fredag 3 april 2009

Tjänstemän saknar civilkurage

Så har då Försäkringskassan slagit till igen med sedvanlig okänslighet och bara totalt skitit i sitt huvuduppdrag som faktiskt är att distribuera vår sjukförsäkring som vi alla gemensamt bekostar utan i stället ägnat sig åt personförföljelse och kränkning av sjuka människor.
Bakgrund är som följer: En till mig närstående person (vi kan kalla henne Berta) lider av MS och som alla normala människor (med normala menas inte FK-byråkrater och FK:s förtroendeläkare) vet, är denna sjukdom i dagsläget inte något man kan bota eller ens rehabilitera tillbaka sk normalt liv.
Fast FK:s förtroendeläkare jämställer den med reumatism och menar på fullt allvar att personen i fråga kan jobba 100 %.
Till saken här att Berta vill jobba så mycket som möjligt och hennes arbetsgivare ställer upp till hundra procent. Men Berta och hennes arbetsgivare förstår att hennes sjukdom gör att hennes arbetsinsats blir allt mindre, alltså inte 100 procent hur mycket hon än vill. Hon orkar helt enkelt inte. Men det begriper inte FK. Nejdå, bara man rehabiliterar på något för läkarvetenskapen hitills okänt sätt så ska hon kunna arbeta till 100. Ingen deltidssjukskrivning där inte!
Hennes arbetsgivare fick de papper hon fått från FK och gick i taket. Chefen ringde upp och frågan rent ut om det fattades några hjärnceller hon Bertas FK-handläggare, men inte ens det begrep hon.
Nä, Fk:s handläggare tolkar reglerna så snävt de bara kan eftersom det saknas ryggrad och civilkurage.
Det här landet ligger inte långt borta från en diktatur. Frågan är om vi inte de facto redan har det men media och makthavare kallar det fortfarande för demokrati.
Fan tro't

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Kan bara hålla med om att den föstenade stenstod från 70-talet är skrämmande ute i sina regler.
Ha skrivit själv en del om eländet, bla en krönika med rubriken: " FK - byråkratins tyranosaurus Rex" + en annan om hur vi kan krossa detta skräckvälde samt skapa massor av nya jobb!
Länk: http://urbanprytz.blogspot.com/search/label/F%C3%B6rs%C3%A4kringskassan