lördag 28 februari 2009

Landstingets slöseri med pengar och personal

Jaha! Det går inte en dag utan att man blir förbannad på landstingets skötsel i allmänhet och Kent Ögren i synnerhet.

Vi hade anledningen att besöka en närstående på sjukhuset i Sunderbyn nyligen. Personen i fråga hade tagits in för akutvård och på akuten fick denne ligga kvar eftersom sjukhuset var tvunget att stänga en avdelning till helgen. Varför stänger man en avdelning? Jo, förklaringen är att ledningen dragit in på personalen så pass att det helt enkelt inte gick att hålla den avdelningen igång. Alltså fick man stacka upp patienter på akutavdelningen där man också till helgen skickade hem ett flertal pga att man ville bereda plats för befarat akutinkommande fall. Ändå skall Sunderbyn byggas ut för ett antal miljoner. Men personal då? Där lär det väl inte bli fler. På personalen skall det ju sparas in. Personalen skall jobba till de stupar medan värdelösa landstingsråd och administrativa chefer går och drar ändan efter sig med fetlöner. Ärligt talat säger jag, fyfan!

Städningen har även den med rätta kritiserats. Sjukhuset har alltså ett städbolag inhyrt som för att hinna med betinget i stort sett egentligen inte hinner städa. Följdaktligen skall personalen städa efter städet så att säga. Vanvett. Personalen är slutkörd nog som den är med ständiga ommöbleringar av vårdtagare från sal till sal för att pussla ihop stängda avdelningar etc etc.

Och vi skall inte tala om nazimetoderna som landstingledningen inte håller sig för god att arbeta med. Personal och andra som kritiseras ”huggs huvud utav” för att citera Cornelis Vreeswijk i låten Ballad om censuren.

Nä, ingen får kritisera detta hejdlösa slösande av skattepengar som bär Ögren och landstingsledningens signum. Ta bara detta med stafettläkare. Eftersom sosseledningen inte vill betala läkarna (eller övrig personal för den delen) vad de är värda på plats så hyr man in stafettläkare i stället med amsagan om att de blir billigare. HAHA!


2008 kostade stafettläkarna Norrbottningarna drygt 115 miljoner kronor, en kostnad för invånarna med 452 kronor per år. Vi betalar alltså mest per capita i landet för stafettläkarna. Om man ser till hela beloppet så ligget Norrbottens landsting på fjärde plats uppifrån. Resten av landets landsting ligger på en kostnad kring 50 miljoner*


Kent Ögren har ju klivit ner från taburetten som sossarnas talesman i landstinget. Han fick ju, med all rätta, klä skott alltför mycket. Men jag säger. Skjut på, för han (och hans storregionplaner) måste bort från politiken, landstinget och hela Norrbotten. Han kan gott förpesta livet för människor någon annanstans. Hela detta storregionsråd som bara drar en massa pengar och sedan skall norrbottningarna, om storregionen går igenom, sponsra de andra länen med både sjukhus och skattepengar. För ni skall väl inte tro att det blir något kvar här uppe? Möjligtvis blir Sunderby sjukhus kvar. Resten av länet kommer förmodligen att få någon form av glorifierade vårdcentraler.


* källa Dagens Nyheter  

torsdag 26 februari 2009

Gangsterväldet är över oss och medierna tiger still!

Först kom FRA.lagen; det var illa nog och (gammel)media rapporterade men inte mycket annat. I onsdags gick Ipred-lagen igenom med förströdd rapportering från (gammel)media. Rapportering av någon förlovning kom emellan.

Att jag skriver gammel inom parantes är för att bloggvärlden inte inkluderas i mitt resonemang för där har minsann det både rapporterats, diskuterats och förts kampanjer. Något som de ”gamla” medierna borde ha gjort. Om inte annat så för att skydda sig själva. Men icket. Så nu sitter vi, svenska folket, i ”skiten”. Just det, mina damer och herrar, nu dikterats villkoren på nätet av gangsters som inget hellre vill än att driva utvecklingen tillbaka. Och det med entusiastiskt bistånd av en riksdag vars ledamöter endast är intresserade att bevaka sina egna priviliegier och skita i vanligt folk.

Rättsäkerheten är skjuten i sank och vi svenskar har ingen livboj för vem tror på att någon granskningskommitte' ska kunna agera som livlina i efterhand när mediamogulerna bestämmer sig för att ruinera någon ensamstående tonårsmamma med horribla skadeståndskrav för ”illegal” nedladdning, Eller när samma moguler bestämmer sig för att idka, tack vare Ipred, legal utpressning. Jag ryser till kropp och själ.

De som är intresserade i denna fråga kan med fördel läsa den lilla betraktelse Eva Franchell gör på ledarsidan i AB (26/2) Ja, jag vet, gammelmedia skriver inget, skrev jag nyss ,men detta får betraktas som en ropandes röst i öknen.

De stora medierna tiger still. Varför undrar jag i mitt still sinne? För det handlar om mer än fildelning. Vem vågar nu höra av sig anonymt för att rapportera? Det går inte, det finns inget som heter anonymitet och källskydd längre!

Och även om jag numera kan räknas till de äldres skara så känner jag mig, i likhet med den yngre generationen, jagad, trots politikers löfte för mindre än två år sedan att detta inte skulle ske. Men i valet mellan att liera sig med pengar samt makt eller en ung fildelargeneration så är valet enkelt för pragmatiska politiker.