tisdag 28 april 2009

Coaching kejsarens nya kläder?

Håjaja, var man sig i världen vänder står där en coach och goda råd utsänder. Ja, goda råd och råd. Någonting måste det vara med detta coachande som jag har missat. Eller har jag det?
Hur det nu än är med det så fullkomligt dränks man i coacher/coaching vart man än vänder sig. Livsstilscoach, arbetscoach, matvanecoach, kulturdito you name it, listan kan göras oändlig...
Är svenska folket så fullständigt nedtryckt och osäkert på sig självt att vi måste ha en coach för hart när allt här i livet. Jag väntar bara på att någon skall fylla den fn tomma nischen "torka folk i häcken efter toabesök -coach"
Men å andra sidan, coaching är ju ett fantastisk concept för de arbetslösa. Har du inget arbete eller nyligen tappat jobbet..? Inga problem, starta som coach. Finns inga som helst svårigheter med det. Grundpreceptet är som följer:
Coachen instruerar den som skall coachas med följande: Du måste strukturera upp ditt liv!
Och just denna grej, att recipienten skall strukturera upp sitt liv för att kunna göra det nu coachen skall hjälpa till med är det bärande i det arbetet. Detta kan coachen nu variera i det oändliga. Strukturera upp tid, strumpor, vänner etc etc..och vips ordnar det sig....eller gör det det? När jag tänker efter har jag inte sett en enda intervju eller rapport eller blogg där man klart och tycligt säger: "Tack vare min coach befinner jag mig där jag är i dag!" Kanke är coaching lite grand som kejsarens nya kläder? Milde himmel om så är fallet.

PS För övrigt anser jag att landstingsrådet i Norrbotten, Kent Ögren, bör avgå för sitt och norrbottens bästa!

tisdag 21 april 2009

Mycket varmluft var det...

I förra veckan gick en artikelserie i de bägge norrbottniska blaskorna Norrbottenskuriren och Norrländska Socialdemokraten. Serien handlade om den mc-relaterade organiserade brottsligheten. Det hade slagits på stora trumman inför serien. På grund av "hotbilden" så väljer vi att publicera i bäggge tidningarna så vi delar på hoten(?), sas det av en tidningens chefredaktör.
Men vi kommer inte att vika ner oss hette det. Här skall det avslöjas minsann.

Men vad hände. Mycket varmluft i en stor uppblåst ballong eller zeppelinare som sakta pös ut ju mer veckan gick. För vad var det som avslöjades? Inte ett jävla skit!
Man gick ut med namn och bild på ett flertal medlemmar i mc-gäng här länet. En del var bundna till brott, någon var dömd, de flesta misstänkta. Varför namn och bild? Snacka om hyckleri i megaformat.

Pedofiler och andra ogärningsmän visas det inga bilder på minsann, även efter domar. NSD publicerar visserligen knarlangares bilder men även där efter dom. Men här handlar det enbart om hörsägen. Märk väl! Jag försvarar inte Hells Angels och deras "affärside'" far from it men konsekvens är ingen dum ide' när man ger ut tidningar.

Artikelserien "avslöjade" vidare att medlemmarna var inblandade i smuggling av finsk diesel. Men det var ju inget nytt direkt. Och i ett enda raskt grepp fick dessa skumraskfigurer hjältestatus. För är det något som norrbottningar ogillar så är det när statens förlängda arm i form av polis och tull samt numera även NK och NSD lägger sig i när norrbottningar handlar finsk diesel.

Vi som förgäves försökte hitta något som tillnärmelsevis skulle rättfärdiga tjafset om hotbild hit och hotbild dit fick leta förgäves. Visserligen "avslöjade " artikelförfattarna att mc-gänget Eastside , tidigare Red Devils från Överkalix, snart tar klivet upp i högsta divisionen, dvs man blir fullvärdiga medlemmar i Hells Angels. Men det är väl mera intressant för polisen än för gemene man?
Så var fanns avslöjandena om organiserad knarkhandel, om häleri, om "skyddverksamhet"? Ja, listan kan göras hur lång som helst. Var fanns avslöjandena? Ja inte i den här serien. Jag letade noggrant.

Uppriktigt sagt så var den här artikelserien ett strålande belägg för det gamla talesättet tomma tunnor skramlar mest för så var de i det här fallet. Mängden varmluft i försnacket till serien hade räckt till flera zeppelinare.

Jag utgår från att artikelförfattarnas namn var påhittade så jag tänker inte skriva ut dem här. Men det är okej för min del om namnen är hittepå. Jag skulle heller inte skrivit under med mitt riktiga namn. För så dåligt var det.

PS Just som jag skriver det här hör jag att NSD fått tillstånd för kameraövervakning av entre'n till mediahuset i Luleå. Orsaken till att de fått tillstånd är "hotbilden" efter en viss artikelserie. Jag baxnar, nej, jag vrider mig av skratt. Den enda hotbild jag kan se är att journalisternas egna uppblåsta egon som hotar att explodera.

måndag 20 april 2009

Internet är hotat

Jamen ja blir bara så jävla förbannad. Först kommer FRA sedan kommer IPRED och som lök på laxen den totalt inkompetenta tingsrätt som dömde i TPB-målet. Som nu senast, ett examensarbete på konstfack dras in sedan jurister förhandsgranskat (hallå..censur någon?) och rektorn blivit skraj för att, just det, få ett upphovsrättsrelaterat åtal på halsen.

Hallå? Vart är vi på väg?

Men, mina damer och herrar. Skivbolagsmaffian är inte klara med oss än. Nu vill de ytterligare förstöra för fler. Deras handgångne man, irländske kommissionären Charlie McCreevy tillsammans med landsmannen Brian Crowley, vill utöka nuvarande skyddstiden för musiker och andra konstnärers mediala verk från 50 till 95 år.
Nu på onsdag är det på gång i parlamentet och om det går igenom där kommer det att godkännas av kommissionen. Läs mer om det här.
Är det överhuvudtagen någon kvar nu som tvivlar på skivbolagens girighet?
Nu kan ju ingen tro på att de säger sig värna om upphovsrätten längre. Nä, det enda de värnar om är sina egna plånböcker och gammal teknik.

Det är inte underligt att de får gehör för sina ideer hos politiker, inhemska som EU -diton. Skiv -och filmbolagen vill kontrollera Internet så att deras gamla distributionsmetoder, skivor etc, inte tar stryk och att folk inte fildelar. Politikerna är rädda för ett oreglerat Internet bara för att, just, det är oreglerat och sådant kan vi ju inte ha, människor kan ju få smak på frihet.

Politiker är egentligen alldeles för klåfingriga för att ha hand om sådana här saker. Hur som helst, summan av kardemumman är att Internet i sin nuvarande form är hotat. Skrämmande exempel som Kina och diverse diktaturer finns där censuren blommar och jag ger mig fan på att våra politiker dreglande sneglar på deras lösningar.
Jag tror inte di folkvalde är nöjda med FRA, Ipred och dyl här hemma och filtrerings ansatser och ACTA avtal inom EU.

Näe gott folk. Vi måste stå upp för ett fritt Internet och en fri kultur.
Jag vet ju inte vad ni tänker göra men jag kommer som en första åtgärd att rösta på Piratpartiet i EU-valet och även i riksdagsvalet nästa år.

tisdag 14 april 2009

Vårmuntrationer

Ahh! Våren har börjat tina fram så smått och därmed alla små (ja en del inte så små) "visitkort" från våra fyrbenta vänner hundarna.
Håll med mig alla. Visst är det underbart med hundlort över allt? Ingen ände (häpp!) på dessa pittoreska inslag i gatubilden. Motion får man när man svärande kryssar mellan högarna eftersom promenaden blir mycket längre än vad man tänkt sig. Fot-öga koordinationen uppövas å det väldeligaste. För att inte tala om hur munter man blir till sinnes.
I övrigt är påsken slut och färmed även det gråmulna vädret här i Luleå. Så fort helgen var över passade nämligen solen på att titta fram. Muntert även det!

Och på tal om lort: Jag anser att Kent Ögren bör sluta i landstinget och politiken överhuvudtaget.
Det skulle förbättra landstingets ekonomi väsentlligt.

fredag 3 april 2009

Tjänstemän saknar civilkurage

Så har då Försäkringskassan slagit till igen med sedvanlig okänslighet och bara totalt skitit i sitt huvuduppdrag som faktiskt är att distribuera vår sjukförsäkring som vi alla gemensamt bekostar utan i stället ägnat sig åt personförföljelse och kränkning av sjuka människor.
Bakgrund är som följer: En till mig närstående person (vi kan kalla henne Berta) lider av MS och som alla normala människor (med normala menas inte FK-byråkrater och FK:s förtroendeläkare) vet, är denna sjukdom i dagsläget inte något man kan bota eller ens rehabilitera tillbaka sk normalt liv.
Fast FK:s förtroendeläkare jämställer den med reumatism och menar på fullt allvar att personen i fråga kan jobba 100 %.
Till saken här att Berta vill jobba så mycket som möjligt och hennes arbetsgivare ställer upp till hundra procent. Men Berta och hennes arbetsgivare förstår att hennes sjukdom gör att hennes arbetsinsats blir allt mindre, alltså inte 100 procent hur mycket hon än vill. Hon orkar helt enkelt inte. Men det begriper inte FK. Nejdå, bara man rehabiliterar på något för läkarvetenskapen hitills okänt sätt så ska hon kunna arbeta till 100. Ingen deltidssjukskrivning där inte!
Hennes arbetsgivare fick de papper hon fått från FK och gick i taket. Chefen ringde upp och frågan rent ut om det fattades några hjärnceller hon Bertas FK-handläggare, men inte ens det begrep hon.
Nä, Fk:s handläggare tolkar reglerna så snävt de bara kan eftersom det saknas ryggrad och civilkurage.
Det här landet ligger inte långt borta från en diktatur. Frågan är om vi inte de facto redan har det men media och makthavare kallar det fortfarande för demokrati.
Fan tro't