onsdag 28 oktober 2009

Dyslexi ett påhitt?

Två grejer i dag som får mig att gå i taket. Det första handlar om en idiot till rektor som skrivit en krönika i lokala gratistidningen Spegeln i Staffantorp. Det är inledningen av krönikan som får mig och andra att gå i taket.
Om det var ett försök till att vara rolig skulle jag inte vilja vara vän med den mannen. Då kan man lika gärna köpa en färgburk och läsa innehållsförteckningen eller något sådant. Garanterat roligare.
Vad handlar då upprördheten om, jo han kallar ADHD, allergier, damp och dyslexi bland annat för handikapp uppfunna på -80 talet.
Som sagt, skulle det vara ett skämt är det misslyckat, är det det inte så har herr rektorn vid Sundsgymnasiet, Gert Åkesson, en bildningsnivå som är så låg att Titanic vilar på en bergstopp i jämförelse.
Byt yrke Gert eller sluta åtminstone skriva krönikor så att vi slipper bli exponerade för din pinsamma okunnighet.
Det andra som får mig att gå i taket är en forskare, en "expert" som menar att om vi slopar övergångarna mellan sommar och vintertid utan har samma året om så slipper vi en massa hjärtinfarkter och liknande. Det kan inte vara sant?
Jodå, enligt Rickard Ljung ökar antalet infarkter med fem procent när vi går över till sommartid.
Vanvetttigare får man ju leta efter, hahahaha.
Det är ju så jävla dumt att man svimmar. Då skulle ju folk få hjärtinfarkt varenda gång de tvingas kliva upp extra tidigt någon gång eller kanske när de får sova ut extra på helgerna.
Ja! Om vi slopar ledigheterna och folk måste kliva upp samma tid hela veckan så kanske folkhälsan får en extra skjuts.
Ja jösses. Nåja, det finns ju vettigt folk också som inte alls håller med. Överläkaren Lena Leissner säger i samma artikel att det tvärtom är nyttigt att ha sommar och vintertid.

tisdag 27 oktober 2009

Spionen Guillou

Man får väl ge sig in i kommentarsdjungeln om Guillous spioneriövningar i ungdomen. Aftonbladet försöker i den närmaste ursäkta detta med att plocka fram andra som minsann har spionerat för KGB:s räkning men läser man artikeln fattar man ju att de tog kontakt med Säpo. Det gjorde nu inte vår nationalklenod till författare utan han utförde uppdrag på löpande band.
Vilken jävla svennebanan som helst hade dragits till stupstocken eller låsts in på flera år om han/hon gjort samma sak. Men nu handlar det om Jan Guillou så då försöker man sopa allt under mattan.
Lite mer nyanserad är man på SvD i alla fall. Eller nyanserad och nyanserad, jag får väl erkänna att min antipati för dussinförfattaren skiner igenom en smula där i bedömningen så allt som solkar Guillou får mig att känna en viss skadeglädje.
Men en sak visar denna affär med all önskvärd tydlighet. Guillou har förlorat den lilla trovärdighet han har haft och borde från och med nu ligga jäkligt lågt med sina moraliska pekpinnar som han älskar att rappa andra över fingrarna med!
För mig är det solklart. Guillou har gjort sig skyldig till spioneri och i min bok betyder det att han borde sitta för det men det är ju preskriberat vid det här laget förstås. Synd!

måndag 26 oktober 2009

Grattis Internet!

Noterar att internet fyller 40 år på torsdag. Grattis får man väl säga. Dagens Nyheter har en informativ artikel om den saken.
Leonard Kleinrock heter forskaren som ledde det team som lyckades får en dator vid UCLA att prata med en annan vid ett annat forskningsinstitut 29 september 1969. Telekombolaget AT&T som ägde ledningarna ville inte kännas vid den här tekniken men skam den som ger sig så att säga och man prövade att skicka ett meddelande mellan datorerna i Arpanet.
Roliga i sammanhanget var väl att när forskarna skulle skriva första meddelandet, LOG, mellan datorerna i Arpanet, så kraschade datorerna, trots att windows inte fanns, efter O:et och meddelandet blev LO vilken kan tydas som hello eller hej. :)
Men ett andra försök lyckade och man kunde skicka det första datapaketen mellan två datorer i nätverket Arpanet.
Sedan eller 20 år senare kom Tim Berners-Lee med World Wide Web och Internet utvecklades till vad vi har i dag och det är svårt att se hur Internet kommer att se ut om ytterligare 40 år. Det enda man kan sia om det är att om bara politikerna håller sina fingrar ifrån nätet så kommer det att utvecklas till något underbart.

torsdag 22 oktober 2009

Skjut vargen bara!

Är en smula konfunderad i dag över regeringen beslut om vargstammen eller ska vi säga rovdjursstammen i Sverige.
Att vargstammen i landet är genetiskt skadad verkar vi ha konsensus om. Men jag vet inte om beslutet att tillåta jakt så att den minimeras till 210 individer under den närmaste framtiden är så lyckat.
Enligt miljöministern, Andreas Carlgren, ska man försöka få stammen friskare genom att importera individer.
Det här låter ju bra, eller hur? FAIL!
Det är den här regeringens sedvanliga nyspråk som lyser igenom:
För att bevara vargstammen ska vi skjuta bort den.
För att bevara demokratin måste vi i det närmaste bortse från den. FRA någon?
För att hjälpa sjuka människor förklara vi dom friska. Inga läkare behövs.
För att skaffa fram jobb sänker vi skatten? Förklara det den som kan.
För att få Sverige i framkant när det gäller grundforskning skär vi ner anslagen till, just det, ni gissar rätt, grundforskning.
Nå tillbaka till rovdjursstammen. Regeringen vill också begränsa lodjursantalet till 1250 individer och Sametinget, ska utreda hur många rovdjur man kan ha i renskötselområdet. Redan här vågar jag mig på en gissning: 0, zero, inga.
Det är som att sätta räven att vakta hönsgården om liknelsen tillåts.
Nå, det är ju inte bara jag som är irriterad över detta, Scaber Nestor tar i även han, mer än mig, om det nu kan vara möjligt.
Men grejen är ju att vi knappt har en livskraftig vargstam som det är, att då skjuta ner den till 210 är ju rena vansinnet. Med alla skjutglada varghatare som finns dröjer det inte länge innan antalet kommer att vara långt under 200 inom en relativt kort tid.
Men i ivern, att låta våra jägare spankulera fritt med sina hundar i skogen och att renarna, som är långt över den naturliga gränsen, ska få förstöra fjällnaturen, så glöms rovdjurens vara eller inte vara bort, helt enkelt så betyder vargen ingenting.
Nej, skjut bort den bara. Den förstör ju bara friden i skogen.
Att vargen sen är lika utrotningshotad som någonsin valarna i världshaven betyder platt intet, eller hur?

fredag 16 oktober 2009

Politiker vill styra klädmodet?

Det är ingen ände på politikernas lust att pilla på medborgarnas frihet. Listan kan göras hur lång som helt och den sittande regeringens partimedlemmar utgör inget undantag trots att de kallar sig liberaler. Förutom att driva igenom en lång rad frihetsinskränkande och kränkande lagar, FRA är bara den sista, så ger man sig nu på vad vi ska ha på oss och varför.
Jepp, hur vi ska klä oss är nu inte längre något du bestämmer på morgonen utan det är bestämt av politikerna. Ja, det är ju inte genomfört än förstås men centerpartisterna Staffan Danielsson och Lennart Pettersson motionerar friskt om detta riksdagen och debatterar detta i dagens SvD.
Naturligtvis handlar det ju i första hand inte om svennebananmodet, än frestas jag tillägga, utan om burka och varför det bör förbjudas och man drar på med en massa snömos för att dölja det faktum att man vill sno ytterligare en punkt från Sverigedemokraterna för att neutralisera det hotet.
Men vad är det som säger att det stoppar vid burka? De debatterar ju om att ansiktet inte ska döljas. Får man då ha en handduk för ansiktet, får man egentligen ha integralhjälmar?
Uppriktigt sagt så skiter jag i om några tokar vill kuta omkring i burka. Så stort problem är det inte så att man behöver lagstifta. Skulle jag möta någon burkamänniska när jag går till affären, banken, eller någon annanstans så "byter" jag person. Mer än så är det inte. Förresten så har ju de flesta företag en dresskod så jag ser faktiskt inte problemet.
Men politiker kan förbaske mig inte låta något område vara och nu vill de alltså styra klädmodet.

Dagens garv kom när jag läste Badlands Hyena och inlägget Nytt om nakna barn. Sedan skyndade jag mig att kontrollera om det verkligen stämmer att Rädda Barnen byter typsnitt därför att skaparen av typsnittet Gill Sans, Eric Gill tydligen har begått sexuella övergreppp mot sina barn, incest med sin syster och tidelag med sin hund.
Men hur skitnödigt är inte det? Det måste vara någon form av rekord från Rädda Barnens sida. Borde de inte ändra namnet till att bara heta Rädda?

torsdag 15 oktober 2009

Hägglund osäkrar revolvern?

Tyvärr biter inte uppmärksamhet och motstånd på den sittande regeringen som envisas med att driva igenom vidriga lagar saker som FRA-lagen och annat skräp.
Det är inte utan att man blir rädd för hela gänget. Tongångarna från vissa ministrar och andra medlemmar av alliansen präglas av en vonobenattityd som påvisar ett gränslöst förakt för de svaga i samhället. Och de som fortfarande har jobb ska passa sig jäkligt noga för alldenstund de blir av med det slår Reinfeldt et consortes till med all kraft och gör sitt bästa för att krossa individer. Undrar om de har lyssnat och lärt av barnserien Stora Maskiner?
Om man ändrar orden lite i titellåten så passar detta denna regering perfekt angående behandlingen av arbetslösa, sjuka, pensionärer och andra icke perfekta i alliansens Sverige:

Stora ministrar - vi kan hota
Stora ministrar -vi kan krossa
Störta, såga, hugga, plåga, släpa och gräva minsann
För det är vad Stora Ministrar kan!

Och när vi ändå är inne på kultur och regeringen så vill jag gärna dra en liten parallell till vad en viss minister i ett land söder om oss sa för drygt 70 år sedan och vad en viss minister sagt om kulturen nyligen här i Sverige.
"När jag hör ordet kultur osäkrar jag min revolver"
Orden tillskrivs Hermann Göring fast egentligen kommer de från en teaterpjäs ironiskt nog. Nå, jag kommer bort från ämnet.
I mitt tycke så finns likheten där även om Göran Hägglund, Kd, inte bär revolver till vardags åtminstone. Föraktet för kultur och en konstig uppfattning av "verklighetens folk" inte skulle vara intresserade av det finns dock där.
Men det är klart får alliansen hålla på ett tag till så lär ingen i landet överhuvudtaget får tid till kultur eftersom vi kommer att vara fullt upptagna med att klara brödfödan för dagen och hålla i skinnet så inte Storebror kommer och hämtar oss för att vi tyckt eller sagt något olämpligt.
Hallå FRA någon?

Dole återtar stämning

Glada nyheter för filmaren Fredrik Gertten idag när nu fruktjätten Dole drar tillbaka sin stämning. Företaget ville ju hindra dokumntären "Bananas" från att visas. När taktiken inte lyckade och det hela blev en fråga om yttrandefrihet och att konsumenterna började reagera samt att ICA med andra ville diskutera saken med företaget och filmen visats i riksdagen så backade Dole.
Det hela visar att om man bara reagerar och gör motstånd så kan man ändra saker.


onsdag 14 oktober 2009

De folkvalda sålde ut folket, FRA-lagen gick igenom

Jaha, så gick då FRA-lagen igenom och jag blir så jävla förbannad. Ja, jag tar i men riksdagen klubbade idag igenom beslutet med röstsiffrorna 158-153. (edit 159-152) Så nu har alliansen förvandlat Sverige till ett Stasiland där FRA gänget sitter och kollar varenda grej du gör på nätet.
En lag som är helt onödig och flertalet av försvarsutskottets ledamöter vet inte ens vad lagen handlar om enligt SvD idag.
Våra folkvalda har sålt ut oss och jag är bitter, bitter.
- - - -
Och som av en ren händelse kan jag notera att i Luleå och Piteå hoppas man på att Facebook, Yahoo och E-bay ska ställa serverhallar i antingen Luleå eller Piteå pga den billliga elen och kylan. Projekt Invest in Luleå heter det hela och lycka till säger jag med tanke på ovanstående lagstiftning. Google flyttade ju sina servrar från Sverige enbart inför hotet om FRA och nu är det verkställt. Som sagt lycka till.

söndag 11 oktober 2009

Politiker, vänner eller fiender i FRA-frågan?

Jaha du, Svennebanan, snart är det dags för ytterligare inskränkningar i din frihet men det skiter du väl i bara du får några fler kronor i plånboken i skattelättnader.
Jag tror ta mig tusan att man kan genomföra vad fan som helst i det här landet bara man lindar in det i en skattelättnad eller något liknande.
Och medan gammelmedia är upptaget med att rapportera om grymt viktiga saker som ledarskapet i landslaget i fotboll eller ledarskapet i fotboll och struntar i sådana trivialiteter som FRA-lagen, så har riksdagen att ta ställning till den i nästa vecka, om 3 dagar. En lag som bara är den senaste egentligen i den drös med lagar som alla syftar till att inskränka vår frihet.
Varför vill politikerna införa sådana här lagar? De säger att de är för att skydda oss men vi vill inte ha lagar som dessa. Varför envisas då dessa människor i riksdag och regering med att ändå försöka genomföra dessa, de är ju för tusan våra ställföreträdare och inte motståndare men de agerar som om de är verklighetens folk (hej Kd) och vi medborgare bara är i vägen.
Frågan man kanske skulle ställa sig, vid valet nästa år kanske, är om de är vänner eller fiender?
En som agerar som om vi vore motståndare som inte begriper något är centerriksdagsledamoten Stefan Tornberg. Han är verkligen urtypen för husbondens röst. Vad än partiledningen kommer med så nickar han och säger att det är mumma för alla och bara sååå bra. Som då att FRA-kritiken är sekteristisk.
Inte bara jag är kritisk mot Stefan, även opassande bland många andra har surnat till på Stefans attityd. Själv skrev jag om Tornbergs märkliga åsikt om FRA tidigare i mitt inlägg där jag undrar om politiker egentligen behövs.
Men centerpartisten Stefan Tornberg är som sagt inte ensam om sina åsikter bland politikerna. Kolla in sajten Riksdagssvar.nu där man samlar in riksdagsledamöternas svar (intetsägande eller inga alls, suck) på ett antal viktiga frågor om FRA-lagen och kolla samtidigt sajten
Under tiden tassar politikerna på i ullstrumporna medan journalisterna, med enstaka undantag, i gammelmedia sysslar med annat. Varför? Inser de inte att deras eget arbete blir lidande? Men de är väl mätta och belåtna med sitt. Får de bara frottera och gnugga sig med makten så blir de gärna megafoner för densamma och tittar ner på medborgarna i Sverige från sin parnass medan bloggossfären kämpar förtvivlat. För ni måste tänka på att man försvarar inte demokratin genom att avskaffa den! Det är nämligen det som genomförs med FRA.

PS. Läs igenom piratpartiledaren Rick Falkvinges inlägg om signalspaning och FRA. Det är verkligen lärorikt. DS
Läs även igenom d'Anais analys om likheterna mellan The Pirate Bay-rättegången och Dreyfus-affären. Ni kommer att häpna, knäppa med fingrarna och utropa: Javisst är det så! :)

fredag 9 oktober 2009

Obamas fredspris suger, det gör Dole också

Där gick luften ur fredspriset för gott. Barack Obama fick det i år. Men vad tänker norrmännen på? Visserligen har ju märkligare saker hänt, Kissingers -73, men ändå Obama har ju inte gjort något ännu för att förtjäna det. Man skakar på huvudet.
Jag kunde lika väl ha fått fredspriset. Man har ju i alla fall mäklat fred några gånger i pubkön eller liknande på den tiden det begav sig.
- - - - -
Idag har filmen Bananas premiär i Sverige. Filmen handlar om fruktjätten Doles och dess behandling av några arbetare på en bananplantage i Sydamerika i samband med giftbesprutning och annat.
Dole har försökt stoppa filmen på alla möjliga sätt bland annat genom att stämma filmaren Fredrik Gertten (vars filmbolag för övrigt stämt tillbaka).
Hamburgerkedjan Max har slutat sälja produkter från Dole.
- - - - -
Nu på eftermiddagen får gubben i månen huvudvärk. Nasa kraschar en sond mot ytan (ungefär samtidigt som jag skriver detta) för att kunna analysera om det finns tillräckligt med vatten för en framtida månbas.
- - - - -
edit: läste ju Rick Falkvinges blogg om vad signalspaning innebär egentligen och vad FRA sysslat med. Gack ni och gör sammalunda (läsa om det inte signalspana)

onsdag 7 oktober 2009

Warner värsta fildelarna

Jahapp, nu har det visat sig att underhållningsindustrin med Warner i spetsen är lika goda kålsupare som den värsta fildelare eller The Pirate Bay, TBP.
En kille som heter Edwyn Collins och hans fru (och manager) Grace Maxwell och som har den exklusiva upphovsrätten till sina låtar fann till sin förvåning att Warner Brother, bland andra, helt fräckt lagt beslag på hans låtar, säljer dom och låtsas som att de är deras egna. Och det har de mage till efter att industrin har släpat TPB (som aldrig tagit betalt för sin tjänst) och diverse hemmafruar inför domstol och krävt miljontals dollar i böter för brott mot upphovsrätten. Det är så man vill spy. Men Grace och Edwyn tror inte att de kommer att dra det hela till domstol eftersom Warner har lika många advokater som en mindre lands arme´ och det skulle innebära åratal av arbete för deras del. Ni kan läsa om det här, här och här + här då.

Edwyn Collins har bland annat gjort den här låten:




Egentligen borde Antipiratbyrån eller dess engelska motsvarighet i anständighetens namn göra likadant som de gjort tidigare. Hota med kolossalböter i halvmiljardklassen om inte Warner omedelbart:
a) slutar med att ta betalt för musik de inte äger
b) ersätter Edwyn med liknande fantasibelopp de försöker pungslå vanliga människor på.

tisdag 6 oktober 2009

Behövs politiker?

Jag tycker att frågan i rubriken är berättigad. För handen på hjärtat, behöver vi verkligen dessa bidragstagare som är i den lyckliga positionen att de själva kan bestämma storleken på sitt bidrag och dessutom, dessutom har de en massa fringisar när de inte blir köpta rakt av men det förekommer väl inte? Jag menar svenska ärliga politiker, oj höll på att vomera där, ursäkta mig.

För inte kommer de med ett enda vettigt förslag egentligen? Jag menar var och varannan person blir ju dagligdags bara förbannade på vettvillingarna i Rosenbad och riksdagen. Och inte spelar det någon roll egentligen vilka färgschatteringar som har makten. Idiotierna är legio vare sig de kommer från höger eller vänster eller för den delen mitten där alla verkar ha samlat sig dessa dagar ivrigt påhejade av spindoctorer och pr-byråer. Och vi ska ju egentligen inte tala om riksdagen. Det heter ju att all makt utgår från folket och att vi därför har en riksdag. FAIL!
Varenda kotte vet ju att riksdagledamöterna bara har att rätta in sig i ledet när partipiskan viner. Inte för att den behöver vina särskilt hårt, riksdagledamöter är sällsynt ivriga att vandra i flock och bräker glatt med när Storebror har talat.

Har ett eget exempel på det när jag gått i polemik med en lokal centerpartist som sitter i riksdagen. Varje gång partiledningen kommer med påbud svänger han sin egen åsiktsflöjel snabbare än vinden hinner kantra. Just nu försvarar han FRA med näbbar och klor. Han till och med menar att utan avlyssning hade Sverige aldrig blivit en demokrati.
Mannen menar alltså på fullt allvar att, nuvarande lagförslaget (som olyckligt vis kommer att klubbas den 14/10) och ger FRA rätt till att
1) samla in och lagra all information som vanligt folk skickar mellan varandra
2) och att FRA kan sälja/skänka den informationen vidare till andra länder
är en gudi behagelig gärning och kommer att skänka tröst och integritet till människorna i Sverige. Ja, till och med bevara demokratin även om den måste naggas ordentligt i kanten.
Eller för att vara rakt på sak. För att försvara demokratin måste vi tyvärr avstå från den. Klara ut det cirkelresonemanget om ni kan.
Ursäkta, men jag blir bara så...
- - - -
En bra grej idag är i alla fall att Socialstyrelsen inte har något att anmärka mot den läkare som överåklagaren vill sätta dit för barnamord. Men läkarförbundet drar en lättnadens suck tillsammans med läkarna på Karolinska och funderar nu på att stötta läkaren "på alla möjliga sätt". Oj, lutade hårt mot SvD där :)

Det finns så mycket mer att skälla på men jag håller upp för idag....


måndag 5 oktober 2009

Mere Conduit för bövelen och ned med FRA

Jag blir så trött på alla dessa angrepp på nätet. Nätet skall vara fritt därmed basta! Mere Conduit för nätleverantörerna således, budbärarneutralitet för bövelen.
Leverantörerna i Sverige har hajat det här och skrev ett inlägg om den saken i SvD.

Och på tal om nätet, snart (14/10) blir det omröstning om FRA 2.0 i riksdagen och förmodligen kommer den att gå igenom, tyvärr måste jag säga även om jag hyser ett visst hopp om motsatsen. Övervakning är enbart av ondo i min bok och i varje förnuftig människas bok.

Fast många rycker på axlarna och pratar om det berömda rena mjölet i påsen. Jodå, det kan du ha men tyvärr så är det inte du som bestämmer vad som skall vara rent eller inte. Det finns en hel bunt med övervakningslagar som drivit igenom eller ska drivas igenom och bloggen opassande har gjort en översiktssida på det som du kan titta på här.

Phuii jag orkar jädrar i min låda inte skriva mer. En som orkar och skriver mycket på roligt och allvarligt och ja läs själva är Pezter. Jag rekommenderar ett besök :)

lördag 3 oktober 2009

Vad är viktigt?

Jag vet, har inte skrivit något på en vecka, beror på att hustrun och jag har haft besök av dottersonen (tyvärr inte min men ni förstår), och man blir bara så utpumpad, inte bara fysiskt utan även mentalt. Bara ett par dagar men det räcker och blir över.

Hur som helst, tanken gick vad ska man skriva om så här en lördag kväll efter en liten middag med svärföräldrarna, mågen och grabbarna( tvillingar i 30 års åldern, jag vet, men man säger ju så, grabbarna hahaha). Är ni nyfikna kan jag nämna ordet plankstek a la Eduronflux, dvs alla jämra tillbehör man bara kan tänka sig.

Alltså: kött + pommes duchesse + sparris inlindad i bacon + halva tomater med ost + färska champinjoner, låter gott eller hur?

Nå, det här var ingen skällning a la bandhunden men var inte oroliga, den kommer! Bara för att kunna skälla på något så kollade jag igenom löpen på våra 2 kvällstidningar denna afton nådens år 2009 den 3/10 22:13 och vad finner den nyfikne på vad som verkligen är viktig på den här planeten just nu!

Jo: detta är bara de tre översta löpen i nätupplagan, vi börjar med

Aftonbladet:

Det handlar bara om löpen, vill ni kolla artiklarna se länkarna:Prästen full i kyrkan (handlar om en präst som eventuellt tafsade på barn på en begravning) Vrakdykare fast på botten (dykare saknas efter gruppdyk) Stina ville inte gästa Oldsberg (på bästa sändningstid ställde Stina upp på sång , och oj den innehöll något med sex, gasp, fast hon inte ville, obs, sätt plus på vad du tyckte om Stina och Oldsberg).

Expressen: Stina berättar om sonen Ivans olycka (klämdes av lastbil för 13 år sedan).

Zlatan mållös, sviten bruten (någonting om fotboll) och sedan någon form av ekonominyheter, svårt att välja vad som är minst viktig (man behövde dock inte rösta om något).

Ja, det var de tre topprubrikerna just då i våra kvällstidningar. Jag vet inte om det säger något om tidningarna i sig eller om det svenska folket, jag noterar dock att det inte var något om idoljuryn eller att någon av deltagarna kände sig förfördelad, alltid en framsteg eller?

Är det så att majoriteten i detta land verkligen är intresserad av sådana saker eller är det en följd av televisionens förlamande inverkan på tankeprocesserna? Jag vet inte. Jag har faktiskt lyckats frigöra mig från TV. Men till min fasa jobbar underhållningsindustrin (med aningslösa politiker/köpta dito) på att förvandla Internet till samma sak som TV.

HELP!

Jag kan bara ruska på huvudet och vänta på att någon kommer på någon form av spacewarp så att man kan byta planet och börja om där man slipper sånt här.


sen edit: råkade läsa Alex Schulmans drapa om Aschberg och Anna Anka. Läs den säger jag bara. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle applådera något av Alex S men här kom det :)