fredag 27 november 2009

Telia - ta FRA-lagen till domstol

Just nu pågår ett upprop i bloggvärlden där alla som är emot FRA-lagen uppmanas lägga ut följande text i sin blogg:


Från och med den första december 2009 är Sverige en övervakad nation – det är då som FRA får tillgång till en stor del av vår Internet- och mobiltrafik.

Detta kommer att få ett antal konsekvenser. De mest påtagliga är att flera grundläggande rättigheter i praktiken kommer att sättas ur spel. En självklarhet som brevhemligheten kommer efter den första december 2009 inte att existera på Internet. Även andra grundlagsskyddade rättigheter som källskyddet är starkt hotat.

Många organisationer har skarpt protesterat mot FRA-lagen, däribland Journalistförbundet och Advokatsamfundet. En majoritet av det svenska folket är emot FRAs avlyssning.

Flera juridiska experter uttrycker dessutom stor tveksamhet till om FRA-lagen är förenlig med Europakonventionen, dvs. den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna. Sverige har förbundit sig att följa den konventionen och rimligtvis bör lagen alltså prövas i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Telia ansvarar idag för en majoritet av den trafik som FRA kommer att vilja avlyssna.

Därför uppmanar vi Telia: ta FRA-lagen till domstol.

torsdag 26 november 2009

Vänstervridningen i svensk media en myt

Blir bara förbannat på alla halvidioter i kommentarsfält till bloggar och annat som mal på och mal på om att all rapportering i media som inte passar är ett utslag av mediavänstern. Alltså att SVT och SR + de flesta tidningar skulle vara styrda av vänstersocialister.
Dessa människor måste läsa media som fan läser bibeln. Det var längesedan sveriges journalistkår var vänsterinriktad eller ska vi säga nyhetsredaktionerna i Sverige? För det är ju så att det är nyhetsredaktionerna och inte de enskilda reportrarna som står för vad som kommer ut som "nyheter"

Dagens nyhetsvärdering och utfallet av denna är så långt från vänster man kan komma och den är tillnärmelsevis inte så "neutral" som journalistkåren inbillar sig. Det har den i och för sig aldrig varit men särskilt vänster, njae.
Vem styr mediautbudet i Sverige även om de säger att de aldrig lägger sig i nyhetsvärderingar och policy? Det är en familj var namn börja på B och slutar på r och i mitten kan man utläsa onnie.
Det borgar för att nyheterna aldrig kan bli så vänster som många rabiata socialisthatare gör gällande.

För att återgå till journalistkårens politiska hemvist så har den som allt annat i samhället förskjutits åt höger. Sedan skall vi inte glömma att numera så är de flesta journalisterna unga och ambitiösa. En beklaglig kombination. Unga som i naiva, lättmanipulerade och okunniga.

Ambitiösa i så motto att det handlar om att föra fram sig själv ( i sann tidsanda)för att kunna göra så mycket pengar och bli så känd som möjligt. Där har TV lyckats i sin ambition att släta ut sin del av media till en platt smet av likgiltig underhållningssörja av så låg kvalitet att svensk pilsnerfilm av anno dazumal är höjden av kvalitet.

Att journalister driver åt höger är heller inte så underligt. Det handlar sällan eller aldrig om människor som kommer från den så kallade arbetarklassen. Föräldrarna möjligtvis men det har barnen förträngt och när det kommit ut från journalisthögskolan eller motsvarande så tror de att de har en klar bild av verkligheten. Men i likhet med en känd svensk statsminister, som har gjort offentlig lögn till statskonst, måste de göra arbetsplatsbesök på verkstäder och fabriker för att se hur arbete går till. Eller vänta, den elogen måste jag ge Reinfeldt, han har faktiskt besökt en fabrik i det syftet. Det, fruktar jag, är något som få svenska journalister gjort i dagsläget.

Nej, vänstervridningen av svensk media är en myt. Så enkelt är det.


måndag 23 november 2009

Ta på er reflexer!

Den här tiden på året är den tid då man som bilist kör med hjärtat i halsgropen. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt...men för faaan ta på er reflexer! Jag syftar på alla gångtrafikanter därute som tror att bara för att man är i stan så syns man....wakey wakey..det gör ni INTE!
Alla tror väl till mans att det bara är på landet som man behöver fånerier som reflexer..i stan finns ju ljus av alla de slag. Tyvärr mina damer och herrar. I det väder vi har nu så syns ni inte alls.
Jag är uppriktigt förvånad över att inte fler blivit överkörda.
Bara härom dagen höll jag på att få in ett gående par i bilen via stötfångare och vindruta. De klev ut mellan två bilar, visserligen på ett övergångsställe men ändå. Det regnade så gatan var mörk och svalde strålkastare från alla bilar, regnet gjorde att att det ljus som fanns reflekterade in i någon sorts mörk likgiltighet, en av bilarna skulle svänga tvärs över min körbana, stod framför övergångsstället, en bakom och paret bara gick ut och eftersom de var mörkklädda, det var sent, så det var mörkt överhuvudtaget, plus alla de andra parametrarna, så såg jag dem inte inte alls. Som tur var såg hustrun och ropade till. Tvärnit, och ett par klarade sig undan en sjukhusvistelse som inom parantes sagt blir allt svårare att få tack vare landstingsrådet i Norrbotten, Kent Ögrens, härjningar.
Men det är ju inte den enda incidenten. Otaliga gånger så har man med nöd och näppe undgått att köra på dessa mörkklädda människor, vars fullkomliga likgiltighet för den egna personens välbefinnande är legio tydligen. Bara för att man är i staden så är det inte självklart att man syns tydligt för det är så att ingen har en egen personlig spotlight på sig vart man än går. Ta på er reflexer för guds skull innan ni blir en ofrivillig siffra i statistiken.

lördag 21 november 2009

Åldersgränsen sänktes på New Moon

Åh vad skönt att åldersgränsen på senaste filmen i Twilightserien, New Moon, sänktes. Det absolut viktigaste som hänt den här veckan!
Alla pustar ut.



NOT!




Detta var menat som ironi. Jag hoppas alla förstår det.

söndag 15 november 2009

Facebookångest nytt trauma i tiden

Jag får facebookångest. Jajamen. Ingen annan som känner av den? Jag menar, intet ont anande öppnar man sin facebooksida och där ligger den som en dallrande geleklump, en svart pulserande påminnelse som hotar min sinnefrid. Den där vänförfrågan från en person som säger sig känna dig, vara en gammal barndomsvän eller något liknande och du bara…

HJÄLP!..

…vem är den personen?.

För mitt liv kan jag inte komma ihåg. Vem är han/hon? Var kommer han/hon ifrån? Varför dyker han/hon upp just nu?

Ska jag strunta i vänförfrågan?. Nej, det kan jag ju inte göra bara så där rakt av. För det kan man väl inte? Det vore ju fruktansvärt ohyfsat. För även om du förträngt människan ifråga så till den milda grad så att du inte ens kommer ihåg vem det är när han/hon dyker upp så där överraskande så kommer du att få ångest för att du inte ens besvarade förfrågan.

Men låt oss säga att du verkligen godkänner vänförfrågan. Vad händer då? Förväntas du fråga om ditten eller datten om de saker eller upplevelser som ni delade eller upplevde en gång för länge sedan som du INTE kommer ihåg?

Eller ännu värre, personen i fråga undrar glatt om du kommer ihåg!

Vad ska jag göra? Jag som för det mesta har svårt för att umgås med människor (ja, jag erkänner, jag har social fobi, en dödssynd i dessa tider) på annat än mina villkor.

Förmodligen kommer jag att säga ja av pur fruktan för att personen inte skall höra av sig på annat sätt (milda makter, ringa?) eller värre än då, tar kontakt med andra gamla vänner som jag kommer ihåg eller med mina släktingar vilka jag förträngt några av också (ja, jag är ett social odjur), och låta unslippa vilken tölp jag är som inte besvarar en ynka vänförfrågan på facebook.

Men under tiden till dess att jag gör det så ligger den där, som ett fartgupp eller en kvävande filt som lägger hämsko på min tankeverksamhet . Denna vänförfrågan som dök upp som en svart blixt på min faceboksida och störde min vardag till den milda grad att jag nu beklagar mig i denna blogg.

Faceboookångest ett nytt trauma i tiden som ger psykiatriker och psykologer något att bita i generationer framåt.

lördag 14 november 2009

Regeringen Reinfeldt oduglig

Jag skrev tidigare i bloggen om vår käre försvarsministers inlägg i FRA-debatten. Naturligtvis är Tolgfors inlägg bara svammel som så mycket annat som man hör från den här regeringen. Ska jag vara ärlig har jag inte sett och hört en sådan samling odugliga lögnare och okunniga ordbajsare i hela mitt liv som regeringen Reinfeldts medlemmar. De tar hemmasnickrade teorier om det mesta som sanningar och fattar beslut om detta i rasande takt utan någon som helst aktning för hur det går för de människor som hamnar i kläm på grund av dessa korkade åtgärder som också ställer till en oherrans oreda i samhället överhuvudtaget.

Ta bara den senaste akten i det pågående drama som kallas jobblinjen, där Försäkringskassan hystar över sjuka till Arbetsförmedlingen som anställer coacher. Låt mig ta det igen:

Försäkringskassan utför inte det de ska göra, nämligen att:

a) i vissa fall rehabilitera korttidssjuka,

b) se till att sjuka och arbetsoförmögna får sina pengar.

Nej, FK ägnar sig åt, enligt regeringens instruktioner, att sparka ut människor från trygghetssystemen och dessutom kasta över dem till Arbetsförmedlingen som, hör och häpna, ska rehabilitera människor, från dödsskuggans dal till och med, vilket egentligen ligger på FK:s bord och landstingens.

Därför har AF anställd arbetscoacher som skall fixa jobb medelst hypnos till i många fall desperata människor. Tyvärr är det ju så att det finns inte så mycket jobb nu, knappast några alls.

Fast det är ju inte regeringens problem eftersom det är de arbetslösas eget fel att de är, just det, arbetslösa. Åtminstone är det regeringens uppfattning.

Nej, får bara alla som redan har pengar och makt lite till av bådadera så kan alla de andra lämnas åt sitt öde.

För den som inte arbetar han skall heller inte äta, eller hur Reinfeldt? Det från en man som var tvungen att besöka en industri för att få veta hur det går till att arbeta och se hur det ser ut när någon gör det.

Till er andra som stämmer in i ovanstående (dvs regeringens åsikt/åsikter) kan jag bara säja, ni säljer ut solidariteten och medmänskligheten för 30 silverpenningar i plånboken.


fredag 13 november 2009

FRA ger osårbara afghanistansoldater

I Afghanistan blev nyligen fem svenska soldater skadade, två av dem allvarligt. De skadades när deras fordon körde över en hemmagjord bomb. Läget är tydligen mycket allvarligt för den ene som är från Luleå. Den andre skadade är också han från norrbotten.
Det här är ju fruktansvärt förstås och ni får nu inte missuppfatta men var det inte sådant här som FRA skulle förhindra? Nu har ju inte kablarna kopplats in ännu, sker först den 1:a december, men då blir förmodligen våra soldater i Afghanistan förskonade från, rentav osårbara för, dylika hemmagjorda bomber.
Tror ni mig inte? Men det är sant. Det har vår försvarsminister, Sten Tolgfors själv sagt. Här kan du läsa riksdagsprotokollet men om du inte vill det så läs Nisses blogg. Han har skrivit om detta och bättre än jag :)

Självklart svamlar Tolgfors. Men det är han ju inte ensam om i den här regeringen. Återkommer strax till detta.

tisdag 10 november 2009

Sluta elda med olja, peak oil har passerat

Jag har sagt det förut, kanske inte här i bloggen, men väl på annat ställe och det gäller vårt tanklösa utnyttjande av oljan som nu är på väg att ta slut.
Varje människa som utnyttjar hjärnan till mer än att glo på Idol och annat bjäfs på TV inser vansinnet att elda upp oljan i olika former.
Vi behöver och använder olja till så mycket annat i vår vardag. Jag vill gå så långt att jag menar att hela vår västliga civilisation är hotad om vi fortsätter att slösa som vi gör nu med oljan.
Att regeringar, inte minst vår egen, stoppar huvudet i sanden, som Cornucopia (läs den bloggen, står mycket vettigt om peak oil och annat) så riktigt påpekar, hjälper inte om vi vill undvika domedagen. Drastiskt, javisst men Mad Max scenariot ligger inte långt borta.
Peak Oil har nämligen kommit och passerat.
Så sluta elda upp oljan!

måndag 9 november 2009

Stora cachhuggsexan för miljarder

Så blev det då som jag förutspått angående jobbcoaching och jag vill inte säga, vad var det jag sade, men motvilligt kommer det över mina läppar....vad.var.det.jag.sade?
Regeringen och Arbetsförmedlingen i skön samverkan ordsakade alla tiders huggsexa när de släppte fältet fritt för jobbcoaching. Jag fattar inte egentligen vad de tänkt från början egentligen, jag menar var detta inte AF:s jobb från början?
Man kan ju jämföra det med att gå på restaurang och när kyparen kommer och du ska beställa maten säger kyparen:
"Maten kommer strax, så fort kocken har anställt någon för att laga maten!"
Upp och nedvända världen är det vad det blivit. Men det är faktiskt ett symptom på hur alliansens så kallade arbetslinje fungerar, NOT! Det är ju inte de arbetslösas fel som regeringen tycks tro att de är utan jobb utan
a) de har fått sluta eller
b) jobben har inte funnits från början..
Men säg det till en broilerpolitiker som aldrig har gjort ett skapandes grand i hela sitt liv (helt osökt kommer namnet Reinfeldt för mig). Det finns ju inga jobb hur många du än friskskriver men några måste ju ha något att göra så därför låter vi ena halvan av de arbetslösa coacha den andra halvan ungefär.
Briljant regeringen, briljant!
Jag skällde om det här tidigare och ansåg då att det bara öppnade för charlataner och titta vad som hände!
Det är inte ofta man kan berömma kvällstidningar men den här gången måste en eloge gå till Aftonbladet och deras artikelserie om stora arbetslinjefiaskot.

onsdag 4 november 2009

Ursäkt krävs av Norbottenskuriren och känd vänsterpartist

Kommer ni ihåg den sk "facebookrektorn". Ni vet han som fick sparken som rektor från entreprenörsgymnasiet i Luleå därför att styrelsen fick moralpanik över en sällsynt snaskig artikel i Nyheter24 skriven av en sopa som heter Johan Arvidsson. Hoppas han har slutat som journalist och jobbar med något som passar hans sinnelag, sprida gödsel på åkrarna med bara händerna eller något. Jag skrev om detta här.

Nu kliver Anders Karlssons dotter Anna fram hos bloggaren Murveln funderar som har täckt historien från början och kräver en ursäkt av vänsterpartisten Börje Lööw som hon anser har smutskastat familjen och Norrbottenskuriren som i princip såg till att Anders förlorade jobbet, sitt livsverk faktiskt och det på grund av medlemskap i några grupper på Facebook och några fotografier, som dottern med kompisar tagit av Anders. Läs om ni inte redan gjort det.

Men om ni inte är insatta i det hela så kommer en snabbresume' nedan och sedan läser ni Annas inlägg ok? Håll i er så åker vi:

Hela affären är skev som tusan.
Någon tipsade uppenbart Nyheterna24 om att Anders var med i ett stort antal grupper på facebook, vara några då av sexuell natur men eftersom vi snackar facebook så förstår ni hur utmanande det var.

Norrbottenskuriren hakade på och skrev en löst hållen sak baserad på Nyheterna24:s slaskjournalistik och gjorde en ond sak värre.
Nåja det tog ju hus i helsike förstås och moralens väktare på skolan, VD:n Majvor Müller, såg till att Anders fick sparken.

Samtidigt passade Luleås med kände vänsterpartist, Börje Lööw, passar på att skjuta sin gamle kompis i sank med att gå ut i en artikel med hög moralisk svansföring plus då att Lööw försäkrade allmänheten att han minsann inte längre var facebookkompis med Anders. Tvi, säger jag!
I det här läget hakar bloggen Murveln funderar på, eller på och på, Murveln har ju rapporterat om fallet från början( läs hela juni här, det orkar ni, så långt är det inte) och rör om i getingboet med att nämna att en politisk pajas står bakom terrorn mot Anders. Börje Lööw tar givetvis åt sig och gråter ut i Norrbottenskuriren och vill polisanmäla. Ett litet bloggkrig bryter ut kan man säga.
Men sedan har det varit i princip tyst till nu då när Anders dotter kliver fram hos Murveln funderar och kräver ursäkt av både Lööw och Norrbottenskuriren.
Det är inte för mycket begärt faktiskt.
Ser fram emot ursäkten faktiskt.

måndag 2 november 2009

Obegriplig guldfest

...noterar bara att dagens mest obegripliga, för mig åtminstone, rubrik står Aftonbladets sportbilaga Guldextra för. Jag är visserligen totalt ointresserad av fotboll men så mycket vet jag att AIK vann (allsvenskan, elitserien?) något i fotboll och att det var stort, men ändå, smaka på den här rubriken eller vad den ska föreställa:
-Fick du skjuts av "Dulle" i natt?
Mutumba: "Haha, nä, jag åkte hem med mitt folk från byn...
Jag blev helt ställd, vad var detta? Vem är Mutumba, vilka var folket och vilken by?
Men så läste jag vidare och det framgick att Mutumba tydligen chattade med Aftonbladets läsare och då förstår man att Mutumba tydligen lirar fotboll, tydligen gör han det i AIK och så vidare. Sedan kunde man visst läsa ALLT om AIK:s guldfest här!
Listigt drag av AB där, man måste ju bara läsa vem som åkte hem med vem...näe...jag gör det inte men för er skull har jag länkat vidare så läs ni allt om AIK:s guldfest coh lite till.
Jag bryr mig inte :O
Fast fortfarande undrar jag ju lite vilka "mitt folk" var och var byn ligger och heter...