måndag 30 mars 2009

styrelseorgier

Nu har drevet hållit på ett tag med upprörda känslor hit och dit om alla klipp/bonus direktörerna gjort sig. Hå hå jaja. Senast nu LO-Vanja. Passar väl som hand i handsken nu när drevet fokuserar på AMF och LO så slipper de andra direktörerna i Svenskt Näringsliv stå i skottgluggen. Snygg sidofokusering där av Dagens Nyheter, taktiken lyckades och polarna i privatbolagen slipper skampålen.
Vad i det närmaste ingen skriver eller pratar om är denna styrelseuppdragsorgie som alla inblandade deltagit i. Jag fattar inte varför ägarna tillåter styrelser där ledamöterna sitter med i femton, tjugo styrelser. Jag menar hur håller de reda på vilket styrelsemöte de sitter på? För någon ledtråd kan ju inte de andra ledamöterna vara eftersom det verkar som om alla sitter i alla styrelser ÖVERALLT!
Följden måste ju bli urusla beslut och i förlängningen leder det till ekonomisk kaos och recession.Men vänta, det har ju redan hänt! Väckarklocka någon?

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Kunde inte sagt det bättre själv. Det man efterlyser är som det var förr. Dvs att folk krävde att styrelser eller direktörer skulle ta sitt ansvar när det gick åt h-e!
Att facken(Läs LO) hållit käften, vet vi ju nu anledningen till. Men ändå. Det är ju för fan 10 000-tals som förlorat jobben!
Häng "penga-psykopaterna"!