måndag 9 mars 2009

Krossa vilsenhetsprofitörerna eller jag spyr på healing

Tog jag i i rubriken tycker ni? Ah, så fan heller! Jag blir bortom upprördhet om detta med healing och övrig new age trams. Men främst då detta med healing. Att vuxna svenskar överhuvudtaget går på sådana saker övergår nästan mitt förstånd. Jag menar medelnivån på utbildning och kunnande är ändå relativt hög i vårt land.

Varför blir jag då så förbannad på fenomenet "healing" i allmänhet och så kallade "healers" i synnerhet. Ja, det är inte bara för att en närstående har drabbats hårt utan det handlar också om "branschens" cynism och utnyttjande av sökande och vilsna människor och även i många många fall,  psykiskt trasiga personer. Sist men inte minst, det vimlar av charlataner i detta geschäft och den främste eller åtminstone siste ut i raden är en herre vid namn Eric Pearl, en man som skapat något som kallas för Reconnective Healing. Enligt egen utsago är han självlärd med fantastiska krafter minsann som han kan dela med sig, mot en viss avgift naturligtvis. Men varför skriva när jag kan citera: 

"Dina händer kommer att "ställas" in för att ta emot detta all-inkluderande healingspektrum. Efterhand som du kommer i samklang med och blir bekväm med detta allomfattanade flöde av energi, ljus och information kommer du ätt lära dig att åstadkomma, och bevittna, synliga spontana “registers™” (ofrivilliga rörelser av ansikte, huvud, kropp etc.) hos de du arbetar med". (min kursivering)

Och det slutar inte där ska ni tro! Utan:

"Du kommer att jobba med dessa högst kännbara energier under direkt ledning av Eric. Detta är annorlunda än Reiki, Johrei, Qi Gong…eller någon annan form av healing som du kommit i kontakt med. Detta är bortom tekniker" (min kursivering)

Vad kommer sedan, Stålmannenkrafter?

Men det är ju inte dessa bitar som är allvarliga. Det finns dokumenterade fall av personer som hamnat i psykos eller som fått andra allvarliga psykiska problem när de hållit på med sk healing. När skall det bli ett stopp på detta? 

Och det är ju allvarligt nog när det handlar om vuxna. Men de oansvariga bakom reconnective healing i Sverige, de har hemsida men jag tänker inte länka,  håller senare i mars seminarium där folk, för en grym summa pengar (vad annars) där detta, som jag citerat ovan, kommer att inträffa för de lyckliga deltagarna. Men inte nog med det! I samband med detta seminarium anordnas det även något de kallar...och håll i er!..

Reconnective Kids - sätt healing i händerna på dina barn

Reconnective Kids! innehåller lekfulla och engagerande övningar för barn från 8 till 14 med syftet att låta dem få kontakt med dessa intelligenta, stärkande och transformativa nya healingfrekvenser (min fetstil).Men vad är det här? Ska Respons Ability, ja de heter så arrangörerna, utsätta barn för detta?

Är det inte förbjudet borde det vara det. Det är dags att utsätta dessa charlataner för en riktig granskning och avslöja dem för vad de är, cyniska profitörer på människors osäkerhet och vilsenhet i vår moderna världs stressiga tillvaro. Och framförallt. Håll dem borta från barnen för guds skull!

                                                 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Upsnappat: hörde nyss att åklagaren som häktat läkaren från Astrid Lindgren sjukhuset nu släpper den dråpmisstänkte. Inte en sekund för tidigt även om misstankarna kvarstår, som det sägs, för att inte tappa ansiktet. Men ett horribelt beslut från start var det. Men vad kan man vänta sig när jurister utan någon som helst empati och sjukvårdskunnande lägger sig i normalt förfarande när det handlar om terminalsjuka. Betyder detta nu att man inte längre kommer att få smärtstillande när man en dag liggger döende? Fan vet.
1 kommentar:

Murveln spekulerar sa...

"Healing", tja, Runar,Carola och anhanget ska bli ju rika på nåt sätt...
"Kristi Brud" är jag inte säker på att hon healar, men hon dealar i alla fall. Med ingen! Ensam får mest! "Tionde" du vet.
Angående åklagarens agerande så börjar detta bli singifikativt för den kåren nu. Troligen efter van der Kvasts icke föraktliga framgångar med att åtala en galning för en massa mord och göra karriär genom detta!
Snacka om taskig förebild...