måndag 30 mars 2009

styrelseorgier

Nu har drevet hållit på ett tag med upprörda känslor hit och dit om alla klipp/bonus direktörerna gjort sig. Hå hå jaja. Senast nu LO-Vanja. Passar väl som hand i handsken nu när drevet fokuserar på AMF och LO så slipper de andra direktörerna i Svenskt Näringsliv stå i skottgluggen. Snygg sidofokusering där av Dagens Nyheter, taktiken lyckades och polarna i privatbolagen slipper skampålen.
Vad i det närmaste ingen skriver eller pratar om är denna styrelseuppdragsorgie som alla inblandade deltagit i. Jag fattar inte varför ägarna tillåter styrelser där ledamöterna sitter med i femton, tjugo styrelser. Jag menar hur håller de reda på vilket styrelsemöte de sitter på? För någon ledtråd kan ju inte de andra ledamöterna vara eftersom det verkar som om alla sitter i alla styrelser ÖVERALLT!
Följden måste ju bli urusla beslut och i förlängningen leder det till ekonomisk kaos och recession.Men vänta, det har ju redan hänt! Väckarklocka någon?

måndag 23 mars 2009

Stoppa hälsofascismen

Hur mår du idag? Toppen kanske, eller bara bra, i alla fall kan du behålla maten och sova utan kryckor? Då borde ju allt var okay.
Ha, helt fel! För om du sitter ner så veckas det säkert kring midjan eller hemska tanke till och med när du står upp. Då är det ta mig fan fel på dig, ja i alla fall enligt så gott som samtliga blaskor i sverige och reklamen i tv. Du ligger i riskzonen för hjärtinfarkt, leverbesvär, njurbytet ligger runt hörnet och bara väntar. Ögonen kommer säkert att fallerera så att du mister synen men det gör nog inget eftersom din hjärna har fått alzheimer av din felaktiga kost så du kommer ändå inte ihåg vad du har sett eller kommer att se. Ja, det är ingen ände på alla problem som du kommer att råka ut för om du inte
a) bantar ögona böj med hela registret av bokstavdieter....börja med A och sluta på Ö (ö för överflödsmetoden, vad vet jag, det kanske finns en sådan?)
b) börjar träna så svetten sprutar och då helst med..ja ni vet någon metod från A till Ö (ö för överflödskilon bort utan sport, häpp!)

Jag blir så trött mina vänner för när/om ni då gjort allt detta, såvida ni inte fått en akutdepression av alla diet/utseendekrav som vräks tonvis över er dygnets alla timmar, så väntar nästa grej!
Du måste äta upp dig för pga allt ovanstående så har du fått allvarlig vitaminsbrist och detta måste åtgärdas med...ah, börja om från a däruppe igen.
När kommer denna diet/fitness/utseendefascism att sluta? Jag blir så spyless av att konfronteras med detta varje dag. Och jag funderar som så, jag är ju ändå en vuxen människa och lagom tjock för min ålder så jag bryr mig egentligen inte, än måste jag tillägga. Men vad gör denna störtflod av hälsofascism med människor som kanske inte är riktigt bekväma med sig själva? Eller de som av en eller annan anledning har lågt självförtroende, eller ungdomar som fortfarande formar sitt jag?
Ja det är väl förstås bara att se sig omkring i samhället. Alla mår mer eller mindre dåligt. Och kom inte och säg att det är var och ens ansvar att fixa det. För vem kan egentligen i längden värja sig mot denna massiva hjärntvätt som pågår överallt och hela tiden?

måndag 9 mars 2009

Krossa vilsenhetsprofitörerna eller jag spyr på healing

Tog jag i i rubriken tycker ni? Ah, så fan heller! Jag blir bortom upprördhet om detta med healing och övrig new age trams. Men främst då detta med healing. Att vuxna svenskar överhuvudtaget går på sådana saker övergår nästan mitt förstånd. Jag menar medelnivån på utbildning och kunnande är ändå relativt hög i vårt land.

Varför blir jag då så förbannad på fenomenet "healing" i allmänhet och så kallade "healers" i synnerhet. Ja, det är inte bara för att en närstående har drabbats hårt utan det handlar också om "branschens" cynism och utnyttjande av sökande och vilsna människor och även i många många fall,  psykiskt trasiga personer. Sist men inte minst, det vimlar av charlataner i detta geschäft och den främste eller åtminstone siste ut i raden är en herre vid namn Eric Pearl, en man som skapat något som kallas för Reconnective Healing. Enligt egen utsago är han självlärd med fantastiska krafter minsann som han kan dela med sig, mot en viss avgift naturligtvis. Men varför skriva när jag kan citera: 

"Dina händer kommer att "ställas" in för att ta emot detta all-inkluderande healingspektrum. Efterhand som du kommer i samklang med och blir bekväm med detta allomfattanade flöde av energi, ljus och information kommer du ätt lära dig att åstadkomma, och bevittna, synliga spontana “registers™” (ofrivilliga rörelser av ansikte, huvud, kropp etc.) hos de du arbetar med". (min kursivering)

Och det slutar inte där ska ni tro! Utan:

"Du kommer att jobba med dessa högst kännbara energier under direkt ledning av Eric. Detta är annorlunda än Reiki, Johrei, Qi Gong…eller någon annan form av healing som du kommit i kontakt med. Detta är bortom tekniker" (min kursivering)

Vad kommer sedan, Stålmannenkrafter?

Men det är ju inte dessa bitar som är allvarliga. Det finns dokumenterade fall av personer som hamnat i psykos eller som fått andra allvarliga psykiska problem när de hållit på med sk healing. När skall det bli ett stopp på detta? 

Och det är ju allvarligt nog när det handlar om vuxna. Men de oansvariga bakom reconnective healing i Sverige, de har hemsida men jag tänker inte länka,  håller senare i mars seminarium där folk, för en grym summa pengar (vad annars) där detta, som jag citerat ovan, kommer att inträffa för de lyckliga deltagarna. Men inte nog med det! I samband med detta seminarium anordnas det även något de kallar...och håll i er!..

Reconnective Kids - sätt healing i händerna på dina barn

Reconnective Kids! innehåller lekfulla och engagerande övningar för barn från 8 till 14 med syftet att låta dem få kontakt med dessa intelligenta, stärkande och transformativa nya healingfrekvenser (min fetstil).



Men vad är det här? Ska Respons Ability, ja de heter så arrangörerna, utsätta barn för detta?

Är det inte förbjudet borde det vara det. Det är dags att utsätta dessa charlataner för en riktig granskning och avslöja dem för vad de är, cyniska profitörer på människors osäkerhet och vilsenhet i vår moderna världs stressiga tillvaro. Och framförallt. Håll dem borta från barnen för guds skull!

                                                 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Upsnappat: hörde nyss att åklagaren som häktat läkaren från Astrid Lindgren sjukhuset nu släpper den dråpmisstänkte. Inte en sekund för tidigt även om misstankarna kvarstår, som det sägs, för att inte tappa ansiktet. Men ett horribelt beslut från start var det. Men vad kan man vänta sig när jurister utan någon som helst empati och sjukvårdskunnande lägger sig i normalt förfarande när det handlar om terminalsjuka. Betyder detta nu att man inte längre kommer att få smärtstillande när man en dag liggger döende? Fan vet.




onsdag 4 mars 2009

Carolinmålet, Pirate Bay och DN

a) Carolinmordet:
Så var då den tredje dagen av rättegången mot Toni Allde'n över. Och karln är precis lika vrång som vanligt, även om han nu tvekade lite om att hon kanske inte var död när han lade in henne i bagaget. Men annars körde han på i vanligt stil. Inte medge ett enda dugg som han inte blivit övebevisad in absurdum om.  Allde'n borde ge sig. Inte bete sig som ett stort psykotiskt barn. Så fort ingen tror på hans egenfabricerade berättelse tjurar han. Precis som ett barn. Nä, han har bestämt sig för en story och den håller han sig till.
Men jag tror för min del att det ligger så mycket mer bakom än vad som hittills framkommit.  Jag måste medge dock att jag hade negligerat det sexuella men det hade inte en gammal kollega till mig gjort. Det kan ni läsa om här.

b) Pitate Bay-målet avslutades för någon dag sedan. Jag hoppas att tingsrätten inser att själva åtalet är bara löjligt och bara ett sätt för de 4 stora mediabolagen att försöka stoppa utvecklingen. Men den har ju redan sprungit ifrån dem. Hallå mediabolag! Vi har 2009 inte 1909.

c) Dn:s dumheter i helgen om att upproret mot FRA lagen var styrt och påkommet av diverse okända aktörer och pr -företag är ochså de bara löjan. Folk kan tänka själva och att misstänkligöra ett genuint folkuppror i bloggosfären och annorstädes bara för att gammelmedia ska kunna framstå som en bastion för ovedersäglig objektvitet faller på sin egen orimlighet, frestas jag säga. För alla inom branschen vet att diverse pressmeddelanden från olika företag slinker igenom i oredigerat skick både i DN och i andra media. I bloggosfären är det inte svårt att få fram var uppgifter kommer ifrån. Det kan man inte i gammelmedia!