. Helst ska den vara så kringskuren som möjligt. I demokratins namn förstås.
- - - - - -
För övrigt anser jag att landstingsrådet i Norrbottens landsting, Kent Ögren, bör avgå. Det vore det bästa dels för länets invånare och länets ekonomi och dels för vårdpersonalen i länet. De får ju inte en lugn stund. Visserligen innebär vårdjobbet en hel del stress men att ha en sådan som Kent Ögren i styrande position är ytterligare en börda. Som sagt: AVGÅ Kent Ögren!1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Kan bara yla med i kören käre band hund! Nordnytts reportrar är i de flesta fall väldigt trångsynta och förstår heller inte givna tips de får från rutinerade kollegor. Dessutom kan de inte ta kritik om tex det urusla reportaget om "kistkrossningen", där en reporter sköt mil över målet, och redaktionen dessutom vittnade och ställde sitt material till åklagarens förfogande när den lille vaktmästaren skulle hängas!
Angående Silberskys rökridåer så hänvisar jag min egen blogg!