tisdag 2 februari 2010

Norrbottenskurirens blinda fläck


Som ni vet så sitter det en blind fläck, papillen, i ögat där synnerven leder till hjärnan. Nå, inget nytt med det fast rubriken ljuger lite, det är egentligen ledarskribenten för Norrbottenskuriren, Gustaf Blombergs (GB:s), och hans papill jag talar om. En blind fläck som han delar med socialförsäkringsministern Cristina Husmark-Pehrsson och för all del resten av regeringen.

Men i Blombergs fall handlar det kanske mer om ungdomlig naivitet och en patetisk önskan om att bara han skriver tillräckligt positivt om regeringen och dess politik så förändras verkligheten och allt blir bra.
I Husmark-Pehrsson och den övriga regeringens fall med Reinfeldt i spetsen handlar det mer om brist på empati och i vissa fall, nämner inga namn, i det närmaste en sorts förrädisk ondska som har sin grund i synen på det vanliga folket, eller pöbeln som det skämtsamt heter i de innersta kretsarna i regeringen, måste drivas på med piska eftersom den, pöbeln, är både lat och arbetsovillig.

Men för att återgå till GB så faller han i det närmaste i extas över sjukförsäkringen, jag har skrivit om detta tidigare, som har förändrats och när Husmark-Pehrsson nyligen besökte Luleå och träffade två utförsäkrade så gick GB helt på socialförsäkringsministerns uppfattning om vad som sig tilldragits och sagts vid det mötet.

Ni vet...yadayadayada vi hjälper er genom att stjälpa er yadayada...ingen blir utförsäkrad..etc etc och de utförsäkrades reaktion...åh tack tack för att jag blev utförsäkrad, jaså är jag inte men jag är avstängd ju..nejhej jag har missuppfattat..jahajah tack adjö då...det bidde en tumme...jasså inte det heller...

I dagens NK så går en av de två, M Aidanpää, till svars i ett inlägg på ledarsidan och påpekar försynt att det som de sagt inte alls var det som socialförsäkringsministern uppgett utan något helt annat.
Varvid Gustaf Blomberg replikerar kort så här, förutom att svära sig fri från det han skrev tidigare, en vanlig borgerlig taktik: "Goddag yxskaft, jag läste ditt inlägg till största delen med papillen i mitt öga. Det var roligt att du tycker regeringens stupstockssystem är bra".

På slutet verkar gula fläcken på GB ha arbetat i stället eftersom han avslutar med "att skribenten har en annan politisk uppfattning än socialförsäkringsministerns är en annan sak".

Suck, jag upprepar igen.
Goddag yxskaft.

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

Jag känner igen din vanmakt broder. Hur man än vrider och vänder på dessa saker så går de aldrig att få dom rätt! Med rätt menar jag då en bra sjukförsäkring som gynnar de värst drabbade och ett samhälle som visar åtminstone LITE respekt för människor!
Det värsta är att det idag inte ens finns VISIONER om detta!!!